faydalı bir icat

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Denemeye çalışırım, bu arada silikon beden misinaya zarar vermiyormu?? kimyasal olarak

2. RainboW

RainboW Sertan

Geçen sene bu uygulamayı boğazda mantarlı çinekop takımı için biraz farklı şekilde denemiştim. Mantarlı takımda işe yarıyor bence. Çinekop takımına takılan fileto yemin atış sonrası havada iken yemde oluşacak deformasyonunu azaltıyor diye düşünüyorum. Şekildeki gibi takıp kurşunu hafifçe yere vurduğunuzda bile mantar serbest kalıyor.

Tabi mantara takacağınız telin eğiminin düzgün olması lazım ki mantar halkadan kurtulmamazlık yapmasın :)

3. meliheskel

meliheskel Melih

En İyi Avı:
    Eşkina 1 kg
    güzel ama sörf olarak genelde kaşık kullanılıyor yemli atan denizde denk gelmedim :)

4. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Melih ,

Boğaz civarı kaşık atar, kadiköy tuzla arası kaşık çalışmaz pek, yemli dip atar yatarız biz buralarda

5. fish founder

fish founder Özgür

silikonla sabitlenmiş olması çok büyük bir handikap,
    sebebine gelince,
    bu aparatın orjinali beden üzerinde yürüyebilen ve suya girdiği anda çarpmanın değil suyun kaldırma kuvveti ile bedende yukarı çıkmak kaydı ile iğnenin aparattan ayrılması kuramına bağlı,
    bu parça sabit olacağından suya çarpış hızı ile ayrılma söz konusu olabilirse olacak,birde buna büyük iğne kullandığımızı varsayarsak bu ayrılma çok zor olabilir.
    ayrıca resimlediğiniz el yapımı bükümlü parça yurtdışında amnesia marka hafızasız misinalarda stoper olarak kullanılıyor.'kancasız olarak'
    aynı düzenek mono ve veya fc misinalarda ne yazıkki başarı ile sabit kalamıyor bedende,
    ayırıca bu konu ile ilgili daha evvel değişik bir paylaşım daha olmuştu,
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27695

6. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Ben piyasada satılan stoperları örnek alarak evde kullandığım silikonu uygun parçada keserek ana bedene geçirdim. Neticede sabit değil ,silikon çok esnek bir madde olduğundan misina üzerinde rahatlıkla hareket edebiliyor. çok fazla zorlamaya gerek kalmadan .Ayrıca silikonun misinaya bir zarar vereceğini de hiç sanmıyorum.

7. Abi yok ben zaten akvaryumda balık tutuyorum daha rahat oluyo :) atıyom oltayı camdan da bakıyom yemi alınca çekiyom :p