ESKİŞEHİR göl-gölet-barajları

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında ergungorgun tarafından paylaşıldı.

1. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Nuri genede iyi balık yapmış..kaçırdıklarınızı sayarsan 5 kadar ele avuca gelir balık yapmış..İsraillerden fırsat bulursa bu saatten sonra dodurga sazan yapar..
    Girişteki kırmızı topraklık mı gittiğiniz yer yada kayalık kısım ağaçların olduğu yer ? yoksa küçük dodurga tarafımı ?
    hem piknik hem av yapmıssınız , en güzeli.

2. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Sağda çeşmenin hemen altına gittik...
    Kayalıkların orası ve hemen bent başındaki ağaçlık doluydu...
    Amaç hem balık hem piknikti..
    Ama yine de tad alamadım...
    O şamandranın batışını ve zil sesini duymayınca tad alamıyorum:)

Son düzenleme: 21 Ağustos 2006
  3. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    Daiwa Kamış, Silstar Cx80 Makina
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Sarıyar 19-20 Ağustos
    Ben ve Benim üstadla Cumartesi akşam 17:00'de Sarıyar'a yola çıktık. Yanımızda her çeşit mısır, sülük, tavuk ciğeri, hamur ve göce aldık. Sadece solucan götüremedik.
    Sarıyar uzmanı üstadla Koyunağılı Uşakbükü arasında bir yere gittik. İstediğimiz yere Ankaralılar bizden 1 saat önce gelmişler ve SERPME ile 300 gr civarı bir çok sazan alıp kızartmaya başlamamışlardı..Bizde kendimize biraz daha ileride bir yer bulduk....Oltaları attık zaten hava karardı gökte bulut yok ama nasıl rüzgar var anlatamam...Denizdeki gibi moralim bozuldu....
    SAabah 2-3 gibi rüzgar dindi...Oltalarda tık yok...20 metreden 60 metreye kadar birde 6 metrelik fiberlele birlikte 8-9 olta var hiçbirinde birşey yok ışıldaklar olduğu gibi duruyor biz habire yemliyoruz...Sabah oldu karşımızda ağ varmış..Ağ kıyıya 1-2 metre mesafede bırakılmış kayıkçı geldi ve ağ topladı onlarca 250-300 gr. sazan....ben hemen kamışları kıyıya paralel yatırdım 1,5 metre derinlik ve 6:30'da hemen bir sazan aldık 200 gr. civarı hemen arkasından 2 tane daha biraz daha iriydi... ben büyümeye başlıyor diye sevindim sonra birden balık kesti....üstad balık yakalayamadı sinirlendi ve karşı kıyıya geçti bu sefer o balık almaya başladı aynı boylarda öğlen oldu ama Sarıyar nasıl cayır cayır yanıyor anlatamam ..rüzgar yok..rüzgar çıksın diye dua ediyorum bende aldım 2 fiberimi sıcak filen dinlemeden karşıya geçtim..mantar zevki yaptık ve 3-5 balık daha aldım..Öğlen 15:00 oldu baktık balıklar hiç büyümüyor saldık ve geri yola koyulduk.....Tavuk ciğeri ve sülükten çok umutluydum kesin yayın alırız diye düşünüyorduım ama alamadık...
    isterdim ki balık resmi koyayım o kadar sıcaktı ki resim çekesim bile gelmedi ama bir ara ortam çok güzeldi hemen bir manzaralık çektim sizinle paylaşayım...

4. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Yaff hocam sen naptın..gecen seneden beri sarıyar özlemiyle geciriyoruz günlerimizi duygularımız depreşti.
    Bu ağ olayı kadındamında (boğazın arka tarafı ) denk gelmişti,gece gitmiştik ne atsam takıyor meğer 5 m ileride ağ varmış.
    Bizde bu hafta sonu değil ondan sonraki hafta sonu gideceğiz 2 gecelik.Uşakbükünden kayıkla geciyoruz.
    Olta attığın yer koyunağılının yan tarafı , karsısı boğazın girişi fotoğtafta sağ kısmda az ağaçlık kısmın karsısında geniş bir koy var..genellde oraya gideriz,hem düz ayaktır hemde genişce yayılabilirsin..daha ilerde gecitvermez kayalıkları tarafıda cok güze balık yapar ama biraz sarptır..sağdaki ağaçlığın yanındada söğüt vardır orada balık yapar..Sarıyarın her yeri birbirinden güzel..Ağ olmasa balık alırdınız tahminim..ama genede iyi haber,balık oynamaya başladıysa eylulde sarıyar sov var demektir..Haberler için sağol iyi oldu bilgilendik..15 gün sonra sarıyar yıkılır merak etme.denemeye devam.hoşçakal.

5. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Hocam aklıma geldi tüm ESKİŞEHİRLİ balıkçı arkadaşlar bilgilenirse iyi olur..
    HAN ilçesine bağlı KAYI köyünde kene ısırması sonucu genc bir arkadaşımız kongo kanamalı hastalığından hayatını kaybetti.Balığa gidecek arkadaşlar nerede olursa olsun dikkatli olsunlar.. Eskişehir potansiyel acıdan riskli bölge konumuna alınmış.sonuç malum tedavisi yok.

6. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Ulaş balık oynuyor Sarıyarda çok balık atlıyor ama en fazlası 1 kilo civarında balık atladı...oltayada en fazla 500-600 gramlık bir tane geldi ama çok güzel mantar zevki aldık...balık çok uzakta değil....Çok sıcak Ağustosta herhalde gitmek pek akıl karı değil..Ona rağmen bizim bulunduğumuz yere gece balıkçı geldi ışıkları görünce geri döndü. 2-3 grup vardı gene çevremizde...Biz Uşakbüküne varmadan elektrik tellerine varmadan sola döndük...Suyun dipi çok yeşildi...Kancalar simsiyah oldu çok ilginç...

7. ybkose

ybkose

Favori Kamış:
    Makaralı
    En İyi Avı:
    5 kg Sazan
    Borabey

Selamlar,

Borabey göletinde iyi balık olduğu söyleniyor. Buraya giden veya balık tutan varsa bilgilendirise sevinirim. Selamlar.

Yavuz Bülent Köse

8. GurhanANKARA

GurhanANKARA

Favori Kamış:
    1.80 kamış,diamond RD630 makina
    En İyi Avı:
    Gümüş Balığı ( 6 gram )
    Turna için Eskişehir Ankara arası bi yer yok mu Ankaradan gelebileceğimiz 150 km civarı..?

9. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    O gölet Anadolu üniversitesinin özel mülkiyetinde...Balığın kralı orada ama .giriş yasak...Zaten yasaklı göletler içinde (Emirceoğlu göleti diye geçiyor)

10. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Sivrihisarda ahiler köyünde ahiler köprüsü var..altından sakarya gecer 40-50 m genişliğinde gölet şeklinde yayılır,4-5 kg tutuyorlardı eskiden..Esk. 150 km.dir,ankaradan sivrihisara gecersen tarif ederler..

11. fish_hunter

fish_hunter

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    YAYIN 7KG SAZAN 3,5
    Merhabalar..Çok güzel bir paylaşım yeri olmuş.Bende eskişehirliyim ve Bende amatör balıkçılıkla ilgileniyorum.Bu sezon balığa çıkma fırsatım olmadı.Geçen pazar gittik söğüt göletine ve bir adet 3.5 kg lık bir yayın tutabildim sadece (fotosu FOTORAFLAR BÖLÜMÜNDE mevcut)..Cumartesi akşam 6 sularında çıktık yola önce zemzemiye göletiydi rotamız .Oraya vardıgımızda zemzemiyede olta atıcak yer yoktu.Bir iki balıkçıyla konuştum balık çıkıyormuş..(Zemzemiye göletinin en verimli yeri neresi acaba bilen varsa söyleyebilirmi) Bi ara orda kalmayı düşündük ama aşırı derecede rüzgar var.vakit kaybetmeden söğüde gittik .Ben makaralı oltama kurbağa takıp attım ve diğer arkadaşlarda mısırlı attı.Benim oltama sabaha karşı bir yayın takıldı.Onun haricinde hiç sazan tutamadık.Bu hafta sonu 2-3 geceliğine fazla uzak olmayan bi yere balığa gidecez.Şöyle sazan tutabileceğimiz olta zevkini alabileceğimiz bildiğiniz bir yer varmı?(sarıyer ve gökçekaya olmasın çok uzak ve hiç bilmiyorum oraları)

12. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Söğüt göleti gibi o kadar ufacık suda Sazan ve Yayın nasıl var ve hiç bitmiyor anlamış değilim..Çok balıkçı oluyor ve sürekli avlanan olduğu için ağ atamıyorlar herhalde...Barış ne kadar uzağa gidebilirsin belki bir tavsiye yaparım sana EsEs'in maçları da başlıyor pazar günleri balık işi yaş he he he:)

13. fish_hunter

fish_hunter

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    YAYIN 7KG SAZAN 3,5
    Murat bey aslında fazla uzak bir yer düşünmüyoruz..Ama balık tutabileceğiz olta zevkini alabilecemiz bir yer biliyorsan artık uzak muzak dinlemeyip gidebiliriz.

14. fish_hunter

fish_hunter

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    YAYIN 7KG SAZAN 3,5
    murat bey ulaş bey ve diğer eskişehirli arkadaslar.Cuma akşamından balığa gitmeyi düşünüyorum.Şöyle olta zevkini alabileceğim güzel yerler biliyorsanız tavsiye edermisiniz?şimdiden teşekkürler

15. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Barış bilecik vezirhandan iyi balık almışlar..videoya cekmişler 4 kg civarı vardı aynalı.yolu bulursan git derim.ben 1 sefer gittim eskidendi yolu tarif edemem.
    Söğütte hangi mevkiden cıktı yayın bent civarımı (ceşme tarafı ) , dere ağzı söğütlük kısım tarafındanmı ?

16. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Hocam özdenkte gölete tel örgü çekmişler , köylüler işi kökten çözmüş..:D

17. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Bizim avcılar kulübünden Başkan gitmiş Özdenk'e Köylülerle kavga edip gelmiş...:mad:
    Mantar zevki almak istiyorsan biraz zor Biz sarıyardan mantar zevki aldık...ileri atıp bekliyeceksin...Havalar bu cumartesi çok sıcak olacak ben bu hafta ara verdim....

18. fish_hunter

fish_hunter

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    YAYIN 7KG SAZAN 3,5
    Ulaş yayın dere ağzı kısmında çıktı.Yani karsı tarafta ufak bir baraka gibi bir yer var orda, daha gelmeden gölete sola bir yol ayrılıyor ordan girdik.Yanlız çok yosun var kenarlarda ...Biz ya bu akşam yada yarın sabah ordayız yine nasipse...Eğer söğüt göletine yolu düşen olursa beklerim muhabbete..Görüşmek üzere..

19. çiko

çiko

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Turna 55 cm.Sazan 3 kğ
    Ulaş kardeş ellerine sağlık çok güzel yerler.Senden bir ricam olacak.Bu yerlerin içinde Ankara'ya en yakını ve bol av veren hangisi ve nasıl gidebilirim yazarsan sevinirim.TEŞEKKÜRLER.

20. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Tam tecizat ve en az 1-2 gecelik imkanın varsa sana tek yer öneririm..Çayırhandan kayığa binin kayıkcıya boğaza götür bizi deyin .ağ olmayan yada az olan bir yere yayılın..dönüşte 2. kayığı balığı götürmek için çağırırsınız.
    Esk.94 km.büyükyayla var.seyitgazi yolundan gelirseniz bulursunuz,levhadan döndünüzmü baraj gözükür.yalnız ufak balık yapar.her yer ağaçlıktır,balık olmazsa rakı yaparsınız:)