ESKİŞEHİR göl-gölet-barajları

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında ergungorgun tarafından paylaşıldı.

1. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    Daiwa Kamış, Silstar Cx80 Makina
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Ulaş Tur rehberi gibisin vallah heryeri biliyorsun...Bende çok yer biliyorum ve çok yere gittim...İnegöl tarafında Kurşunlu göletini biliyormusun 120 km civarı süper bir yer...:D
    aynalı sazan yahoo mail grubunda (Files kısmında) benim hazırladığım bir Esk. civarı avlaklar var. Ona katkı yapabilirsin belki..

2. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    hocam actığın site/grup her konuda sana seve seve yardımcı olur elimden geldiğince katkıda bulunurum..yalnız bir sorun var bunu nasıl yapacağım? ( bu konularda bigi sahibi eğilim,ayrıntısıyla izah edersen iyi olur )

3. Abazya

Abazya

Merhaba,

Tam yerini tarif edermisin.

4. fish_hunter

fish_hunter

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    YAYIN 7KG SAZAN 3,5
    Cuma akşamından tekrar söğüt göletine gittik.Geçen haafta çıkan yayından acaba bir tane daha tutabilirmiyim diye...Ama bu sefer bir tane balık bile tutamadım.Gece 1.30 civarı arkadasın sallamalı oltasına bir adet 2 kg civarı bir aynalı sazan takıldı.Bütün av bundan ibaret..2 gece kalıcaktık fakat oltalarda tık yog..Bizde cumartesi öğleden sonra geri döndük.Şimdi istikamet SARIYER BARAJI. Bu yer hakkında hiç bilgim yog.Daha önce hiç gitmedik.Hangi yoldan gidilir? Neresi iyi balık verir ?(boğaz die bir yerden bahsediyordunuz kayıkla geçilen oraya gitmek istiyorum özellikle) Ne tür yem ve olta kullanabilirim? Bilgisi olanlardan bu konuda yardım istiyorum..Ama dediğim gibi daha önceden hiç gitmedim.Yol hakkında detaylı bir bilgiye ihtiyacım var..Teşekkürler:confused:

5. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Mihalıççık merkezine vardınmı haritada gözükmeyen Sekiöreni,Koyunağılı,Uşakbüküne giden yol var..Koyunağılı (mavi yazı ile sarıyar barajı yazan yer tam olarak)30 km dir mihalıçığa..oraya varmadan maden ocağı vardır,buldunuzmu geldiniz demektir yol üzeridir,kahvede vardır 1-2 bardak çaylarsınız.barajın kıyısıdır.yalnız 40 ytl kayık parası alırlar..boğazda koyunağılının tam karsıdır.kayıkcı bulamazsanız uşakbükünden binin.oradada bulamazsanız tası tarağı toplayın dönün:)yiyecek içecek , ilk yardım cantası, olta , yayın takımları v.s tam tecizat olsun..en az 2-3 gecelik olarak gidilebilir.daha önce gitmiş bilen biriyle gidilirse daha verimli olur.Eyvallah.

6. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    kızıldamlar.29.ağustos.

Dün akşam saat 4 civarı kızıldamlardaydık.bent gecilip devam edilerek sağdaki ilk koy..D.S.İ yavru sazan salmış , Oltaların hepsine onlardan geldi çifter çifter takılmışlar..geceyi gecirip sabah 10 gibi toplandık.iri balık yakalamak epey zahmet isteyecek kızıldamlarda artık.

7. fish_hunter

fish_hunter

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    YAYIN 7KG SAZAN 3,5
    bu kızıldamlar ne tarafta yolunu tarif edebilirmisin?ayrıca kaydedeger balık yokmu orda?yem olarak ne kullanabiliriz????ve kaç km?:confused:

8. serkantuzcu

serkantuzcu

Favori Kamış:
    Sabır
    En İyi Avı:
    S.A.

Eskişehir merkeze 89 km.Eskişehir - Bozöyük yaolundan giderken sağ tarafa söğüt ayrımı var ordan giriyorsunuz. Daha sonra söğüte kadar devam edip direk devam ediyorsunuz ( bi kavşak gelecek karşınıza kavşaktan direk. hatta hemen yanında bir benzinlik var ) daha sonra Küre köyüne yol ayrımına kadar devam ediyorsunuz. Bi tabela çıkacak "yukarı gölet " gibi bişeydi tam hatırlamıyorum. sağ tarafı gösteriyor siz sola döneceksiniz. dödüğünüz yolu takip edince. işte gölet.
    bol bol kırmızı balık var. dişe dokunur bir balık yok( yada gelmedi ). Hamur çeşitleri deneyin derim. Bu gölet hakkında bi başlık açmıştım. bi bakın isterseniz ( kızıldamar yazmışım bilginize :) )

Rastgele

9. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    kıranışık (kıranşeyh)

29.30 ağst.balığa giden ark.aldığımız duyuma göre Kütahya kıranışık (eskş tahmini 80 km civarı) göletinden 1 gece kalınmak suretiyle 1 adet 3 ,1 adet 3.5 ,1 adet 1 kg aynalı yanında 10 kadarda capak balık alınıp gece 2 adet olta koparttırılmış/iri balık kacırılmış bir şekilde..gecen senede bu zamanlar iyi balık yapmıştı,tekrar denemek lazım.

10. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Biz oraya Temmuzda 1 gece kalmaya gittik Bentin karşısına süper bir yerdi. Yerimiz. Mısırlı dip hamur vs. Solucan hariç her çeşit yem vardı..Hep kepenez vardı kafayı yedik sabah 11'de toplanıp geldik..Orası çok soğuk oluyor havaların çok ısındığı zaman belki yapmışlardır. Kütahyadan çok balıkçı geliyor oraya bazen boş yer bulmak zor oluyormuş dedi oradaki bekçi....

11. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Adam Murat Hocaya sorar bi Kızıldamlarda nereye gidek diye :D
    Bu sene sağdaki koya gitmeyinde nereye giderseniz gidin büyük balık yakalama şansınız vardır. Çünkü oraya bizde gittiğimiz için daha öcne gidenleri de bildiğim için hep yavru sazanlar oltaları meşgul ediyor. Daha derin yere gidebilirsiniz.

12. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    aynen dediğin gibi hocam.

13. ybkose

ybkose

Favori Kamış:
    Makaralı
    En İyi Avı:
    5 kg Sazan
    Çatören

Arkadaşlar son aldığım bilgiye göre Çatören barajında çatlak varmış ve tamirat için su salınmaya başlanmış. Su miktarı az olduğu için bol miktarda balık çıkıyormuş. Bilginize..

Selamlar.

Dr. Yavuz Bülent Köse

14. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Hocam önceki hafta catörendeydik..2 günde cıkan balık 8-10 kadar kadifeydi.1 gün bent civarı bir günde bent yoluna girilmeden 3. sapaktan dönen yol sonundaydık.banamısın demedi.su cekikti,bent önundeki ada falan hep ortaya cıkmış.

15. ybkose

ybkose

Favori Kamış:
    Makaralı
    En İyi Avı:
    5 kg Sazan
    Borabey Göleti

Borabey göletinde balık populasyonun çok fazla olduğunu daha önce duyduğumu belirtmiştim. Anadolu Üniversitesine ait bu göleti görme fırsatım oldu. Balıklar yıllardır yasak bölge olmasından dolayı o kadar büyümüşki Urfa daki balıklı göl halini almış. 6-7 kg. luk balıklar su yüzeyinde geziyorlar. Yasakların göllerdeki balık populasyonuna etkisi çok açık bir şekilde görülebiliyor. Ama yasağın devam etmesi göl ekosistemine zarar verebilir ilerde..Saygılar

16. RYAVUZ

RYAVUZ

En İyi Avı:
    yayın 7.5 kg
    Hocam buyasak nekadar etkili ,haftasonu gitsek bekci falan varmı, gözümüz bir balık görsün.
    Saygılar

17. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    hocam,
    insanın yasadışı davranası geliyor:D:D
    Anadolu üniv. burayı işletse keşke...
    Ya da kurslar düzenleyip sertifika verse...
    Güzel olmaz mı?

18. fish_hunter

fish_hunter

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    YAYIN 7KG SAZAN 3,5
    bu gölete nasıl gidiliyor.tam yolunu tarif edebilirmisiniz???gece bekçi duruyormu orda.veya ünv. tanıdık olsa girebilirmiyiz.???yolunu bir öğrenelim önce sonra giriş yolunu bulacam:)

19. ikus26

ikus26

Favori Kamış:
    makaralı dip.
    En İyi Avı:
    3 kg sazan
    yolu basit.. yanık kahvenin ordan (esentepeden) devam edeceksin. (8 numaranın gittiği yol) sakintepeyi geçtikten sonra yol ikiye ayrılıyor.. sağdaki yol koskaya köyüne gider sen soldan gideceksin.. emirceoğlu köyü var köyü 1km geçince gölet görünüyor..yaklaşık 10 km falandır esk.merkeze.

gölete gidersin gitmesine ama avlanamazsın orda. etrafı tel örgülü vede gölette bekçi var. açıkçasını söyliyeyim benim akrabam üniversitede güvenlikte arkadaş bende çok istiyorum gitmeyi. ama uğraşmama rağmen ben bile giremedim..

ordaki balikları tutsanda yenmez.. dibi batak. üniversite almadan önce çok gittim balığa.. tuttuğumuz balıklar batak kokuyordu yenmiyor yani..

20. ybkose

ybkose

Favori Kamış:
    Makaralı
    En İyi Avı:
    5 kg Sazan
    Borabey

Arkadaşlar Borabey göletinde 24 saat özel güvenlik şirlketinden elemanlar bulunuyor. Oradakilerle konuşmamda köy muhtarını bile almadıklarını hatta geçenlerde olay çıktığını söylediler. Bende Anadolu Üniversitesi personeli olarak durumu öğrenmek ve izin almak için rektör yardımcısına kadar çıktım fakat izin almak mümkün değil. Sanırım belediye ile üniversites arasında hukuki bir problem var. Su sporları tesisi olark düzenlenmiş , binalar bitmiş fakat şu anda bir faaliyet yok. Kısaca o büyük balıkları tutmak şu an için mümkün görünmüyor. :)

Bunun dışında Eskişehir liler olarak bir balık partisi düzenlesek diyorum. Büyük bir barajda (sarıyar, Gökçekaya) hem balık tutmak hemde tanışmak için iyi bir fırsat olur diye düşünüyorum. Cevaplarınızı bekliyorum...
    Selamlar