Geçen hafta pazar günkü muhteşem balık ziyafetinden sonra tadı damağımızda kalmış olacak ki sabah ezanı ile düştük yollara. Ben ,feridun usta,ridvan,ismail,hasan usta, cemal abi,sedat ve oğuzhan arkadaşımız daha toplam 16 balık yakaldık. her bir ekip 1 er adet büyük turna kaçırdı. Ben şahsen kaçırdığımız balığın su üstü yapıp kafa hamlesi ile misinayı kopardığı anı kare kare aklımdan çıkaramıyorum. koyun kafası kadar vardı balığın kafası . Diğer arkadaşlarda birer trofe kaçırmışlar. Velhasıl feridun ustanın saat 10:30 gibi bu kadar balık yeter sofrayı hazırlayalım talimatı ile operasyona başladık. Harika bir balık avı günüde böylece geride kaldı. Çevre temizliğinide ihmal etmedik. Daha önce başkaları tarafından bırakılan ne varsa topladık etrafta. İşte fotolar:
turna ustaları abilerim ellerinize sağlık gerçekten güzel av olmuş fotoğraflar harika yemek harika yalnız şu kaçan balığıda kaçırmasaymışsınız daha güzel olacakmış bu misina işini sizin gibi abilerim şimdiye çözmesi lazımdı ama oluyor işte bizim ekip balığa çıkmadan kalama yani makinalarım debriyajını ayarlayıp muhakkak öyle çıkarız tahminim sizde dalgınlığa gelmiştir ayrıca bi ipucu vereyim yakında bu turna için süper bi tarif yayınlıyacam forumda rastgele usta abilerim
Konuyu kitlemeyi teklif ediyorum. Çünkü biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar. Forumda kıyamet koparmaya gerek yok demi Tebrikler.
Arkadaşlar bakınız konu kilitlemek çözüm değildir. Feridun turna sezonunu ha kapadım kapıyorum billaha bitti gibi savuşturmalarla ve yanında harika kızarmış turna görüntüleriyle bizleri oyalarken artık taktik değiştirmiş, forumumuzdan üye arkadaşlar vasıtası ile yürütmüş olduğu avlarda bilfiil eylemlerine devam etmektedir. Dikkatinizi çekerim kızarmış turnaların ve salatanın önüne serilmiş olan bilumum krakerse mesai saati dahilinde patrondan fırsat buldukça foruma göz atan üyelere "size ondan olmadı bundan verelim" mesajı taşımaktadır. Konunun kilitlenmesi yerine yazmış olduğum dilekçeyi az önce yurt genelindeki bütün Tarım il müdürlüklerine ve Kayseri'de yaşan biri olarakta Cumhurbaşkanımıza hepimizin selamı ile gönderdim. Merak buyurmayınız, yeni sürkülerde Feridun ve arkadaşları için zaman yasakları hazırlanacaktır
Abi içime dert oldu.. Turna avına kısmet olursa gittiğimde bitane mutlaka piknik tüpü alacağım yanıma.. tava, un, domates, biber salata için vs..vs. Bu nedir Feridun abi ya, o salatayı senmi yapıyorsun, o güzellik nedir.. o turnaları nasıl kızartıyorsun, çıtır çıtır valla bigün yemezsem böyle bir turna çatlayacağım. Yapanında, yedireninde, tutturanınde eline sağlık
Hafta sonu avımıza ve soframıza iştirak eden tüm dostlarıma teşekkürler... Her daim söylediğim söz "DOSTLAR ile merada yenilen kuru ekmek" pirzoladan daha lezizdir... Bu avda benim suç ve kabahatim yoktur ben masumum....
Bu av farklı oldu. Önceleri biz kurubabalarda dolaşırken feridun usta bizi arar kambur söğüdün altına çağırırdı bizi. Bu sefer biz balığı bulduk onlara da gelmeyin biz tutalım dedik Ustada siz tutun ben temizlerim dedi Allah razı olsun 10 numara balık temizler usta. Salatayı hazırlayan sedat, balıkların pullarını temizleyen cemal abi ve oğuz.
Bizim fovori balık avımız alabalıktı daha 2 hafta öncesine kadar.Nerden tuttum bilmiyorum 72 cm.lik bir turnayı gönlümüz kayıverdi turnaya.160 km lik yolu gecenin 4 ünde kalkıp gece 23 de eve dönüyoruz.Biz döner kaşıkla avlanıyoruz,3 numara.Markası pek önemli değil ama yeterki su içinde ilk harekette dönsün.Beyaz üzeri kırmızı noktalı daha güzel iş yapıyor.
iNSANIN BAKINCA ÖZENMEMESİ ELDE DEGİL. kISKANMADIM DESEM YALAN OLMAZ. ELİNİZE SAGLIK GÜZEL BİR ANI OLMUŞ