arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende bu zevkli uğraşa gönül verenlerdenim ama ne şansı sayılırım nede kabiliyetli sizlerden bikaç ricam olucak işim sebebiyle sürekli fethiye merkeze gidiyorum bu ara ve balık yakalamaya çalışıyorum pek başarılı oldugumda söylenemez en büyük avım iskeleden resmimdede gözüken sokar bana tavsiyede bulunmanızı rica ediyorum fethiye merkezde en iyi av yeri neresidir ? hangitür olta kullanmalıyım ve yem tercihim ne olmalı ? bu hafta sonu 3 gün gene ordayım artık düzgün bişiler yakalamak istiyorum 6-7 cm balık yakalamaktan sıkıldım birazda iri olsun istiyorum ne yapmam nsl olta almam hangi derinlikte avlanmam gerekiyor bilgili arkadaşlar destek lütfen ? [/IMG]
ARamıza hoş gelidniz.O bölgeyi bilen arkadaşlar size cevap verecektir.İmzalarınızda yaşınızı da belirtmenizi rica edebilirmiyim?
Merhaba, Ben bu yaz ordaydım ve gördüğüm kadarı ile merkezde pek bişey yok ama limanın orada kefal tutabilirsin sanırım? Çünkü yavrularını görmüştüm bunun için kıbrıs iğneli ekmek takılan kefal takımları yeterli olabilir.Ama denizin durgun olduğu zamanlarda ben ölüdenizde suyun üstünde milyon tane zargana gördüm maalesef tekne turundaydım ve takımlarım yoktu eğer av yasağı yok ise buradan toplu, iğneli, midye yem olarak kullanılabilir zargana alabilirsin!!! Açıkta neler var ve hangi takımla alınır bilmiyorum ama benim gördüğüm kıyıdan bunlar için uğraşabilirsin!!! Birde balık pazarında çok sayıda lapin gördüm o balıkda bildiğim kadarı ile izmarit takımına gelebilir yani tek mantarlı iğne ve ucunda midye yada karides!! Rast gele....
teşekkürler arkadaşlar ama iğne büyüklüğüne olmalı ? bide derinlik dibemi bırakmalıyım oltayı yoksa yüzeye yakınmı ? yoksa orta seviyedemi ? tavuk gögüsü iyibi yem olurmu ? ve yem olarak takarken iğneyi nsl kaplamalı yem ?
Yem in iğneye takılmasında önemli olan şudur Kamil kardeş. Eğer yemin yumuşak bi yemse (Sülünes boru kurdu, ekmek, tavuk göüsü v.s.) İğnenin ucu bariz gürünmeyecek şekilde takılmalıdır. HAyvan direk yemi yuttuğunda veya ağzına aldığında, ağzının kapanmasıyla iğnenin ucu yemden çıkıp balığın ağzına girebilecek şekilde olmalıdır. Eğer yemin sertse (Madya, kalamar, sübye vs.) iğnenin ucu mutlaka dışarıda olmalı ama hayvanında direk ağzına alırken yemi fark etmeyeceği şekilde olmalıdır. Hayvan ağzını kapadığında ağzına batabilecek konumda olmalıdır. Eger ki sert yemde iğne ucu dışarıda değilse hayvan yemi ağzına aldığında az da olsa ucu dışarı çıkacak ve hayvanın canı yanacaktır. Ve aniden yemi ya kusacak yada bırakıp gidecektir. Rast gelsin.
valla saolasın bunları öğrenmek gerçekten işime yaricak bi sorum daha olucak arkadaşlar iskeleden avlanıyorum genelde tahminen derinlik 10 metre civarında bu derinlikte balığı hangi derinlikte beklemeliyim ? 5-10 cm lik balıklar üstte oluyor biliyorum ama birazda büyük bişiler olsun istiyorum artık ? orta seviyemi yoksa oltayı dibe bırakmakmı faydalı ?
en klasik yöntem.ideal yemle dip takımı yap 3lü.dibe atıp bekle.ilk aklıma gelen bu.herkes çupra koyuyor foruma egeden.neden olmasın... ustalar daha iyi bilgi verecektir.
ya sorma bilmiyodumki yenebilecegini yanımdaki arkadaşlar aman sokar dokunma flan diye tepeme atlayınca bende yemekten vazgeçip attım malesef ama sonra araştırınca çok lezzetlibi balık oldugunu örendim çok üzgünümyawww
İskele balıkçılığında yemin küçük balıklar tarafından bozulması benide oldukça rahatsız eden bir konu idi..bunun çözümünü ben avlayacağım balığın diğer yemlerini kullanarak aşmaya çalışıyorum.yani avlayacağım balığın yediği fakat küçük balıkların yemediği yemler kullanarak. örneğin son minekop avımda sülünez çok çabuk küçük balıklar tarafından yenince iri karides (teke) kullandım ve oldukça başarılı oldu.sülünez ilk birkaç dakikada bittiği halde küçük balıklar özellikle izmarit tekeye pek dokunmadı..hele hele teke canlı ise hiç dokunmadı.. lafın kısası alternatif yemleri deneyin derim