EŞKİNA SEZON AÇILIŞI (25 eylül 2013)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında night fisher tarafından paylaşıldı.

1. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Çok teşekkür ederim,sizede rastgelsin:)

İnşallah,görüşmek üzere:) rastgelsin:)

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çok güzel eşkinalar tebrik ederim abim. Tabaktaki yerlerini de almışlar afiyet olsun.:)

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bal da sizlerden şeker de kaymak ta. Abiler, dostlar sağolunuz.:)

Evet o gün bir minekop almıştım ancak günün esas ballısı sevgili yeğenim Erdem'di. Bir minekop üstüne bir de karagözü destelemişti uyanık. Zaten Onun kısmetinden biz de nasipleniriz çoğu kez, O varsa daha bir verimli geçer günümüz. Hiç kimse bir şey avlayamasa O muhakkak bir balık alıp günü kurtarır.

Günün anlamına binaen:

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...

Maşallah Nuri abi, balıklarda yeğende oldukça yakışıklı imiş :thumb:

Bayramdan sonra yokmu bu tarafa program abi, gel de Fatih abiyi ziyarete gidelim birlikte, baksana "ballı" olmadan olmaz diyor.:p

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ah yaramı deştin İsacan. Maalesef bu senenin iznini Ramazan'a yedirdik. Ramazan izni yedi biz de güya oruç tuttuk. Ne orucu Allah oruç etsin yattık resmen 30 gün. E haliyle geriye de birşey kalmadı.:eek:

Kurban bayram tatili muhtemelen 9 gün olacak kısa bir gezi düşünülebilirdi aslında ancak onu da ayarlayamadım. Anayı-babayı uçuracağım:p önce İstanbul sonrasında Balıkesir, bir ay kırk gün dolaşacaklar. Biz evde çocukların başını bekleyeceğiz. Ama ahdim var İsacan istanbul'a yolum düşerse o naif yüreğine illaki dokunmak, sıcaklığını duyumsamak isterim bilesin.

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Ah be abi, Ramazanda senelik izin kullanan bir seni gördüm:D

Aslında sadece hafta sonu bile olsa bir günlüğüne gel diyeceğim ama yolun uzak sende haklısın:eek:
    Kısmetten öte yol yokmuş ama şarkının dediği gibi, "Elbet bir gün buluşacağız." :)

7. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Yakında Bursa hava yolları hizmete girecek,Erzurum hattı plan dahilinde:)

8. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    fatih abi tebrikler, sessizliğinizi bozdunuz, avlarınız daim olsun.

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Fatih abim, başımla beraber bekleriz abim.

Nasip olursa şöyle 2 ay falan sonraya ayarlarsan iyi olur zira Muharrem hocamız kitap işleriyle meşk-güller bu aralar. Bense yalnız başıma misafir ağırlayamam.;)

10. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sen gelirsin diye yazmıştım:) Atlarsın uçağa hop Bursa:) sezon burada uzun bundan sonra:)
    Erzurum yaparsam ağustosta falan olur :)

11. fatihbayram

fatihbayram Fatih

Favori Kamış:
    riwer
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Karagöz 1350 gr. Levrek 50 cm
    Hayırlı olsun Fatih abi.

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ağabey

Ellerine sağlık olsunda bari

Hiç olmazsa misinayı boşaltıp tersten tekrar sarsaydın...

Herşeyde bir hayır vardır. Dahasına ve bereketlisine rasgele olsun.

13. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Fatih Abi merhaba.FATİH ABİ SENİNLE GURUR DUYUYORUZ.Bizlere bugüne kadar , esirgemeden vermiş olduğunuz değerli bilgilerinizden dolayı çok çok teşekkür ederiz.Nice trofe avlara inşaallah.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla dolu sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun inşaallah , Fatih Abi.ERCAN 1977 BURSA

14. melikşah

melikşah ........................

Gece saat 23.00 de meradaki yerimi aldım.Tepe lambalı(hiç sönmeyen cinsten) dört beş kişilik bir grup vardı.
    Zıkkımlandıkları bira şişelerini, ikide bir taşların aralarına tangır tungur atmaları,onca bira'dan sonra suya çövdürmeleri,o lanet lambalarla suya ışık saçmaları sona erip, doğal olarak balık malık tutmadan çekip gitmeleri saat 02.00 yi buldu.

Üstad raporun en ilgi çeken yanı bu aslında, bu tür hödükler bizim meralarda bolca var ne ikaz etmeyle nede eğitim ile bilinçlenirler bunlar;)
    Bunların bilimsel adı (magandaushödüklus) genellikle akşam 20.00 sularında inlerinden çıkıp gece 00.03 sularına kadar etrafına zarar verecek insan ve temiz ortamları ararlar.
    Bunlar ile mücadele etmek gerçekten zordur kendileri homosapien türünden olsada sadece homo kısmı ile ilginelirler.
    Bu kadara cem yılmaz taklidinden sonra gelelim esas meseleye,
    Öncelikle kaçırdığınız kuzu için geçmiş olsun,bir daha ki sefere inşallah.
    Eşkina sezon açılışı başlığını görünce üstad trofe aldı diye konuya daldım.
    Ama 30 cm 300 ,400 g yakıştıramadımreeling
    Bende eşkina konusunda sizin yaılarınızı takiben bir kaç av tecrübesi edindim
    Gerek canlı teke gerek ölü karides ile bir kaç tecrübe sonunda yarım kilo'ya yakın eşkina yakaladığım halde onları tekrar suya iade ettim.
    Yaklaşık boyları 35,38 cm aralığıydı.
    Bu balığın daha da büyüdüğünü biliyorum 40 cm üzeri yakalamak için çaba gösteriyorum inşallah hislerim ve tecrübelerim sonucu o günü de görürüm:D
    Dedim ya büyük balık gelene kadar çalışmaya devam:)

15. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Fatih abi tebrikler, güzel balıklar. Kaçan balığa da üzüldüm umarım tekrar denk gelirler.

Biz Eşkinayı ancak Mayıs-Haziran ayında bulabiliyoruz. Sonra yok oluyor. Sen sezonu yeni açtığını söylüyorsun. Bize neden bu aylarda balık gelmiyor abi, neyi yanlış yapıyoruz sence? Yoksa İstanbul meralarında durum farklı mı?

16. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sağol Hakan:)

Eyvallah Fatih:) merada görüşürüz:)

Çokteşekkürler Ercan:)

17. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili Ali,öyle pis bir yerki görmen lazım:( Aşşağısının kaya yapısının elverişsizliği dışında,gemi halatından tut,ağ parçalarına kadar ne ararsan mevcut.Oradan kıyıya alınabilecek balık max.300 gr. Seri bir şekilde sarıp,balık ne oldum demeden alman lazım,aksi halde balık biryere girdimi takımda takılıyor.Ancak tekne üzerinden iş yapılabilecek bir yer:(

Bazı pislikler(ağ parçası,halat,mayın şekline benzeyen beton dökülmüş tenekeler vs.) bilinçli atılmış.Sebebi usta karagözcülerin tekne ile avlanırken,istedikleri sessizliğin sağlanabilmesi:)

18. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili Erkan,rapordaki can alıcı noktayı doğru tespit etmişsin:) Eşkina sezon açılışı herzaman iri ve bol balıkla olmuyor malesef:(
    Avlandığım mera için boylar ehven sayılır,daha irİleri için çok daha uzun seyahat ve zaman gerekiyor.İnşallah bu sezon bir iki avda onlardan örneklerde göreceğimiz avlar gerçekleştirebilirim:)
    RASTGELSİN:)

19. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Ekim ile aralık arası eşkina,şubat ayına kadar karagöz avı yaparım .Aralık, Ocak ve şubattaki avlarımı 30m üstü sularda ,balığın derine çekildiği meralarda tekne ile gerçekleştiriyorum.
    Sebeplerini sıralarsam,
    1. Baharla beraber balıklar havyar tutmaya yada atmaya başlıyor.
    2. yaz aylarında avlaklar hemçok kalabalık oluyor,hemde balıkçı dışı ziyaretçiler konsantrasyonumu bozuyor.
    3.Hedef dışı balıklar kıyıladığından,oltama istemediğim ziyaretçilerin sık sık gelmesi,almak istediğim huzuru kaçırıyor.
    4.Yaz aylarında bir dere kıyısında suyun şırıltısı eşliğinde,yıldızları seyretmek,uzaktan yaktığım ateşin içindeki gürgenin,ıhlamurun verdiği duman kokusunu hissedip,aradada birkaç balık tutmak vazgeçemediğim bir tutku.
    5. Ekim ayından itibaren eşkinalarda kışa hazırlık adına bir göç hareketi başlıyor.Bazen bir gece önce tık yapmayan mera ertesi gece boş oltayı atsan havada kapıldığı avlar yaşanabiliyor.Büyük sürülerle karşılaşılabiliyor.Bunların yaşanacağını hissettiğim hava ve zamanlarda sıksık meradaki yerimi alır beklerim:) Örneğin salı gecesi hava lodos-poyraz-karayel ne ararsan esip,arada çılgın yağmurlar dökülürken ben merada idim:) Balık vurdumu dersen hayır:( Ama içimdeki his başkaydı ve ben oradaydım:)

İstanbuldada durumun çok farklı olacağını sanmıyorum.Yazın av baskısından ,avlandığınız yerlerde balığın kökünü kurutsalarda,bu aylarda mendireklerin dışındaki meralardan oralara ziyaretler olacaktır.Kimi balık oralara yatak yapar,kimi geçer gider.
    Bir gecede beş ayrı avlak tarayıp,balığı bulmaya çalıştığımda çoktur.Mendireklerin açıklarında, çevrelerinde batık,kırmalık,kayalık yerleri tespit etmeye çalışın( artık tekneniz ve balık bulucunuz var) genelde sonbaharda ve kışta et veren meralar bu türde yerleri olan mendireklerdir.Bir ara merayı balık basıverir:) Sabreden derviş oluverirsin:)
    RASTGELSİN:)

20. melikşah

melikşah ........................

Fatih reis zaten bunu saymıyorum:) eğer sen üşenirsen yeni kuşaklara kötü örnek olursun.:D
    Eşkina avı konusunda senden çok güzel tavsiyeler aldık.
    Eminim güzel haberler gelecek senden reis:)