ESKİŞEHİR göl-gölet-barajları

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında ergungorgun tarafından paylaşıldı.

1. A.Erdem

A.Erdem Ayhan

Söğüt göletinde su neredeyse sıfır seviyesinde. Ancak olta balıkçılığı'na yasak getirebileceklerini sanmıyorum.
    Son iki senedir gölette su yok zaten ama hiç bir uygulama yapılmadı.
    Üzülerek söylüyorum ki, Söğüt ve çevre köylerinde kapalı sezonu dinleyen yok, köylüler gece gündüz balıkta.

Son düzenleme: 29 Haziran 2007
  2. upsidedown

upsidedown

kesinlikle katılmıyorum sana gözümün önünde jandarma kızıldamlar ve söğüt göletinde kaç kişiye ceza kesti,ve ben ne zaman gölete gitsem,piknik için gölette bir kişi bile olmuyor,ama su açısından dediğiniz doğru su yok gölette,ama şu varki geceleri ağ çeken bikaç zihniyeti bozuk insanada rastladım jandarmayı aradım hemen gereğini yaptılar

Son düzenleme: 28 Haziran 2007
  3. A.Erdem

A.Erdem Ayhan

İhbar edersen elbet gereğini yapacaklar, ama buradan yazamayacağım şeyler var Hakan özel mesajına göz at.

Son düzenleme: 28 Haziran 2007
  4. upsidedown

upsidedown

Ayrıca Porsuk barajının resimlerini görünce tüm çocukluğum gözümün önünden geçti istasyona gidişimiz trenden inimişiz herkesten önce aile koyu yada yılancıburnuna varmak için acele adımlarla yürüyüşümüz,geceleri felaket soğuk olur porsuk o soğukta ateş yakışımız ve porsuğun suyuyla nefis çay demlememiz,kadife sazanla kahvaltı yapmamız,daha sonra dönüş günü geldiğinde istasyonda abilerimizin çay demlemesi ve müthiş muhabbetler unutulurmu asla,tekrar yaşanırmı sanmam,yazık oldu güzelim porsuğa :(

5. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Çok yakında orasında kuruyacaktır, buna emin olabilirsiniz. Porsuğun beslemesi bizde malunuz. İnanın su o kadar az besliyorki. Bu beslemenin yetmesi mümkün değil. Giden arkadaşlarda suyun seviyesinden görüyorlardır.

6. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    Daiwa Kamış, Silstar Cx80 Makina
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Durum böyle olursa Eskişehirde porsuk üzerinde gondolla gezintiler hayal olacak mı acaba?

7. nertikus1

nertikus1 Naci ERTİK

Favori Kamış:
    şamandıralı,makaralı
    En İyi Avı:
    9 kg yayın
    :confused: arkadaşlar herkese merhaba

sezon açılışı hüsran ile bitti yeni planlar hafta başından başlamıştır eminim benim gibi.kurtlar dün biraz döküldü ama daha bugünden itibaren kımıldamaya başladı.bu arada bir şey soracağım;

mihallıççık sazak göleti hakkında ne düşünüyorsunuz.:D

8. upsidedown

upsidedown

bu kadar olur ya söğüt göletine dün gece botla ağ geriyolardı jandarmayı aradık gelmediler sabah 5te gittiğimizde ne görelim binlerce ölü balık meğerse gölete dinamit atmış aşağılık adamlar,bugun akşama kadar bir tane balık tutamadık her yer balık ölüsü doluydu,neden bu kadar umarsız jandarma anlamıyorum kaç kere aradık yinede gelmediler

9. upsidedown

upsidedown

şu an itibariyle Bilecik söğüt göletinde avlanmak yasaklandı dinamit atılmasından sonra,biraz önce belediye hoparlöründen anons edildi Bakanlıktan karar çıktı dendi daha detaylı bilgiyi vereceğim daha sonra

10. Ali26

Ali26

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg Yayın 3,5 kg Turna 3 kg
    bunu yapanlar insan olamaz , inşallah yapanlar birgün bunun cezasını verir . yazık ya . bilgi ve eğitim eksikliğimiz birkez daha kendini gösterdi .

11. Drabull

Drabull

tesekkürler. haftasonu catöreni deniycez bakalım. Tavsiyeleriniz varsa alalim. Ne tür yem kullanabiliriz? Ne tür oltayla avlanalim.
    Tesekkürler.

12. Yücel

Yücel

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan/2.600 gr
    Ben sezonu zemzemiyede açtım çok balık var veya biz şanslıydık bilemiyorum 60 a yakın balık geldi ama hepsi avuç kadar hepsi geri iade edildi suya. Gece 1 tane iri balık geldi başka kayda değer balık gelmedi 1 tane balıkla dönüldü anlıyacagınız. Ama çok güzel olta zevki aldık. Büyük balık sallamaya geldi. Kıyılarda hep ufaklar rahat vermiyorlar. Herkesin sezonu hayırlı olsun

13. A.Erdem

A.Erdem Ayhan

Söğüt göleti tüm giriş ve çıkışlara kapatıldı, dinamit olayından sonra suya siyanür karışmış, alınan örnekler incelenmek üzere Ankara'ya gönderilmiş.
    Söğüt'e göletten su vermeyi de durdurdular.
    (siyanür az miktarda alınsa dahi kronik zehirlenmeye yol açar)

14. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    ;)

15. cortez26

cortez26

söğüt göleti serbestmiş....

merhaba....
    şimdi arkadaşımı cepten aradım,küre yolundan sola dönmüşler söğüt göletine gitmişler.etraf çok kalabalık zor yer bulduk dediler.Hani yasak diyenler siz nerden uydurdunuz bunları.....

16. rüştü26

rüştü26

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 9.9kg
    Kardeş orası sögüt göleti degil Kızıldamlar göletioluyor.Hani bilginiz olsun açısından**

17. cortez26

cortez26

özür.....

söğüt ile kızıldamları karıştırdık.kızıldamı ilk defa duydum....aydınlattığınız için teşekkür ederim koca balıkçı.Arkadaşlar 29 parça sazan almışlar..Çok bereketli bir sezon açılışı olmuş......

18. nertikus1

nertikus1 Naci ERTİK

Favori Kamış:
    şamandıralı,makaralı
    En İyi Avı:
    9 kg yayın
    iyi de arkadaşım önce imza ayarlarını yapsan tanışsak ondan sora konuşsak diyom ben.ve hoşgeldin aramıza

19. cortez26

cortez26

En sevdiğim balık sakarya nehrindeki vali balığıdır.Derisini sıyırdınmı kılçık falan yok tavuk eti gibi şahene ve lezzetlidir.Daha önce yakaladığımız sazana benzer sarı balık (yarım kilo) iğrenç derecede kılçıklı olduğu için etinin lezzetini hiç anlamadım.Bide çiftelerde yakaladığımız israil yayınının eti güzeldi.biraz batak koksada gayet lezzetliydi.Ama hiç biri gökçekaya yayınının yerini tutamaz.Ina beş yıldız veriyorum.200-300 gram bile gelmiyen sazanları yakalıpta eve götürenleri hiç bir zaman affetmiyorum.zaten başını kuyruğunu kes ne kalıyor... İnsaf bari bir kilo oluncaya kadar geri gönder.Biz korumassak yasaklar artacak ve balığın yüzdüğü suya sadece uzaktan bakacağız.amma konudan konuya atladım.Neyse herkes ufak balığı lütfen geri yollasın..Biraz daha büyüsün...Allah bile affetmez yavruyu katledeni.hayırlı işler rast gele....

20. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Serhat kardeş, Beylikova veya mihalccık tarfında yayın tutabileceğim yer varmı. Bilgilendirirsen sevinirim. 23 Temmuz itibarıyla 15 gün oralardayım.