adamların şivesinden ic egeli olduklarını anladım afyonlu yada uşaklı diye düşündüm denizli şivesine yakın olsada denizli şivesi degil bunlar tabiri caizse 3 5 soytarı takımı balıgı elinde götürenin suratında meymenet yok sanki cok buyuk iş basarmıs gibi bunlar ancak sopayla egitilir başka dilden anlamaz bu tip insanlar egitimin her turlusu caresizdir bunların karsısında.bu yavşakların eşleri yarın cocuklarını o parka getirip bir kac parca ekmek atıp balıkları izlettirecek anneleri kendi cocukları hem eglenecek bir yandan hayatı kavramayacalısacak bunlar kendi cocuklarının gelecegini calan zavallı insanlar.böyle yobaz yabani insanları gördükce bu insanların icinde yasadıgıma nefret ediyorum ben cocukken yapmadım bunarın yaptıgını herbiri kazık gibi adam yere çaksan gidecekler .birde utanmadan video atmışlar cok buyuk maharetmiş gibi utanmaz adamlar
Geçen haftalarda da üzücü bir durumu ben yaşadım. Arkadaşımla balığa gittik yanlarında akrabalarıda var dı ve balık sevdalısıydılar (sevdalı kelimesi burada doğru mu düşer bilmiyorum) Kanun adamı olan bu arkadaşın takım çantasını gördüğümde kaynar sular üstüme boşalmıştı. Çanta da tırıvırı vardı. Sonra aldı beni bir düşünce balığı felan unuttum. Acaba bu ülkede ve bu seviyede kaç insanın çantasında tırıvırı var? Üstelik cehaletin ülkenin doğusuna doğru arttığı düşünülen bir yerin en batısındaydım. İzmirmirdeydim.... Ege insanı olduğumdan mı yoksa benden daha önceki nesillerin zamanında doğruyu bulup bizi eğitmediklerinden , babamdan , dayımdan , amcamdan utanmalımıydım anlayamamıştım. İşte bu düşüncelerin içinde boğulmuşken mevcutdaki olta balıkçıları derneklerin yeterli olmadığı ve bu derneklerin eğitim konusunda onlara çok yük düştüğünü anladım. Bence mevcut illerdeki derneklere üye olalım . Yoksa kuralım derim . Çünkü bu durumu anca ve anca gelecek nesillerimizi eğiterek aşabiliriz. SAYGILAR...
Enseyi karartmayalım; bu iş merdivenin basamaklarını çıkmak gibi... Sorun şu ki; biz merdivenden çok uzaktayız
Üzüldüm ama malesef şaşırmadım . Derler ki hayvan sevmeyen , insan sevemez diye ; doğru ... Ama insan sevmeyen diğer canlıları hiç sevemez . Bizim ülkemizde insan sevgisi yok ki , insana saygı hukuk yok ki , mazlum canlıya olsun ... Ben doğdum böyleydi , eğitim gerek diyorlardı ... Büyüdüm , durum aynı , yine eğitim diyoruz ... Bu eğitim beklentisi sonsuza kadar gidecek diye korkuyorum ... Korkuyorum , ama şöyle düşünmekten de kendimi alamıyorum ; sanırım kalitemiz bu kadarmış , maalesef eğitilemiyoruz ... Avrupa avrupa diyoruz sürekli ... Zor , çoooook zor ... Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen ulu bir toplumun çocuklarıyız ... Kış günü işleri ellerindan alınan , suyla ıslatılıp copla dövülen , üstüne birde gazla etkisiz hale getirilen insanların toplumuyuz ... O görüntülerle büyüyen çocuklar balığa kuşa acır mı ??? Soruyorum , acır mı ???
Elbette eğitim olmazsa olmaz 3'lüsünün bir i sadece ayrıca bu işin kanunu yani yasağı ve denetim sistemi de olması gerek. Bizde kanun harika sayısız kanunumuz vardır. Ama denetim?