Bu ifadeni , samsun ili valiliği - samsun ili tarım müdürlüğü - ne gidip orda da bir tekrarlrmısın ..bakalım ne diyecekler..
Bana bak hakan kardeş fotoğraftaki komiser değil isterse cumhurbaikanı olsun yasak yasak zamanda avlanılmışsa TÜRKİYENİN HERYERİNDE YASAK Biz balığa inanmıyoruz değil ayrıca isteyen inanır istemeyen inanmaz mesele balığın yakalandığı tarih sende istersen iç sulardaki sirküleri diyecem ama o ne diyeceksin İÇ SULARDAKİ KANUNLARI BİR OKU ondan sonra boş boş konuşan arkadaşlar diye konuya girersin ayrıca o boş konuşan arkadaşlarının bir yaşına bak
yakışmamış bu tabirler bir balıksevere 90lı senelerin başında istanbul aşıyanda fenerin sagında otobüs duragının önünde okuma yazma bilen vatandaşlar için bu alanda balık tutmak yasktır diye bi pano vardı. okuma yazma bilenler(!) o bölümde tutmaz biraz daha ilerden tutardı. sarıyer belediyesine ait bir komyonetle 3 adet zabıta gelir kamışları toplar götürürdü. ben o vakitler 14-15 yaşımdaydım. ha belki kamışları el altı satarlarmıydı veya rüsvetle mi geri verirlerdi veya ceza kesip mi geri verirlerdi orasını bilemiyorum ama bu uygulamaya tanıklık yapmışımdır. iyi araştır iyi oğren böyle talihsiz açıklamalar yakışmaz balıkseverlere rastgelsin zamanında gelsin büyüğü gelsin selametle
Hakan kardesim, gencsin, heyecanlısın, ama bir o kadar daha yol katetmen gerekiyor, kisilere hitap sekliyle. Burada konuya duyarlı, alakalı kisiler goruslerini, kendi bakıs acılarıyla, belli bir saygı, gorgu ve nezaket cercevesinde beyan ederler. Siz burada kisiye '' biri '' diye hitap edemezsiniz. Ederseniz ve hatta etmisseniz bu saygısızlık olmaz mı ? Oncelikle egitiminize buradan baslamanız gerekir! O '' Biri '' dediginiz kisinin orada yazılı rumuzu ve ismi vardır. O rumuzda ki '' Biri '' diye hitap ettiginin kisinin yazdıkları, kendi bakıs acısıyla ve degerlendirmeleriyle, bilgi, deneyim ve tecrubelerle sabittir. Sayet o '' birinin '' yazdıklarını biraz dikkatlice okursanız, boyle bir av yalandır demiyor. Ne diyor ? O avın yeni bir av olmama ihtimalini ve o konuyu haber yapan muhabirin de bu tur haberi yaptıgında ne tur sorunlara yol acacagının bilincinde ve deneyiminde olmadıgı seklindedir. Hadi buyur bakalım '' ayıklasın pirincin tasını dedim.'' Bu ne demek ? Bu da o balıgı yakalayanın basının belaya girmesi demek. Hem de iki defa. Birincisi, zamansız olarak yasaklı tarihlerde avlandıgı icin, ikincisi de, o balıgı sattıgı icin. Sanırım amator balıkcıların, tuttukları balıkları satamayacaklarınıda, bu vesileyle ogrenmis oldunuz!! Bakalım ne kadar para cezası verecekler ? O zaman bu pozu verenler ne diye savunma yapacaklar bilirmisin ? Aynı benim yazdıklarımın aynını, yani '' biz o balıgı 3 ay 5 ay once tutmustuk, daha sonra haberi yazan arkadas konuyu cok gec haber yapmıstır. Ayrıca biz o balıgı satmadık, ese, dosta dagıttık ''diyeceklerdir. Umarım sonucunuda burada yazarsın. Kal saglıcakla. O,'' biri '' dedigin kisi
"şahet ben canlı gördüm yem olarakda tavuk eti kullandı." diyerek olayı afişe eden, Hakan'ın bizzat kendisi.
Hakan kardesim, tık yok. Ne oldu da sustun. İnsan yazılana bir sekilde cevap verir. Bu da bir cesit nezaket ornegi degil mi ? Yoksa o fotograflarda ki abilerin '' Sen ne yaptın Hakan. Dertsiz basımızı derde mi sokacaksın ? Bir daha o konuya girip, daha fazla dallandırıp budaklandırma '' mı ? dediler. Ozellikle yazdım ki, bu degerli konunuzun, altlarda kaybolup gitmesine gonlum razı olmadı.
Cıkar, cıkar bir ara. Yazısırız. Gencligin vermis oldugu heyecanı var. Zamanla onu da yenecektir. O yaslarda bizler, belkide onun seviyesinde bile degildik. Hos gorulu olmalı her konuda. Tabii ki o olmaması gereken kucucuk hataları da gostererek.
Bu sitede sadece iğnelemek için hazır bekleyen insanlar var , azda olsa var , biliyorum . Ama afedersiniz , size iğne değil çuvaldız gerekir !!!! İsterseniz bana lanet edin , kızın , ne derseniz deyin ama konu hakkında yazan abilerin anlatmak istediklerini biraz olsun dinlemeli , anlamalısınız . Anlamalısınız ki , ilerde çocuklarınız da orada balık tutabilsinler , insani vicdana, etik duygulara ve doğaya saygıya sahip olabilsinler... Bunları öğretin ki , insan olabilsinler .....
herkese selamlar hakan bey hiç iyi şeyler yazmamışsınız ama sizede merhaba..gerçekden böyle düşünüp davrandıgınız için çok üzüldüm.tabiiki her avlagın,bakın sadece balık demimiyorum, her avlagın bir avlanma zamanı ve süresi hatta avına göre limiti vardır.bunun amacı ise yine ,bizim için yani avseverler içindir..av mevsimi gelmeyen avlagın ya göç zamanıdır yada üreme zamanı.uzun yıllar araştırmalar yapılarak emek sarfedilerek konmuştur bu yasaklar öncelikle bu kişilere saygı hepsi biz insanlar için..bu sözkonusu av yasagı bu canlıların daha rahat yaşam ve üremesi ile ilgilidir anlayacagınız.herkesin daha dikkatli av yapmaları dileği ile SAYGILARIMLA
Merhabalar herkez yine farklı farklı yorumlar yazmış tamam ben haksızım yasa var kanun var diyorsunuz bir insanın kimliğinde t.c yazıyorsa bu kanunlara uymalı , lakin yayın ve sazan avı samsun için 1 nisan ile temmuz arasında bu balık ise 19 mayıs tarihinde tutuluyor peki bunun neresinde yalnışlık , ve bazı abilerimizde yine öyle yorumlar yazmışlarki gerçekden ters tepki vermemek elde değil. neyse birşey demiyeceğim siz haklısınız
Sevgili Hakan Samsun yayın avı için 1Nisan-1Temmuz arası yasak Mayıs ayı hangi dilim içinde kalıyor sence.Ayrıca Türkiyede kurallara uymak için bir insanın kimliğinde T.C yazması gerekmez benim iki tane kimliğim var biri T.C biri de BG dediğin gibi lakin en iyisi sen birşey deme
Mesele, "ben haksızım, siz haklısınız" meselesi değil Hakancım. Mesele doğruyu bulmak, doğruya göre yaşamak. Bu konudaki doğru da; 19 Mayıs'ın yörede yasak sezona denk düşen bir tarih olması ve bu tarihte tatlısularda avlanılmamasının gerektiğidir. He mi canım?
Aslında Hakan Bey bir yandan da hepimizin huzurunu kaciran bir gerçeği tekrardan vurgulamış oldu. Hangi platformda olursa olsun, eğer bir konuda kural ve yasaklar varsa, bunlara uyulmadığında mutlaka caydırıcı sonuçlar ile karşılaşılması gerekir. Aksi halde küçük bir idealist kesim hariç kimse bu yasaklara uymaz. Balık Avcılığı konusunda da yaşanan tamamen bu, yaptırım yok, ceza yok, caydırıcılık yok, eğitim yok, bilgilendirme yok, örnek olacak kesim bir elin parmaklarını geçecek kadar az. Artık sadece balık avcılığı da değil, tüm çevre ile ilgili yasaların çok daha kontrollü uygulanması gerekiyor, Açıkçası size şöyle söyleyeyim, aktivist bir hayvansever olarak, Çevreye veya bir hayvana, sebepli sebepsiz eziyet etmenin, zarar vermenin, doğanın dengesini altüst etmenin, kısacası doğaya zulmetmenin, adam öldürmekle, banka soymakla, tecavüzle aynı cezaları alacağı günleri görmek istiyorum. İnsanin insana verdiği zarar ile insanlık yok olmaz. Fakat insanin çevreye verdiği zarar, canlılıara yaptığı zulüm, çok geçmeden kendi sonunu da getirecek. Asıl tehlike burda bence.
Fırat, teşekkürler. Vicdanlara tercüman oldun abisi. Doğa insan varolmadan da yaşar ancak, doğa olmaksızın insan asla.