FC (florokarbon) misinadan çapari

Konu, 'Misinalar' kısmında ak100 tarafından paylaşıldı.

1. ak100

ak100 Adnan AKYÜZ

En İyi Avı:
    kaya balığı - 0.05 kg
    Pek çok çapari çeşidini bahsettiğim çapari ile yanyana koyarak denemeler yaptım. Arada bir iki metre bile uzaklık yokken, diğer çaparilerle bir-iki vuruş alıyorken ya da hiç alamıyorken bununla kat kat fazlasını alıyorum. Hatta geçen yaz limanda (Kdz. Ereğli) çevremizde 40-50 kadar kişi olta atıp boş çekerken yalnızca benim çaparimin abartısız 5-6 ya da 8-10 balıkla dolu gelmesi pekte tesadüf gibi gelmiyor. O gün sağımdaki ve solumdakiler balık tam da benim önümde diye düşündüklerinden önüme doğru atış yaptıklarından daha fazla balık alamadığım için sadece 3-4 kg istavritle eve dönmüştüm :)
    Burada çapari çeşidi bulunabiliyor, en azından istediğini tarif ederek bağlatabiliyorsun. Ama sezon zamanı çok yoğun olduğundan sıra bir türlü bana gelmedi :) Neyse kendim bağlarım inşallah :)

2. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    Kamış: S Cruve Makina: Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    2,5 Kg Sazan & 750 Gr. İskorpit

Abi ilk mesajındaki çapari örneğini işyerimdeki server güvenliğinden dolayı göremiyorum. Bu mesajında ondanmı bahsediyorsun veya ilk mesajındaki çapari bumu. Ve denemelerinde bu hayalet misne ilemi aldın balıkları Tam anlayamadım. İlk mesajındaki çapari resmini bana özel mesaj veya mail ile atabilirmisin ? erkan.arslan.1@ho....

3. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Abi biraz üstünde durursan yağılmayacak şey değil ve ekonomik yöünüde cabası... ;) ;) ;)

4. ak100

ak100 Adnan AKYÜZ

En İyi Avı:
    kaya balığı - 0.05 kg
    verdiğin adrese resmi gönderdim, ancak dosya biraz büyük yüklenmesi zaman alabilir.

5. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Aldım abi. Teşekkürler.

Maildede belirttim gerçi ama burayada yazayım;

Abi önceki mesajlarda bir arkadaş bahsetmiş normal bir çapariden inan bir farkı yok. Olsada sonucu çok çok aşırı etkilemeyeceğini biliyorum zira aynı çapariyi ben boğazda denedim... Ve sonuç benim dediğim ile aynı. İşyerindeyim saolsın abi. Sevgiyle Kal... :)

6. ozan

ozan Ozan

çaparinin her çeşidiyle av yaptım hatta emin ol sitede hiç bir örneğini göremeyeceğin artık unutulmaya yüz tutmuş çaparileri bile bilir yapar kullanırım;) emin ol bu çaparinin iş yaptığı yerde bunun çok üzerinde performans gösterecek çaparileri yapmak çok kolay ve mümkün. resimdeki çaparinin herhangi bir özelliği yok. tutamayan arkadaşlar ya tüy ya da iğnedeki floş ip vs.nin kalın olduğu çapariler kullanıyor olmalılar. onlar tutamazken sizin tutmanız onlardaki takımların o gün için uygun olmamasından. emin olun bu çapariyi aldığınızda balık tutamadığınız günler çok olacak ve siz aldığınız yeni çaparilerin eskilerinden farklı olduğunu düşüneceksiniz. tek tip çaparinin her durum ve şartta en iyi verimi vermesi gibi bir durum söz konusu değil. yani bir gün siz bu çapariyle iş yapamazken birileri başka bi çapariyle örneğin beyaz ipli ya da tüylü bir çapariyle balığı kıracak;) . bu durum çok normal tek tip çapari yerine değişik tiplerde çapari bulundurmak çapari avı için daha uygun olur diye düşünüyorum:cool:

7. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Ozan abi olayı tam anlamı ile özetlemişsin tebrik ederim. İşte bu sebepten dolayıda eğer çapariyre yönleniliyorsaçapari bağlamayı öğrenmek kaçınılmaz kılıyor veya eldeki alternatifleri zengin tutmak gerekiyor...

8. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çapari Bağlamaya Bulduğum Video örnekleri;

İnşallah işine yarar Adnan abi... Genel olarak aynı sayılabilir sen görüntü kalitesine göre değerlendirisin artık... Kolay gelsin...

Çapari Bağlama Tekniği 1

http://www.vtunnel.com/index.php/10...76ad72ed87a7e3fdd604470cd4b3306044dcd09118528

Çapari Bağlama Tekniği 2

http://www.vtunnel.com/index.php/10...97240481b9881c47d29355c1c74bb4a48dd8d04f18332

Çapari Bağlama Tekniği 3

http://www.vtunnel.com/index.php/10...76ad72ed87a7e3fdd66e513fb295184658d1c39518528

Çapari Bağlama Tekniği 4

http://video.google.com/videoplay?docid=-1248273294545478477&hl=tr

Çapari Bağlama Tekniği 5 ( Bu Birazda Komedi Tarzı )

http://www.vtunnel.com/index.php/10...76ad72ed87a7e3fdd6444f6db8a1023950cbd68d18528

2 İğneli Olta Bağlama Tekniği 6

http://www.vtunnel.com/index.php/10...76ad72ed87a7e3fdd6725a009e9e033f62e7899118528

Son düzenleme: 16 Temmuz 2008
  9. ak100

ak100 Adnan AKYÜZ

En İyi Avı:
    kaya balığı - 0.05 kg
    OO süper Erkan dostum, bugün çok zamanım olmadığından görüntüleri izleyemeyeceğim ama ilk fırsatta bakacağım, söz. Çok zahmet vermişsin, sağol. Bu arada çapari bağlamaya başladım. Dün ilk çaparimi denedim, gayet iyi... ama sadece denemek için gittiğim için çok balık tutmadım. Çapari bağlama işini ilerleticem galiba... Bu arada denize, hava durmuna , gün ışığı vb durumlar için farklı farklı çapariler kullanılması gerektiği konusunda bir itirazım yok, benzer durumları bende yaşamıştım... Teşekkürler ;)

10. ak100

ak100 Adnan AKYÜZ

En İyi Avı:
    kaya balığı - 0.05 kg

Ozan Bey, temelde size katılıyorum. İşin özü nerede nasıl malezeme kullanacağını bilmekten geçiyor. Bende çapari bağlamaya başladım. Acemice de olsa ilk çaparim beklediğimden daha iyi sonuçlar verdi... Gerisi gelecek ;) Teşekkürler

11. ozan

ozan Ozan

kolay gelsin. eğer ukalalık olarak görmezseniz bir önerim olacak genel kanının aksine çapari iğnelerine çok fazla floş ip tüy vb bağlamayın. özellikle istavrit için tek tel yeşil- beyaz- ince simler iş yapar. iğne üzerinde malzeme ne kadar az olursa vuran balığın dökülme olasılığıda okadar az olur. birde mümkün olan en ince misinayı kullanın farkı yaratan asıl sebeb bunlar

12. themad2

themad2 Serdar

Abi bu çapariyi hiç görmedim uzun süre hazır kulladığımda hemen heryerden çapari almışlıgım var çogunu da inceledim ama ne bileyim böyle birşey görmedim yani flora kaon gibi bir made yapımı.
    Ama bence en iyisi kendi takımınızı kndiniz yapmaınz alp i ilk buldugum an zorla anlattırıcam 15 20 kere ben :D sizde bulun bi alp:D

13. emrah_şen

emrah_şen mercan_amca

Favori Kamış:
    bilmem ki :)
    En İyi Avı:
    tabiki hastalık :)
    paylasım ıcın tşk :)

14. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Alp'ten kastın Alparslan Altan'mı. Eğer o ise tam adresini bulmuşsun. Ama hala bana 15'li 3 adet çapari borcu var. ;) ;) ;) Sıranı bekle derim... İşin şakası aynı Alp'ten bahsediyorsak sen işin kolayını bulmuşsun kardeş. Sevgiyle kal...

15. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Ozan abi dediklerinde çok haklısın bilhassa ilk yapmaya başlayan farklı şeyler deneyeceğim diye iğneye bir sürü şey bağlar. Bağlamak birşey değilde sonuçta iş yapmayacağından hayal kırıklığına ve zaman kaybına uğramak insanı üzer. Adnan abi uyarıyı baştan aldığın için çok şanslısın...;) ;) ;)

Abi inşallah işine yarar sağlar. Ben teşekkür ederim abi...

İnşallah işine yarar sağlar. Ben teşekkür ederim abi...

Son düzenleme: 17 Temmuz 2008
  16. ak100

ak100 Adnan AKYÜZ

En İyi Avı:
    kaya balığı - 0.05 kg
    Ozan Beye verdiği bilgi için teşekkür ediyorum. Bilgi paylaşımı ukalalık olarak algılanmaz elbette. Erkan dostuma da çok teşekkür ediyorum, gösterdiği ilgi ve yardım çabaları için. Dün foruma giremedim, yazamadım o yüzden. Ozan bey, bağladığım ilk çapariyi görseniz sanırım sizin tarif ettiğiniz gibi bir şey olmuş derdiniz. Yani üzerine çok şey bağlanmamış çapari. Zaten benim hedefimde oydu. bir-iki tel gümüş sim ve sadece çok az floş. Fotoğrafını koyduğum örnekte öyleydi. Ama sadece bir sorunum var: floş ve simi iğneye bağladığım ipin gereğinden fazla görünür olması. Şimdi de onunla ilgili çalışıyorum... Bir öneriniz var mı?