Nokta atışı yapmışım he mi?:laughing: :laughing: Kendinize iyi bakın, sayfa katılımcılarına hayırlı geceler. Selam ve sevgiler.
İsa kardeşim bir soru sordu garibim, iki dakikada balık sofrasını kuruverdiniz hemen, akşamın bu vakti. İbrahim kardeşim de içeride balığın yanına mutlaka salata hazırlıyordur şimdi.
Tevfik abim, bu kadar muhabbetten sonra zaten kimseden cevap mesajı gelmez artık herhalde Neyse ki senin tarifin şimdilik benim için kafidir, teşekkürler eksik olma Merayı bulduk, seneye tuttuğum eşkinalardan sizin içinde buzluğa ayırırım.Artık Bursaya geldiğimdemi getiririm, yoksa siz geldiniz mi İbo dostumla hep beraber yaparız bilemem, kısmet diyelim:hungry: Hayırlı geceler, Allaha emanet olun
abicim bana sorsaydın ya taşı bizzat denedim yararınıda fazlasıyla gördüm ama bu satten sonra tarifini sana vermeyecegim:laughing: :laughing:
Bildiğiniz gibi Eşkinanın bir adı da kaya levreğidir. Tuzda pişirilmesi elbette güzel olur ancak fırında da gayet iyi olur. Kızartmaya veya mangala uygun olmadığına ben de katılıyorum. Taşına gelince, Bir tane balığın çift taşı için yarım veya bir fincan limon suyunda maksimum 3 gün bekletip karıştırdıktan sonra fondip yapmak gerektiğini duymuştum ve uygulamıştım büyüklerimden. ( Böbrek taşı sorunum olmamasına rağmen ). Bence denizdeki en asil balıklardan biri. Avlarınızın devamını ve bereketli olmasını dilerim.
Sen rahat ol dostum, ben balığı fırında yaparım, sende bildiklerinin turşusunu kurarsın. Sence hangisi daha lezzetli olur:hungry:
İlker bey, vermiş olduğunuz bilgiler ve güzel temennileriniz için çok teşekkürler, sizin avlarınızda daim ve bol olsun:thumb:
Selam İsa abi. Balığın taşlarını balığı temizlerken rahatlıkla alabilirsin. Karnını yarıp solungaçlarını ve iç organlarını çıkardıktan sonra balığın iç kısmına bak. Orta kılçığının kafatası ile birleştiği yerde şeffaf bir baloncuk içinde bu taşları hemen görürsün. Bıçağın ucunu oraya sokup kolayca çıkartabilirsin. Ben önceleri balıkları yerken milletin tabağından kafalarını alıp, kafataslarını parçalayarak içinden taşları buluyordum, hiç gerek yokmuş böyle şeylere Kullanım için, bizim tuttuğumuz boydaki balıklardan çıkan taşlardan 7-8 tanesini bir su bardağının altına koyuyorsun. Bardağı yarısına kadar limon suyuyla doldurup bir gün bekliyorsun. Bir günün sonunda bir çay kaşığıyla suyu karıştırıp içiyorsun (taşları yutmadan ). Sonra üzerine tekrar limon suyu ekleyip bir gün bekleyerek aynı işlemi tekrarlıyorsun. Limon suyundaki asit taşları yavaş yavaş eritiyor ve kullanıcının erimiş taşı içmesini sağlıyor. Taşlar 10-15 gün içerisinde yok oluyor. 1 hafta kadar önce 7-8 taş verdiğimiz bir tanıdıktan bugün bolca hayır duası aldım. Eşkina nasıl pişirilir? Bence en iyisi ızgara. İmkan yoksa domatesli pilakisi de güzel oluyor.
Aret kardeşim, verdiğin bu faydalı bilgilerle konuya son naktayıda koymuş oldun.Anlaşılır ve net bilgilerin için çok teşekkürler, artık kafada herhangi bir soru işareti kalmadı, eksik olma:thumb:
Böbrek kumunu ve mikro taşları çatır çutur döker ama normalde dökülmeyecek boydaki taşların etrafını kayganlaştırıp kanalda tıkanma yapmasına sebep olabilir aman dikkat... Tetkikler sonucunda doktora sormak lazım; kanala düşerken tıkama yapacak boy taş var mı... yoksa hemen için eşkina suyunu Varsa hastanelik olunabilir, evlerden ırak.
Ben son zamanlarda 2 kişiye verdim ikisinden de bol hayır duası aldım. Bir tanesi ameliyat için gittiğinde doktor son filmi çekmiş ve şaşırmış kalmış. Taş paramparça olmuş ameliyata gerek yok demiş. Yani gerçekten işe yarıyor. Her böbreğimde taş var diyene veriyoruz eşkina taşlarını, inşallah senin dediğin gibi bir duruma denk gelmeyiz korktum şimdi bak
Arkadaşlar lütfen sağlık konusunda yanlış bilgiler vermeyelim. Zira ben de yıllardır bu taş olayından muzdarip biriyim. Ben de denedim bu eşkina taşı olayını. Bu tamamen bir şehir efsanesidir, bunu yaptığım araştırmalarda gördüm ve şahit oldum. Ha bu arada, kimseyi yalancı çıkarmak gibi bir durumum yok ve bir zamanlar bende önermiştim bu taş işini. Taş düşürenler yok mu bu sayede? var tabi fakat bunun nedeni eşkina taşı değil. Sadece "LİMON" evet limon. Asıl taşı eriten ve küçülten madde bildiğimiz limon suyu. Ben 1 yıldır her gün 2 bardak suya limon sıkıp içerim ve 2 senedir taş namına hiç bir şey kalmadı bende. Bizler eşkina taşına limon sıkıp içerken bunu eşkina taşının sağladığını düşünürken asıl marifetin limon olduğunu gittiğim 10 larca doktordan dinledim ve bunu uyguladım. Tabi diğer yiyecek ve içeceklere de çok dikkat etmek lazım. Herkese sağlıklı günler dilerim. Saygılarımla...