eşkinaya teke nasıl takılır??

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında hayali_53 tarafından paylaşıldı.

1. oagun2001

oagun2001 Oğuz Agun

Favori Kamış:
    Okuma Dead Ringer
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30
    En İyi Avı:
    Camgöz -3-4 kg
    Yani etrafta bulunan küçükler yemi kafasından çekip koparırsa diye sormak istedim?
    Eşkinada başımıza gelmesede başka büyük balıkları beklerken olabiliyor. ben tekeyi arkasından başlayıp kafaya doğru takıyorum. belkide doğru değildir. ama bunu ilk fırsatta deneyeceğim.
    Teşekkürler.

2. BiG_mAsTeR

BiG_mAsTeR Mustafa

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Flex 4.50
    Favori Makine:
    Okuma Spector
    Küçük balıklar tekeyi pek rahatsız etmez. Eşkina yerine bol bol iskorpit gelincikte yakalıyabilirsiniz. Tekenin kafa kısmınada genelde ispari atlar. Tekenişn boynuzunu kırmazsanız isparilerden de bir nebze olsun kurtulmuş olursunuz ;)

3. reis75

reis75 Reis YEŞİL

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    okuma sa55
    En İyi Avı:
    Moby Dick
    Küçük balıklar genelde mamun ve teke gibi canlıların kıskaclarından tutarak çekiştiriyor ya yemi düşürüyorlar yada hırpalanmış yem kalıyor geride. Bir arkadaşım bu tür yemleri dediğiniz gibi takarken kıskaçlarını kestiğini görmüşdüm denedim daha uzun süre ignede kaldılar. kıskaçlarını çok kolaylıkla koparıyor küçükler. Tecrübemi aktardım.

teşekkürler

4. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    eşkinaya mı teke takacaksınız yoksa iğneye mi takacaksınız? :)

5. ErhanUgurlu

ErhanUgurlu Erhan

Favori Kamış:
    Çelik Karbon Hepsi
    Favori Makine:
    Banax sx 5000
    En İyi Avı:
    12 Kilo yayın
    Eşkinaya Değilde İğneye Tekeyi Takmak İçin Kuyruk Kısmında Tekenin Kabuğunun 2 parça olduğunu kabuğu kırmadan kaldırmadan iğneyi takabileceğin bir boşluk olduğunu göreceksin ordan geçir ve mutlaka tekenin baş kkısmında göreceğin 2 adet antenini kır.

6. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Gönlünüz neyi, nereye, takmak istiyorsa, dilediğiniz yerden takabilirsiniz, ;) zevkinize ve arzunuza kalmış, :) iğneniz balıksız kalmasın, ...RASTGELE...

7. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    : ) :)

8. kry420

kry420 koray

Güzel ve faydalı bir paylaşım teşekkürler

9. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    gerçekten işe yarar mı acaba?

10. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Banada tanıdıkların tavsiyesi, ilk fırsatta deneyeceğim, gerçi bu sene tekede yok gibi birşey, ayrıca canlı mamundada deneyeceğim, sanırım iyi sonuç verir, çünkü tatlı suda canlı yemlerin kullanılmasında lastikle olmasada başka benzer yöntemlerle avlanıldığını duymuştum. Denemenizi tavsiye ederim, :)

11. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Ben teşekkür ederim,faydası olacağına sevindim:)

12. surfcast

surfcast Ozan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Yayın 30kg; lüfer 1.5kg;
    bu haftasonu bende eşkina'yı denedim teke ile fakat tekeleri nasıl takarsam takayım her çektiğimde tekeler arazi oluyordu, vuruşta olmuyordu bu arada.. sanırım suya atarken veya suda bir şekilde çıkıyorlar iğneden.. bu lastik işe yararsa çok güzel olacak , deneyeceğim..

13. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    Bir de boru kurdu varmış fakat ben genelde teke kullanıyorum. Borun kurdu nasıl takılır iğneye anlatabilir misiniz?

14. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Boru kurdunu solucan takar gibi, bir cundan iğneyi geçirip ortasından hiç çıkarmadan diğer ucunna kadar geçirmek, el alıştımı zor olmuyor, :D kurt takmak için özel şişi var, ama türkiyede varmı bilmiyorum, kurdu fazla berelemeden çok rahat takabiliyorsun, italyan kanalında izlemiştim...RASTGELE...

15. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    İnşaAllah, istediğiniz sonucu alırsınız, sağlıkla kalın, iğneniz balıksız kalmasın...

16. mesut025

mesut025 mesut atar

teke takılması video da olduğu gibidir ilk fotoğraflı şekilde örnek veren arkadaşın gösterdiği şekil tekenin hiç bir şekilde canlı kalmasına imkan yoktur fakat eşkine teke nin rengi değişmediği sürece ölü de olsa yemi almaktadır birde teke yi video daki gibi takıp şamandıralı ve 3-4 metre önüne atarsan teke iğneden çıkmaz ve güzel verim alırsın canlı olduğu sürece levrek gelme ihtimalide vardır teke nin diğer balıklara yem olması ihtimali her zaman vardır genelde teke nin kafa kısmı gider bunu ispariler yapmaktadır eğer ileri dip oltası atarsan ilk fotoğrafta gösterildiği gibi tekeyi takabilirsin buda ileri atışlarda tekenin olta ucunda kalmasını sağlar dipten gece avında eşkina nın yanında gelincik ve iskorpit de gelir iskorpite dikkat etmek gerekir gece karanlıkta görmediğin balığa çıplak el ile sarılmak tehlikeli olabilir boru kurdu ise boru şeklindeki kurdun kılıfından çıkartılarak (ben çıkartırken makas kullanıyorum) iğneyi komple kapatacak şekilde solcan takar gibi takılır bir kısmıda iğnenin ucundan dışarı çıkartılır boru kurdu kullanırsan tavsiyem arkası çentikli sazan iğnelerinden kullanmandır ispari istavrit gibi balıklar ucundan çekince boru kurdunun iğneden çıkmasını önlemiş olursun. boru kurdu ayrıca kumluk yerlerde dip oltası olarak mırmır avında da çok iyi netice verir

Son düzenleme: 22 Temmuz 2010
  17. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    eşkina için boru kurdu,kete, yengeç bulamama durumuna karşın solucan alcam yanıma,nasıl olur sizce.

18. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Solucanlar denize girdiğinde işe yaramaz olacaktır kanaatimce.Tuzlu su onları eritir.

19. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    O şişlerden bende var.Ersan abi(çakometi) bana bir tane hediye etmişti.Gerçekten miimetrik bir puntolama ile yaptırdığı şişi çok verimli bir şekilde kullanıyorum.

20. 29519

29519

Geçen seneki eşkina avımızda biz boru kurdu kurdu kulllanıyorduk başka bir arkadaş ise toprak solucanı ve gayette güzel iş yapıyordu. Denemekten zarar gelmez ve bence yanına al.