Etkin tırıvırı kullanım semineri....

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında exelsior tarafından paylaşıldı.

1. exelsior

exelsior Mustafa

Favori Kamış:
    En dandik olanı bile iş yaptı...
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    65 cm Gökkuşağı alabalığı, 65cm 5,5kg Sazan, 55cm Sudak.
    13.04.2013 tarihinde Karaova'daydım. Bazı rezil insanların etkin tırıvırı kullanımı odaklı bir seminer düzenlediğine şahit oldum. 20-30 kişi bir aradaydı ve yan yana tırıvırıları paraşüt gibi atıp çekiyorlardı. Pişkinlerden bir kaçının arasındaki konuşmalara göre sadece bir grup 250 civarında balık yakalamışlar.
    Vay be adamlar nasıl da usta balıkçıymış ki o kadar yakalamışlar. Bu şereften yoksun insanlar yasak ve günah olmasına karşın tuttukları balıkların helal olduğunu sanıyorlardı ki durup bir düşündüm, mundar hayvan eti yemekten başka bir şey olamazdı bu.
    İşin sırrını sonradan çözdüm. 2 çuval kadar buzağı yemi getirmişler. Tırıvırı attıkları yere serpiştiriyorlardı. Bu arada sık sık takıp kopardılar tırıvırıları ama sorun olmadı, zira yanlarında bol miktarda yedek mevcuttu. Su içinde kopup kalan tırıvırılar üzerinde tuttuklarından fazlası tutsak kalmıştır herhalde.

Bu tablo sürekli tekrarlandığından bu seminere katılmak ya da izlemek isteyenler için tam yerinide vereyim bari. Çelebiuşağından baraj setine giderken virajlı bir yer var, tam orda bir koy var. İşte orası...

Bir kez olsun kolluk kuvvetlerinin ceza yazdığına şahit olamadım. kimseninde korkusu yok. Tırıvırının gönül rahatlığıyla kullanılabileceği yegane yer burası.

Kafalarını sevdiğim!!! malzeme satıcıları ise tırıvırı satarak, insanların normal malzeme almamasını ve kısa sürede balığın tükenmesiyle kendi iplerini çektiklerini düşünebilecek yeterlilikten hala yoksunlar. Bu nedenle tırıvırı bulunduran malzemeciden kurşun dahi almıyorum. İnternetin gözünü seveyim, büyük mağzalardan daha ucuza malzememi getirtiyorum...

Ne dersiniz. Konuşsan faydası yok, sussan gönül razı değil...

2. turna

turna

Malesef buraya iki sefer gidebildim, sütü bozuk tırıvırıcılar ben fazla iş yaptılar, adamlarda utanma yok ki, herhalde sitelere de girmiyorlar.

3. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Suç sadece tırıvırıcılarda değil, bence en büyük suç jandarma veya kolluk kuvvetlerinde çünkü kesmeleri gereken cezaları kesmiyorlar!

4. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE II UL 0-3 150cm
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    Yerel malzeme satanların bir çogu (sığ kafalılar)maalesefel altından satıyorlar.Ben tırıvırı illetinin kullanımının ayıplanacağı nesil için 30 yıl veriyorum.Bunların danalarıda bunu kullandığı için belki bir sonraki nesil kullanmaz.:mad:

5. harunzengin

harunzengin harun

hep kullanandan satandan şikayet ediliyor ama bu illet bir yerlerde ÜRETİLİYOR!!! bu misina ağ yüzlerc e metrelik rulolar halide geliyor satıcıya ve nasıl geldiği, nerden geldiği de belli. aslında çözüm çok basit ama...:rolleyes:

6. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    gözlerimle şahitim aliağa rasgeleav balıkmalzemeleri dükkanına gelen bir müşteri tırıvırı sordu satıcı müşteriye istediği şeyle avlanmanın hem yasak olduğunu hemde kendilerinin satmadığını söyledi herif cıktı gitti bilicli satıcı budur bence sen satmaz isen müşteri bulumaz.

7. exelsior

exelsior Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    65 cm Gökkuşağı alabalığı, 65cm 5,5kg Sazan, 55cm Sudak.
    Evet, yarın avlağa varan arkadaşlar dediğim yere iyice baksın. Semineri öğrencileriyle birlikte canlı olarak izeleyebilirer.

8. asiruzgar70

asiruzgar70 Serkan

En İyi Avı:
    Gökkuşağı alabalık 45 cm, Aynalı sazan 5,6 Kg
    Ülkemizin hemen hemen her yerinde sıklıkla kullanıldığına şahit olduğumuz baş belasıdır, başka bir tarifi yok. Bazen sularımız çekiliyor, o zaman görüyoruz çalılarda tırıvırıya takılmış, ölmüş, kokmuş bir sürü balık ve kurbağa olduğunu. Hatta bazen karabataklar da takılıyor...

9. kolombo1982

kolombo1982 hamza

Favori Kamış:
    remixon tele 3,60 100gr
    Favori Makine:
    albastar atom70
    En İyi Avı:
    sazan 4,250gr
    bunlar gerizekalı tohumu bozuk avcı falan değil resmen katil doğa katili satanları şikayet edebilirsiniz direkt kaymakam lığa bakın noluyor