Fethiye katrancı;tecrübelerimizi paylaşalım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında sertach tarafından paylaşıldı.

1. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000fd, Okuma safina pro 2500
    Öncelikle herkese merhaba demek istiyorum.15 günlüğüne fethiye katrancı çadır kampına gidiyorum.orada daha önce avlananlar varsa yardımınıza ihtiyacım var.ne tür olta götüreyim ne şekilde avlanayım?yardımcı olursanız sevinirim zira daha birkaç gün izmirdeyim malzeme olarak eksiklerimi tamamlama fırsatım var.
    şimdiden ilginize teşekkür ederim...

2. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    merhaba fethiyede levrek,mirmir,turna,zargana,sargoz,melanur azda olsa cupra sansi olur..anliaycaginiz akdenizin her baligi cikma sansi var..ne tur olta kullanmaya gelince o sizin avlamak istediginiz balik icin degisir tabi..bu aralar guzel turna ciktigini bir arkadasim telefonda soyledi...rapala kullanabilirsiniz turna icin kiyidan at cek yaparak..canli yem ile levrek alma sansiniz var...ne tur tutmak istediginiz onemli!ona gore takim hakkinda bilgi verebilirim...:)

3. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    bu aralar levrek ve zarganaya kafayı takmış durumdayım.zargana için ipek floş ve zargana topu iş yaparmı.yoksa zokalı takımmı kullanayım??

4. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    zarganaya en iyi yem canli gupesdir..bunu unutmayin...neden dersen zargana gagali ve agiz yapisi dar balik oldugu icin bu siralar bol bulunacak olan gupes yavrusu cok iyi is yapar...serce parmak seklinde oldugu icin lup girtlakta:)zargana icin yassi balik kullanilamaz..kullanmak icin serce parmak buyuklugunde fleto kesilip at cek yaparak avlanabilir...ipek flos zaman kaybi olur bence.canli balik cok uzktan dikkat ceker ve baska turler tral,kuzu,palamut da alabilirsin bu sekilde.mantar altinda kullanacagin eki 1,5 metre yap..20 gupes 20 zargana demektir...gupesi yakalamak icin liman da veya kiyidan 0,16 no inge 0,12 mm misine ile atcek gupes alirsin...kiyida cikmazsa bunu dip takimi yapip 20 mm misine bedene 12 mm den kostek yapip 20-30 gr kursun ile sansini deneyebilirsin...levrekte ise subye ve sardalye ile once yemle 0,20-0,30 mm arasi saglam bir misine ve tek igne ile yemlemeden 15 dakika sonra oltayi salla....levrek iri sargoz cupra vs alirsin...bu takimda kursun veya baska bir agirlik kullanma..yam dogal agirligi ile yavas yavas insin..baliklar ani dibe dusen yemlerden killanir...ama yavas yavas dusen bir yem bosta bir yem gibidir ve baligi ceker...
    saygilarimla

5. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    çok teşekkürler bilgiler için...

6. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    rica ederim eger isinize yarayacak bir bilgi verebildiysen ne mutlu bana...paylasim yapikca guzeldir....size bol sanslar ve rastgele trofeleri bekliyorum:)
    saygilarimla