ESKİŞEHİR göl-gölet-barajları

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında ergungorgun tarafından paylaşıldı.

1. rüştü26

rüştü26

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 9.9kg
    Porsuk barajı ne alemde lütfen yardım.

Eskişehirli,Kütahyalı arkadaşlar yıllardır porsuk barajına gitmiyorum.Balık çıkıyorsa bu sene orada avlanmak istiyorum.Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

2. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    Hoşbulduk abi,sağolasın...Bu porsuk barajı Esk-kütahya yolundaki ,Kütahyaya giderken yolun solundaki büyük barajmı?ben oranın adını sobran olarak biliyorum,yoksa yanılıyormuyum.Yol kenerında balıkçı tezgahları var,yayın satıyorlar,orada yayın çıkıyormu?yoksa başka bir yerdenmi getiriyorlar yayınları?

3. rüştü26

rüştü26

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 9.9kg
    Doğrudur Hakan Kütahya yolundan gidersen (sobran)olarak görürsün orası Porsuk barajı. Orada satılan balıklar başka yerden geliyor. Seksenli yıllarda Yayın ve sazan çıkıyordu. Bir sene kimyasal atık salındı ve yayın yokoldu. Şu an balık çıkıyormu bilmiyorum.

4. rüştü26

rüştü26

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 9.9kg
    Hakan özel mesajlarına bakarmısın

5. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    tamam abi baktım,görüşmek dileğiyle..:)

6. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    Daiwa Kamış, Silstar Cx80 Makina
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
  7. rüştü26

rüştü26

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 9.9kg
  8. BALIKÇI_26

BALIKÇI_26

Favori Kamış:
    FİBER 6.50 METRE / MAKARALI KARBON 4.50 M.
    En İyi Avı:
    4 KG YAYIN
    kıranşeyh raporu

öncelikle merhabalar. geçtiğimiz pazar kıranşeyh'e gittim.amacım hem temiz hava hemde gölü merak ediyordum.dayanamam atarım diye yanıma olta bile almadım.malum yasak mevsim..gölün kıyısına vardığımda şaşırdım çünkü nerdeyse gölde olta atacak yer kalmamış kimse yasak filan dinlemiyor.şöyle bir dolaştım gölün etrafında balıkçılarla konuştum.bir grup harici kimse balık tutamamış.sadece 1.5 kiloya yakın bir aynalı tutan bir grup vardı.köyden bir çocukla konuştum. köyden olamayan bir grup gelip ağ atmışlar göle cuvalla balık yakalamışlar.jandarmaya hbr vermişler ama jandarma gelene kadar balıkçılar işini bitirip girmişler. Güzel bir yermiş kıranşeyh yasak bitince mutlaka gidicem oraya. dönüşte dodurgaya uğradık. arka taraftan girdik gidenler bilir.ordada şaşkınlığa uğradım çünkü su inanılmaz derecede az.köylüler serpmeyle suya girmişler o koyda gümüş yakalıyorlar. şöle buruna doğru gittim bir grup genç ağ atmış karşıdan karsıya 10 / 15 kadar irili ufaklı sazan yakalamışlar.kimse yasak filan dinlemiyor anlaşılan biz olta atmaya korktuk millet ağla balık avlıyor. ordada çoban ismail abiyle konuştum.bu sene motorlar girmedi dedi suya büyük ağları çekmemişler.bu sene güzel balık yapar dedi.bide ufak bir tiyo verdi yer konusunda(oraya gidersen boş dönmezsin dedi.) bakalım sezon açılınca görücez.:D

9. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Sen yasaklara uy millet uymasın. Garip iş.(oraya balığa giden arkadaşların yakaladıkları balıkları suya bırakmaları gerekirdi)
    Eskişehirde ve civarında botla ağ atan ve ticari olarak bu işi yapan şerefsizler var. Onlara göz açtırmayalım. Elimizdeki güzel avlakları koruyalım. Bu sene kimse balık tutamayacağız diye merak etmesin inşallah bol bol balık yakalayacağız. Yeterki kurallara herkes uyarak avlansın.
    Benim bu sene kesin balık yapacak diye beklediğim yerler:
    -Kızıldamlar
    -Gökçekaya
    -Hanköy
    -Borçak
    -Yenice

10. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    dediğine göre kıranşeyhten bu sene verim alamıcaz,çok yazık olmuş.oysaki sezonu orda açmayı düşünüyordum.desene yine kaldık dodurgaya..dodurgadada kırkta yılda bir aynalı çıkar oldu,barajın %90 ı israil sazanı doldu.olmassa kızıldamlarda deneriz şansımızı,yada yeni balık veren bir baraj var orasıda olabilir...

11. BALIKÇI_26

BALIKÇI_26

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    4 KG YAYIN
    göllerde su seviyeleri çok azalmış

durum kötüye gidiyor göller ve barajlarda su seviyeleri yetersiz.susuz yazlar bizi bekliyor ilerde. aklıma erenköy göleti geldi kaydedeğer aynalılar tutmuştum ordan 2 sene önce.ufacık bir göl gidenler bilir.umarım kurumamıştır.öğlen dahi balık veriyordu.hatta bir balıkçı dalga geçmişti benimle.muhabbet ediyoruz yeni tanıştık balık muhabbeti.dedimki; biraz önce oltaya iyi bir balık bastı direk kopardı takımı.(takımlarımıda kendim özenle hazırlarım ve kontrol ederim balığa çıkmadan önce) dediki; burda en fazla olacak balık 1 / 1,5 kilo senin takımlar zedelenmiştir.ama gerçekten balık çok iyi vurmuştu.öyle bir çektiki dibe anlatamam.aradan yarım saat geçti adamın makaralısı ok gibi gerilmiş fiber nerdeysi u olacak. bende izliyorum..yarım saate yakın uğraştı ama nafile balığı hayel meyal görebildik ancak.çok iriydi ve olması gereken oldu kaçan balık büyük oldu:D o zaman ben size demiştim dedim..sonra biraz bende makara yaptım, sizin takımlar çürüktür filan diye:D Neyse acılsın artık sezon balığa gitmek lazım....

12. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    bu erenköy göleti neresi oluyo hemşerim.?:D :D :D

13. BALIKÇI_26

BALIKÇI_26

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    4 KG YAYIN
    kütahya bozüyük çatrağına geldinmi direk karşı tarafa doğru devam ediceksin karsıdaki fabrikanın yanından bir yol gider devam ediceksin ordan erenköye kadar gider o yol.köyde sordunmu herkez gösterir gölü.dodurganın arka yoludan gidiliyor diyebilirim.ama tabi sana göre daha yakın nerden olur onu bilemem.

14. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    inönüdeki göletten bahsediyorsun galiba,yalnız orada bent su sızdırıyormuş,bu sene kurumassa iyidir..

15. BALIKÇI_26

BALIKÇI_26

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    4 KG YAYIN
    inönü değil.benim dediğim gölet erenköyde inönüyle uzaktan yakından alakası yok.

16. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    allahallah erenköy inönünün köyü değilmiydi,yoksa bahsettiğin başka bir yermi..?

17. rüştü26

rüştü26

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 9.9kg
    Hakan çokçapınarı geçiyorsun Kümbete doğru orman içi rampayı inerken solda küçük bir gölet sonra erenköy gelir.

18. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Erenköy inönüde bir gölettir.

Son düzenleme: 6 Haziran 2007
  19. abbasabi

abbasabi

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 1 Kg
    Arkadaşlar ben günü birlik eskişehir yakınlarında otobüsle veya trenle gidebileceğim bir yer arıyorum. Porsuk barajına trenle gidiliyordu galiba bilgisi olan varmı ? Birde bu söğüte giderken bir yer vardı galiba ufak bir gölet oraya eskişehirden dolmuşla gittigimizde göletin hemen kenarındamı iniyoruz yoksa yoldan baya yürünüyormu ? Bilgisi olan yazarsa çok sevinirim

20. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    tamam abi anladım,verdiğin bilgi için teşekkür ederim..