Bu konuyu babam değil oğlu ben açıyorumda merak ettiğim bir konu ankara eymir gölü yukarısında bulunan göletler nasıl gidilir ne tür balıklar çıkar vede kaçtane gölet bulunmaktadır şuan babam yurt dışında olduğu için onada soramadım sizlerden büyüklerim den bir bilgi alıyım dedim
zannedersem eymirin hemen üstündeki eski tuğla ocakları ve mezbahanın olduğu göletleri soruyor ama benim son bilgilerim 20 yıl öncesine ait
Nereyi sorduğunu bende biliyorum kendisi gölbaşını bilir birkaç kere sazan yakalarken konuştum gerçekten merak ettiğindenmi soruyor onu öğrenmeye çalışıyorum. Senin dediğin doğru irili ufaklı eski göletleri soruyor su akıntısı olmadığı için kötü durumda büyük bir bölümünüde doldurdular eski canlılığı yok su berbat balık çıkarmı bilmem çıksa bile yenirmi düşünmek lazım.
Tabiki mogan ve dikilitaş göleti değil oraları biliyorum imrahor göletiydi sanırım hatta forumda genç bir üye tuttuğu turna resmini yollamış orası neresi onu merak etmiştim
İmrahor göletleri ankara tarafına kalır bizim dediklerimiz eğmir gölünün hemen bitiminde olarca ufak göletlerdir ve gölbaşı tarafına kalır o arkadaş başlığı zaten atmıtı yanlış hatırlamıyorsam imrahorda yakalamıştı.
3 hafta kadar önce, dediğin göletlerden birine gitmiştim! Mühye köyü yakınlarında bir gölet... Avatarımdaki resim, orada tuttuklarımdan... Ancak Osman abinin söylediği gibi, su çok pis... Kesinlikle yenmez!..
o genç benim dostum orada 3-4 tane gölet var ayrı ayrı 30 cmlik turna yakaladım valla güzeldi gidiş içinde şimdi tarifi bilmiyorum babam gelince sorarım.
burdayım osman amca hatta yarın izmire gidiyorum tutup tutup foto çekice inş cumayada dönücem bol raporlu fotolarla döneceğim