ben porsuga benzettim ama haberi birde siz izleyin... http://haber.mynet.com/detail_news/.../haberav.mynet.com/hv/basra_vahsihayvan65.wmv
Paylaşımın için teşekkürler vallahi ben birşeye benzetemedim bir kaç hayvana birden benziyor önden köpeğe yandan porsuğa üsttende kokarcayı anımsatıyor bakalım bir bilen çıkacaktır herhalde.
Kesinlikle porsuk. Cok guclu hayvandir. Sinirlidir.Oyle kolay kolay geri adim atmaz. Ayiya bile kafa tutar. Yalniz komik olan bu gibi konularda haberciligin ne kadar zayif kaldigini gormek. Yani oyle bir anlatmislar ki sanki dunya uzerinde o gune kadar insanin sahit olmadigi yeni bir hayvan kesfedildi. Bunlar bildigimiz konularda yakaladiklarimiz.Bilmedigimiz konularda kimbilir neleri gercek habercilik diye onumuze koyuyorlar.Hep kopyaci zihniyet.Bir arastirayim, yayinlamadan once bir bilene sorayim demek yok.
bariz porsuk, sadece biraz yaşlı, muhtemelen avlanamadığı için insanlara yaklaşmıştır.Üstüne gidilmedikçe insanlardan uzak durur.Köyde küçükken görmüştüm bir bacağından sakat olduğu için sanırım aç kalmıştı, evin çöp kovası olarak kullanılan büyükçe üstü kesilmiş bi bidon vardı hep onu karıştırıyodu geceleri