Evet çok komplike..

Konu, 'Makineler' kısmında gbasibek tarafından paylaşıldı.

1. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Zaten mesele kamış üreticilerinin ticari kaygılarla yaptığı yanlışlardan çıkıyor.

Şimdi 5-25 atarla 10-40 atar kamış asla kıyaslanamaz ama baktığınızda her ikisinin ortak paydası varmış gibi görünüyor. Yani ikiside 10gr ile 25gr aralığını aynı şekilde atabilir gibi bir anlatım çıkıyor. Yanibilmeyen böyle algılayıp kamış alabiliyor.

Ama aslında 5-25 atar demek 5-25 atar demek değildir. O kamış 10-15 gr arası bir atarlıdır. Hem 5 gr hemde 25 gr atar zaten başlı başına bir saçmalık. Arada 5 katı fark var. Ama üreticiler ticari düşüncelerle böyle ifadeler yazabiliyor.
    Aynı şekilde 10-40 atarlı kamışla da 10 gr da atamazsınız 40 gramda atamazsınız. Atmaya elbette atarsınız da randmanlı olmaz. 10-40 gr kamışın da atarı tahmini 20-25gr arasıdır. Aslında bu yazdıklarım bile yani 20 25 gr atar bile baya farklı gramajlar. Olması gereken üretici firma bunu 10-40 yazmak yerine en mükemmel atış performansı hangisindedir örneğin 22 gr dır diye tespit edip üstüne bunu yazmalıdır.

Bu düşünceyle başa dönersem rapalalar için ortalama ağırlıklar 10-15 gram olduğunu söylersek bu ağırlıklar için ideal kamışların 180-210 arası olduğunu söyleyebilirim. Ama bu da her 2.10 kamışta böyle olacak diye bir şey elbbette söz konusu değil. Firma 2.10 kamışı 10-40 arası için üretmişse ifadelerim doğrultusunda kalkıp 15gr sahte için de bu kamışı almak absorbik birşey olur elbette. Daha önceki 1.80-2.10 kamış önerim genellikle 5-25 atarlar içindir.
    25 gr lara çııldığında 10-40gr atarlı kamışlardan 2.40 kamışları,
    40 gr lara çıkıldığında 20-50atarlardan 2.70 leri öneririm.

Hele bazı firmalar kamışların üstüne 10-50 atarlı falan yazıyor ya buna tam sinir oluyorum:D Yok artık oldu olacak bizim çöpü de atsın:D:D

Son düzenleme: 3 Ekim 2010
  2. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    Shimano Titanos Power Aero GT 6000 + Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    Lepistes
    Herbirimiz aynı düşünceyi paylaşıyorken yani bir kamış her türlü avda kullanılamaz, farklı av özelliklerine göre farklı kamışlar tercih edilmelidir diyor ve kabul ediyorken. Bazılarımız anlamak mı istemiyor ben onu anlayamıyorum. Konu hakkında yeterli olacak seviyede ve derinlemesine yazı yazdık konu sahibi arkadaş okuyunca bir fikir çıkaratacaktır. Görüyorumki söylediğimiz aynı düşünce dairesinin etrafında dönüp duruyoruz. Araştırmayı yapan arkadaşa bu aşamadan sonra kolay gelsin diyorum. :)

3. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Hepinizin yardimi icin tesekkurler diliyorum sonsuz tesekkurler. Takimin siparsini bugun veya yarin veririm saygilar.