ESKİŞEHİR göl-gölet-barajları

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında ergungorgun tarafından paylaşıldı.

1. atartutarım

atartutarım

sezon 1 temmuzda açılıyor demek bunu öğrenmiş olduk. teşekkürler. ancak nereye gidcem konusunda bi fikir edinmiş değilim. bana şuraya git diyebileceğiniz bir yer istiyorum. minibus veya otobus ile gitme imkanı olan. cevaplayan arkadaşlara teşekkürler

2. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    unutmadan imza ayarlarını yaparsanız iyi olur.
    İsim,yaş ya da DT, ve kan grubu...

Eskişehirde otobüs ya da dolmuşla rahat gidebileceğin , söğüt ve çatören göletleri...
    Otogardan binersin otobüslere...
    Bu arada sirkülere bir göz atmanı ve kuralları öğrenerek ona göre avlanmanı tavsiye ediyorum.

3. esk balık timi

esk balık timi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    haftanın en iyisi
    hakan anladığım kadarıyla sen bozüyükten geleceksin, bozüyükten kütahya yoluna gireceksin eskişehir dönüşüne gelmeden yaklaşık 500mt sol tarafında araziye tarla yolu var, yolun devamında dutluca göletini görürsün,sazan ve dargın(bekir,kumcu) çıkar.

4. Yücel

Yücel

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan/2.600 gr
    Minübüsle gidebilecegin yerler çukurhisar göleti,zemzemiye,söğüt,çatören buralara gidebilirsiniz. Çukurhisar göleti için belediye otobüsüne binersiniz yanılmıyorsam 58 numara gidiyor çukurhisar'a askeriyenin orada iner ana yoldan 100 metre kadar yürüyüp hisar fabrikasının yanındaki yolsan yaklaşık 700 mt. ileridedir gölet. Fakat mandıranın orada oldukça fazla köpek var dikkat edin.Zemzemiye için söğüt arabasına biniyorsunuz söğüt sapağından sonraki ilk köyde iniyorsunuz sola dogru aşşagıya inen yoldan 1 km civarı yürüyorsunuz... Söğüt göleti için söğüt minibüsüne biniyorsunuz zemzemiye,oluklu köylerini geçiyorsunuz söğüte 5 km kala söğüt göleti sol tarafta görünüyor zaten sapakta iniyor aşşagıya sallanıyorsunuz.. Gitmek isterseniz buralara gidebilirsiniz.. Söğüt göletinde güzel balık vardı ama şimdi durumu ne bilmiyorum. Zemzemiyeye hiç gitmedim bilmiyorum balık ne durumda, Çukurhisar göletinden güzel balık almıştım 2 sene önce şimdi ne durumda bilmiyorum. Umarım işine yarayan bilgiler olur fakat av sezonu açılınca gidersen daha iyi olur aksi taktirde jandarma oltaları toplatır ve geri gönderir hiç şüpesiz..

Rastgele

5. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    anladım cahit abi açıklaman için teşekkür ederim...;)

6. mustafadinç

mustafadinç

Favori Kamış:
    Fiber olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg
    Merhaba Hakan

Merhaba Hakan nerede balık avlaman konusunda yardımcı olmak istedim.Öncelikle ne kadar zamanın var 1 gün ise yakın yerler olan Keskin,Musaözü gibi barajlar olabilir eğer 2 günün varsa ekipmanın (çadır vs) yeterli ise Çifteler sakaryabaşı,Sarıcakaya,Dodurga,Çatören vs olabilir,3 günün varsa Sarıyer ve Gökçekaya barajlarına gitmeye değer,rastgele.

7. Yücel

Yücel

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan/2.600 gr
    Selam beyler,
    Bilecik/Pelitözü durum ne bilen arkadaşlar yazarsa çok sevinicem..

8. esk balık timi

esk balık timi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    haftanın en iyisi
    pelit özünde turna serbest.

9. Yücel

Yücel

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan/2.600 gr
    Tamam abi teşekkürler.

10. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    Merhaba ,zaman önemli değil,ekipman olarak herşeyimiz var dodurga zaten israil sazanı olmasına karşın vazgeçilmezimiz.sarıyer ve gökçekaya uzak barajlar,ancak bu sezonda gitmeyi düşündüğüm yerlerden.tavsiyelerin için teşekkür ederim sanada rast gelsin..;)

Son düzenleme: 12 Haziran 2007
  11. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    Pelitözünde eskiden çok iyi balık çıkıyordu,ancak bursa ve yenişehirli bilinçsiz avcıların sayesinde balık tutmak neredeyse imkansızlaştı.bir de buna turna balığının gölete salınmasından sonra sazan balığı neredeyse kalmadı.kalanlarsa dev dediğimiz boyutlara ulaştı.dip oltalarınada ara sıra yayın takılıyor.sözün kısası pelitözünde sadece turna balığı tutabilirsin,onun içinde göletin etrafını dolaşman gerekecek,bakarsın 1 tane yakalayabilirsin:)

(balıkçı abilerime ve kardeşlerime en son tavsiye edebileceğim yer pelitözüdür.)

12. Yücel

Yücel

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan/2.600 gr
    Anladım hakan arkadaşım değerli paylaşımın için teşekkür ederim. Bu hafta sonu degerli bir abimiz hem piknik hemde stres amacıyla gitmiş pelitözüne. Oğluna raskele oyalansın diye olta yapmış. Babası atmış oltayı oğluna vermiş aradan 5-10 dakka sonra ufaklık aynalı sazan çekmiş kısmet işte tabi geri salmış ali abi. Bende onun için buraya bir sorayım dedim turna çıktığını bilmiyordum. Teşekkürler hakan arkadaşım

13. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    rica ederim,gerçekten çok büyük bir şans pelitözünde aynalı tutması,galiba geçen sene yeni balıklandırma yapmışlar pelitözünde,tuttuğu balık sanırım küçüktür ,zira büyükleri pek oltaya gelmiyor,orada dev aynalılar olduğunu gözlerimle gördüm.sarı boncuk kullanıyorlar avlamak için ,herşeyi denedik ama 2-3 senedir verim alamadık,hatta hiç tutamadık...

14. Yücel

Yücel

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan/2.600 gr
    Balık işi zaten şans ve kısmet işi degilmi ufak bir sopa bulmuş arabadanda eski sazan oltasını takmış sırf çocuk sıkılmasın diye onlar sofrayı hazırlarken ufaklık bağırmaya başlamış:) baba baba bişi oluyor diye orta boy bir aynalıymış. Şans işte

15. esk balık timi

esk balık timi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    haftanın en iyisi
    pelitözünde büyük turnalar var,bunları yakalamak için söğüt göletinden küçük kırmızı balık tutmanız gerekir, pelit özündeki turnalar gölün kırmızı balığı ile büyüdüler boş gelmezsiniz.

16. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    arkadaş nerden söyledin şimdi sen bunu:D bir daha pelitözüne gelirsem ne olayım demiştim,ama senin şu yazdıklarından sonra acaba yine gitsem mi diye içimden geçirmeye başladım,galiba dayanamayıp yine gidicem,gel temmuz geeell...:D

17. esk balık timi

esk balık timi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    haftanın en iyisi
    hakan bozüyüktemi oturuyorsun.

18. Yücel

Yücel

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan/2.600 gr
    Bence bir git dene derim sezon açılınca. Nedeni ise Ali abi 65 yaşında bir abimiz asla ağından yalan söz çıkmaz.Babacan bir abimizdir. Ben zaten aynalıyı duyunca aksilik olmassa sezonu orada açmayı düşünüyorum arkadaşlarla. Ama nasipte varsa tutulur..

19. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    evet cahit abi merkezinde oturuyorum..

20. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    anladım Yücel kardeşim,sen sezonu orda aç sonra buradan bize haberleri verirsin,aslında eylülden önce pek verimli olmaz pelitözü ama yinede denemeye değer..:)