ESKİŞEHİR göl-gölet-barajları

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında ergungorgun tarafından paylaşıldı.

1. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Nuri merhaba..sezona kadar işleri bitirselerde yeni düzende avlansak..

2. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    merhaba ulaş...
    ya ben sirkülerde tatlısu kefali nin yasağına baktım, akarsularda yasağı yok, orman içi olmadıktan sonra:)

yanlış anlamamışsam:D
    ben fırsat bulunca kaşıkla avlanmaya gitmeyi düşünüyorum...
    gerçi havyarlı olacak geri salarım ama zevkini yaşmak istiyorum, özledim çünkü:)

3. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    kefal serbest Nuri akarsuda ,tabi jandarmaya durumu izah etmen gerek..
    Duyduğuma göre eline tırıvırıyı alıp geziyorlarmış..artık sivilmi,su ürünlerimi bilmiyorum..
    jandarma-su ürn :"yavv kardeş nası balık varmı cıkıyomu..tırıvırı atsam cıkarmı"
    balıkçı:"iyi balık aldık..tırıvırıya 3 er tane giriyo..he he"
    jandarma-su ürn : "iyi o zaman gel bakalım şöyle tenhaya doğru..he he"

4. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    ben sirküleri dosyaladım yanımda taşıyorum:)
    o yüzden sorun değil, aksi biri denk gelip anlamamazlık etmezse:)
    bu uygulamalar da çok iyi olmuş ;)
    ama öyle ise jandarmayı ya da su ürünlerini jandarmaya ihbar etmiş olacam:D

5. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    Daiwa Kamış, Silstar Cx80 Makina
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Ulaş, kış geldi lakin evimize çekilmedik. Stadyumlardaydık.:) Eskişehirsporla uğraştık biraz.
    Ama havalar ısınmaya başladı. Benim kurtlar bayağı büyüdü.
    Sakarya nehrinden Jandarma balıkçıları yakaldı haberlerini duyuyoruz. Lakin sirkülerdede benim bildiğim kadarıyla Orman içi olmadıkça Tatlı su Kefali için bir zaman sınırlaması yok. Ama bu mevsimlerde havyarda olması daha muhtemel. Fakat akarsu balıkları yılın her mevsiminde havyarlı olabiliyor. Jandarmaya bu durum izah edilebilir. Mutlaka gidilecekse sirküler götürülmeli.
    Ben geçen sene Mihalgazi ve alt taraflarına gitmiştim lakin bu kepçe olayı balıkları biraz dağıtmıştır. Onun için benim stratejim Sarıcakaya ve Yenice barajı civarlarıdır.
    1 Temmuzdan sonra Sazanlarımızla buluşacağız.

6. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    murat hocam merhaba..esesin maclarına bizde gittikte bu sene durum pek içacı değil..sakarya konusunda haklısın kepçeler düzeni bozmuştur..jandarma hususunda bence jandarmaya anlatamazsın derdini..adam kendine göre haklı,bu gün kefale izin verse yarın önünü alamayacak işin,ne uğraşayım diyor..oralarda sirküyü jandarma yazıyormuş zaten:)

7. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Geçen bir haber duydum doğru mu? Babam, odunpazarında bir kahveye gidiyor oraya balıkçılar çok geliyormuş. Orada dumuş.Sarıyarda Koyunağılı taraflarında yasak zamanda balık avlayanlara Jandarma ceza yazmış oltalarına el koymuş kişi başı 175 ytl ceza yazmış doğruluğunu bilen var mı? Şu anda sadece Turna ve orman içi akarsu hariç Kepenez avı serbest değil mi?

8. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    hocam bizde duyduk..uşakbükü köprüsünde yakalanmışlar diye..yerde belki yanılma olabilir ama orada bişeyler olduğu kesin..birilerine yapıştırmışlar cezay anlaşılan..

9. Serhat ESK

Serhat ESK

Favori Kamış:
    FOREVER Olta !!!!!
    Murat Bey intden Sakarya Gazetesi'ne bakarsanız haber ordada var ordan okuyabilirsiniz!

10. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Sakarya gazetesinde yazan Çukurhisar Sarısuda yakalananlarla ilgili haber. Sarıyardakilerle ilgili olanı ben göremedim. Tabi ben Web üzerinden kontrol ettim.

11. Ali26

Ali26

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg Yayın 3,5 kg Turna 3 kg
    Ulaş kardeş, valla döktürmüşsün, ellerin balık görsün daha ne diyem

12. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Ali, Murat, Serhat, ve Ulaş kardeşler. Nasipse Temmuzun birinden itirbaren 20 günlük iznimi,Mihalcık çalcı köyde geçiricem. Sarıyer ve iğdecik yöresinden avlak yerleri tarif ederseniz memnun olurum. Sarıyerde kayıkbaşının karşı tarafındaki kayalıkların oraları biliyorum. Başka yerler tavsiye edermisiniz. Saygı ve sevgilerimle şimdiden teşekkürler.

13. Serhat ESK

Serhat ESK

Favori Kamış:
    FOREVER Olta !!!!!
    Gürkan bey o taraf hakkında pek bilgim olmadıgı için yardımcı olamayacagım size!

14. Serhat ESK

Serhat ESK

Favori Kamış:
    FOREVER Olta !!!!!
    http://www.sakaryagazetesi.com.tr/haber.asp?id=44996&kategori=1

http://www.sakaryagazetesi.com.tr/haber.asp?id=44927&kategori=1

Dün gazetede okudugum bi haber üzerine Sarısu'ya gittim!Evim Kanlıkavak yakınlarında oldugu için bi dolaştım oraları!Verdigim ilk linkte Porsuk baglantısında su kalmadıgı için falan denmiş öyle bişey yok gecen haftasonu gezdim oraları balık tutanlara baktım su gayet iyiydi ama balıkçılar suyun azaldıgını soylemişti berrak akıyodu su ama bugun su bulanıktı!Binlerce balık ölmüş yavrusuda var içinde kiloluk balıklarda var yengeçlerde olmüs!Su azalsa bile yengecler neden olsün?Kıyıya vuran balıklar kokmus sinek dolu her yer agır bi koku var!Cocuklar olü balıkları ellerine alıyor!
    Geçen hafta cumartesi gününden beri Porsuk camurlu akıyor Sümer koprusunün ilersinde makinalar calısıyor makina bütün pisligi suya bırakıyo agac dalları buldolabı kapakları toplar posetler....Zaten pisti Porsuk temizleyelik ederken iyice batırıyolar!
    Millete balık tutuyolar diye ceza yazacaklarına Bu işin sorumlusunu bulsunlar!

Son düzenleme: 17 Mayıs 2007
  15. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Yukarıdaki olay çok üzücü..
    Bir olayda balık mevsimi yasak olmasına rağmen yapılan bir avla ilgili aşağıda
    ..................
    77 kiloluk yayın balığı
    (17.05.2007)
    Bir balıkçı tarafından yakalanan 2 metre 10 santim uzunluğunda ve 77 kilogram ağırlığındaki yayın balığı vatandaşların büyük ilgisini çekti.

Sakarya Nehri’nde bir balıkçı tarafından yakalanan dev yayın balığı vatandaşların ilgisini topluyor. Taşbaşı Çarşısı’nda balığı sergileyen balıkçı Şahin Coşkun, son yıllarda Sakarya Nehri’nde çıkan en büyük balığın 77 kilogramlık yayın balığı olduğunu söyledi.
    2 metre 10 santim uzunluğunda olan dev yayın balığı kilogramı 20 YTL’den bir restorana satıldı. Bin 540 YTL’den alıcısını bulan balığın av sezonu olmaması nedeniyle perakende satışı yapılmadan bütün olarak satışının yapıldığı ifade edildi.
    http://www.anadolugazetesi.net/v1.1/news_detail.asp?pid=5511&cat=GUNDEM&cat_id=1

16. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Gürkan abi merhaba..Mihalıççık bizim memleket sayılır.Sarıyarda kayıkbaşı mevkini bilmiyorum..Sarıyar-iğdecik köyüne yakın sukavşağı denilen yer var gökçekaya ve sarıyar barajlarının kesiştiği nokta diyeyim..biraz yürümen gerekir iyi balık yapar..Mihalıçıktan sonra 30 km koyunağılı köyü var,herkes bilir sorsan..kayıkla boğaza geçmen gerekir,diğer taraflar pek iş yapmaz , biz eylülden önce gitmeyiz nedenini çözemedik ama senelerdir balık yapmaz ..yapsada tat vermez..birde cok sıcaktır temmuz ağustosta ..Gökçekaya barajı var eylülden sonra bilgi alıp gidebilirsin..diğer bir kaç yer daha var ama yasaklanmış yada köylü sorun cıkarıyor..başka merak ettiğin olursa diğer arkadaşalarda yardımcı oluruz.

Serhat bende gazetede gördüm..cok üzücü bir durum.

Hocam arayı cok soğutuyorsun:)

17. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Sevgili Ulaş kardeşim. Söğlediğin Koyunallı tarafına daha önceden gittim. Sanırım biz senin dediğin yere değilde başka biryere gettik. Teksas gibi biryerler var oralarda hatta kil falan varmış. Yer olarak tam bilmediğimiz için zorlanıyoruz. İşin garip tarafı benim hanımköyde balıksevdalısı olmadığı için,bizleri oraya götürecek adam yok. Kendi bildiğimize gidiyoruz suyun kenarına nerde su bulduk oturuyoruz başına, yol iz bilmeyincede baya zor oluyor. İnan geçen yıl öyle hazırlanmıştımki yayın yakalayacağım diye, bir türlü yayın yakalayacak yer bulamadık. İşin kısası boş döndük.(Boş derken yayınsız) Benim derdim yayın yakalamak Km önemli değil. ve yatıya kalabilirim.Bana yayın yakalayabileceğim yerler tarif edersen sevinirim. İğdecik deresinin üst taraflarından çok alabalık yakaladım. Sonra sarıyer barajından güzel balıklar aldım.Fakat benim derdim YAYIN. Nerden yakalarım. Birde sizin yayınların menüsü nedir. Ben sülük ve tavuk ciğeri takıyorum kimseler bakmıyor. Porselen şehrinden saygı ve sevgilerle.

18. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Gürkan abi haklısın..büyük yerin derdi de buyuk oluyor..bilmeden gittinmi zahmetli olur..Koyunağılından kayıkla bozğaza geçmezsen balık pek yapmaz..konunağılını ile çayırhan arası , tabi ordada belli noktalar var balık yapacak..boğazın arkası kadın damı denilen yer var orayada kayıklazım ama 2 saat kadar sürer,çayırhandan gecersen (ankara)daha yakın olur..birde kapakların orası var yayın için..ama ben sana burdan ne kadar tarif etsem olmaz,bilen kişi lazım güvenebileceğin..sarıyar zahmetlidir biraz ama değer..Yayın için ben kendim görmesem inanmazdım..bizi kayıkla geçiren köyün balıkcıları anlatırlardı öylesine dinlerdik..geçen sene hava kararmaya yakın ortalık süt limanken binlerce balık irili ufaklı çıldırmış gibi kaçışmaya başladı,toz duman oldu ortalık ..sürüyü 200 m kadar sürükledi(ler) kıstırdılar koyda..
    arbede birazdaha devam etti duruldu..gökçekaya barajındada olmuştu aynısı..
    biz yakalıyoruz yayın canlı gümüş vede solucanla..babalardan denk getiremedik daha..Geçen sene ağdan cıkardılar uşakbükündeki balıkcılar 67 kilo geldi , 3-4 sene önce 110 kg,90 kg cıkardı balıkcılık yapan köylüler..Eskisi kadar olmasada hala iyi balıklar var..Civarı bilen bir köylü yada arkadaşınla 3-4 gecelik yatı yaparsan tahminin eylül başından itibaren yanıltmaz..Eskişehirdede gökçekaya ile sarıyardan başka pek yayın albileceğin yerde yok sayılır.

19. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Sevgili Ulaş ilgine ve bilğine sonsuz teşekkürler. Eh bize tecrübeli, oraları bilen bir eleman gerekli böğle giderse seni bulacağım galiba, başka çaresi yok bu işin kardeş. Msn den adres verirsen seni bulabilirim en azından seni kandıramasakta iki çekiçleriz. Mehterangurkan@hotmail. Saygılarımla.

20. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Büyük baraj tecrübem en çok Gökçekayada. 30 defa gökçekayaya gitmişimdir Sarıyar'e ise hayatımda 2 defa gittim. Ama sarıyarda gerçekten çok güzel balık tutmak için yerler var ve büyük balık yakalama şansınız oldukça fazla.
    Ulaş arkadaşım aramızda orayı en iyi bilenlerden. Bu sezon bir iki gün denk getirsek de Eskişehir organizasyonu yapsak çok güzel olur.