merhaba üstadlar 05.09.2009 tarihinde saat19:30sularında seyitgazi sucettin (aslanbeyli)göletinde idik gece yarısı bir şikayet üzerine DSİ den görevliler gelerek burada balık tutmak yasak dendi yalnız eskişehirdeki yasaklı göletler arasında gözükmüyor zaten bizde o yüzden burayı seçmiştik neyse sonuçta bizi yeni balık salındı yasağa yetiştiremedik bu gölet ve aynı nedenlerle yukarısöğüt göleti balık avcılığına yasaklandı diyerek uygun uslupla sepetledilerDSİ ninböyle olaylara müdehale hakkı varmı bizde geceyi öldürmemek maksadı ile büyükyaylaya gittik tabi sonu hüsran sular yarı yarıya çekilmiş avuç kadar havuz balıkları ile dolu gece boyunca sabaha kadar domuz kovaladıkbalık malık yok buda böyle bir rapor oldu
göletlerdede pek balık yok hemşerım, balıgı salıyorlar kendılerı buyuyunce tutuyorlar, mıllete bılet kesıyorlar, adam başı yok bırde araba parası, söğütözüne gıttık, adam başı 8 lıra, 10 lırada araba parası, 50 lıra, göl de allahın balıgı vurmadı ınan.gıt gel masraf 150 yı geçer, balık avı deılde pıknık yapıyoruz.
Yasaklama kararlarını alabilecekler ve uygulayıcılar Tebliğde açıkça yazılı. Aksine davranışlara itibar etmeyiniz. Tebliğin bir örneğini mutlaka yanınızda taşıyınız. Aksi uygulamalarda Jandarma 156 ihbar hattını arayıp gerekli bilgiyi veriniz.
Öncelikle herkese merhabalar. Siteye yeni üye oldum. İsmim Caner ve Eskişehirde oturuyorum. Hazır eskişehirle ilgili bir konu varken bende bir soru sormak istiyorum. Yenice barajına hiç gitmedim nasıl gidebilirim? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim
Öncelikle herkese selamlar bende eskişehire sık sık geliyorum en son gelişimde musaözü göletine pikniğe gittik ben de olta attım birkaçtane de ortaboy sazan yakaladım fakat jandarma gelip yasak olduğunu söyledi. Balık sezonu filan dediysem de çok aldırış etmediler nedenini de söylemediler hala böyle bir yasak varmı musaözü göletin de balım tutabiliyormusunuz.. teşekkürler
Herkese selamlar. Bende Eskişehire sıksık geliyorum. En son gelişimde Musaözü göletine pikniğe gittik. Ben de olta attım birkaçtane de ortaboy sazan yakaladım fakat jandarma gelip yasak olduğunu söyledi. Neden yasak olduğunu anlamadım. Sizler Musaözü'ne gidiyormusunuz yasakla ilgili bi gelişme var mı? teşekkürler.
geçen hafta pazar günü musaözünde bende jandarmanın uyarısıyla oltalarımı topladım. Balık tutmak bildiğim kadarı ile orada serbest
Musaözü göleti yasak kapsamında. bakınız: http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2008/08/20080821-6.htm
Orman içi gölet de değilse boşuna sıkıntıya sokmuşlar demektir. (Bildiğim kadarıyla orman içi gölet değil) Dediğim gibi Tebliği yanınızda taşıyınız. Devletin koruma görevlileri ile bir sorun yaşama ihtimalinde ilgili maddeyi gösterirsiniz. Sizden tebliğ haricinde herhangi bir istekte bulunan olursa Jandarma 156 yı arayın, sakın münakaşaya girmeyin... Ancak siz de taşıdığınız malzemeler ve tuttuğunuz balıklara kadar, tebliğe uygun olmanız lazım ki hak ararken sorun yaşamayın. Ayrıca, öğrenebilirseniz sizden tebliğ harici davranış talep eden memur ya da kurum görevlisinin (muhtar,ihtiyar heyeti üyesi,bekçi) ismini de öğrenin şikayet konusu yapabilirsiniz. Ve jandarmayı aradığınız saati de not ederseniz, jandarmanın gelmemesi halinde, ilgili ihbarınız ve saatiyle birlikte mutlaka ilgili kurumlardan şikayetçi olunuz. Tekran önemle ekliyorum: Herhangi bir sert münakaşaya ve tartışmaya girmeyiniz. Daima hukuki yoları deneyiniz. Haklarımızı korumanın tek yolu bu aksi halde haklı iken haksız duruma düşme olasılı maalesef mevcut. Başıma geldi ondan biliyorum...
usta bilgilerin için teşekkürler şimdi anladığım kadarı ile bu tebliğleri bizden iyi takip ettiğiniz belli yanımızda av için takım adetleri ne olmalı
Muharrem bey, http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2008/08/20080821-6.htm adresinden tebliği indirip inceleyebilirsiniz. Ayrıca Şehrimizde Amatör balıkçılık derneği var oradan da gerekli bilgileri edinebilirsiniz size yardımcı olacaklardır. Forum yönetimimiz sakınca bulmazsa tarif edeyim. ESABDER Eskişehir Amatör Balıkçılar Derneği Eski otogardan su boyundan hamamyoluna doğru giderken soldaki ilk sokak, taksi durağının karşı Sokağı. Orada kime sorsanız gösterir.
ilgin ve alakandan dolayı teşekkür ederim esabder in yerini biliyorum malesef bir türlü önünden geçerken bile uğrama fırsatım olmadı ama en kısa zamanda inşallah...