Arkadaşlar dün gece Gemlik te mendirekte avlananlara takıldım.İlk defa gittiğimden ne çıktığını bilmiyordum.Sordum arkadaşlara eşkine alıyorlar.Takımlarına baktığımda Misinaya stoper takıyorlar gezer şamadıra var,stoperden 13 karış sonra(yaklaşık 2,5-3 mt) 10 gr bi kıstırma (şamadırayı düz tutmak için herhalde)bir buçuk karış sonrada tahminimce 8-10 numara sinek iğne.Canlı teke kullanıyorlardı.Baya iyi aldılar.Yanımda stpoer yoktu şamandıramda 1 gr lık olduğundan başarılı olamadım.Sabah ilk işim forumlardan eşkine yi aramak oldu.Nası olsa yeri belirledim ya . Ynalız kafam şuarada karıştı.Tüm forumlarda eşine için kurşunlu,köstekli takım yapmışlar.Bahsettiğim gibi gemlikte şeytan oltası gibi tek iğne ve şamandıralı takım yapmışlardı.Gerçi iyi iş yapıyordu.1) Sizce hangi şamadıralı mı köstekli mi takım yapayım. 2) Tekeleri nereden çıkarıyorlar kepçelerinde avuç avuç teke vardı ama sormadım nasıl aldınız diye.Bilenler yerini söylerse memnun olurum. 3) Teke yerine boru kurdu daha iyi iş yapar diye duydum.Gerçi orada herezde teke vardı.Alışmıştır balıklar ama boru kurdu da iş yapar mı?Saygılar,sevgiler
gunaydın arkadaslar hazır konu acılmışken bi sorım bari bu aralar istanbulda eşkinaya giden varmı varsa nerede var yardımcı olursanız sevinirim
Arkadaşım merhaba, bende genelde kayalara takılmasın diye şamandıralı takım kullanırım.Takılma riski az olduğundan birde dalga şamandırayı aşağı yukarı oynattığında yerm balığa daha çekici gelebilir.Stoperin mesafesini bulunduğun yerin ve kayaların durumuna göre ayarlıyacaksın.yani en dipteki kurşun kayalara yakın hatta zaman zaman değecek şekilde olsun. Eşkina genelde kumun bitip kayaların başladığı bölümde olur.Takılma riskini göze alırsan dip oltasıda atabilirsin.Yeme gelince boru kurdu canlı olursa iyi netice alırsın.Teke de canlı olursa iyi netice verir. Teke tutmaya gelince malzemecilerdede bulabileceğin veya sineklikle kendininde yapabileceğin torla(kepçe de deriz) kayaların yosunlu vede denizin sakin olduğu yerde daha kolay bulursun.Akşam hava kararınca tepe lambasıyla daha" kolay tutabilirsin. Kolay gelsin restgele
Rica ederim, bu forumda bulunma sebebimiz önce dostluk sonra da bildiklerimizi paylaşmak. Ben daha öncede yazmıştım eğer dip takımı kullanacaksanız kurşun yerine büyük boy inşaat çivisi bağlayın.10-12 lik hem takılma ihtimali daha az olur hemde takılsa bile maliyeti düşük oluyor.
ne yalan söyliyim 2-3 aydır eşkinaya falan gittiğim yok (mallaca) Barış arkadaşım eşkina hakkında bilgi istedi bende bu sayfayı yukarı taşıdım okadar uzun zamandır forumda eşkina raporu görmüyorum varmıdır yokmudur?
gürol abi bu şamamdıralı takıma anlam veremedim şamandıra suyun üstünde duracaksa iğneler nasıl dibe inecek kafam karıştı biraz
Önce makinadalki misinaya stoper takıyorsun,sonra takacağın kurşunun ağırlığına göre şamandıra takıyorsun sonra klipsli fırdöndü takıyorsun.Takımı hazırlarkende iki köstekli takım yapıyorsun ve en altada şamandıranın kaldırabileceği kadar kurşun takıyorsun 10 gr. veya 15 gram uygundur bence sonra o takımı klipse takıyorsun.Şamandıranın üstünede ışık taktınmı eşkinalar livardadır. Bilmem nalatabildimmi şekil çizmeyi beceremiyorum ama eşkina ile ilgili bölümde vardır.
Basitçe çizmeye çalıştım.Tek iğneli kullandım.Şeytan olta gibi.Köstekli yapmadım.İsteyen gürol abi gibi köstekli de yapabilir.Çizimde yanlışlık varsa lütfen uyarın.Ben gördüğümü ve kafama yatanı çizdim.Bu akşam çıkıyorum eşkinaya.Tutarsam yarın fotoları görürsünüz.Fotoğraf yoksa anlayın ki.....
dostum tekeeri gece karanlıgında ya esmaneclet den yada arnavutköy limanından kuvvetli bir el feneri ile beraber evde yengeye diktirecegin tülden bir kepçe ile yosunlu kayalardan temin edebilirsin. ışıgı vurdugunda parlamaya başlayacaklardır zaten... uzun olması öneml, yada yarı bele kadar suya girmen gerekebilir bilğin olsun. ben genelde arnavutköyden çıkartıyorum. bol olsun dersen kumburgazda bulunan dalga kıranın iç tarafı sağlamdır. yarım saat harcayarak epeyce teke sahibi olabilirsin.iyi avlar dilerim...
gürol abi biz eşkinaya el misinasıylan atıyoruz bende hep el misinasına şamandırayı nasıl takıyonuz diye düşünüyodum meğersem oltaya takıyomuşsunuz anca dank etti boşver ben yine bildiğim yoldan gideyim .teşekkürler verdiğinn bilgiler için
Evet haklısın onu yazmayı unuttum aslında el misinası daha geçerli ama takılma riski vede misinanın karışma riski daha çok.Kamışla çekerken daha yukarı doğru çektiğinden dasha az takılır. En güzeli tekne ile bir tane delikli kurşunun altına iki köstekde kurşunun üstüne bağlayıp kurşunu dibe yatırırsan en verimlisi odur ama tekne her zaman olmuyor.Bu sene Samsunda henüz eşkina alamadık geçen sene bu zamanlar her gece enaz 5 tane alıyordum.Suyun sıcaklığı sanki balığı dwerine çekmiş gibi. Ne ise sana bol şanslar.