balina kopek balıgına benziyor. oda plankton yiyor bildiğim kadarıyla oltayla nasıl tutmuslar acaba... ilginc..
Acikcasi 400 kg bir hayvani tekneye cekmek zor olur, teknenin fotografini gormek isterdim. Monster fishing tabiri ile bilinen balikciliga guzel bir ornek. Bana haberin altindaki yorumlar ilginc geldi. balikciligin ne oldugunu bilmeyen kardeslerden ilginc yorumlar. Trofesi 30 metrelik baligi yakalamak olurdu herhalde.
Öyle sanıyorum ki bu camgözler sularımızın en dayanıklı balıklarından biri.Her türlü kirlilik şartlarında dahi bulunmaları ya da avlanılmaları muhtemel.Öte yandan etlerinin de farklı isimlerle (Kılıç V.s.) restoranlarda servis edilmesi de ayrı bir tartışma konusu. Daha neler göreceğiz bakalım.Bu çok fazla evrim geçirmemiş kıkırdaklı dostumuz her halde denizlerimizde kaybolacak en son tür olacak gibi...
Sardalye peşindeki dev köpekbalığı av oldu DENİZ DERİN07.04.2011 Marmara'da 850 kilogram ağırlığında ve 3.5 metre uzunluğunda bir köpekbalığı yakalandı. Çanakkale açıklarında yakalanan dev köpekbalığı, İkitelli'deki Şafak Balıkçısı'nda sergilendi. Balıkçı Şafak Turan, "Ağlarımıza takılan sardalyeleri avlamak isteyen köpek balığı, ağımıza takıldı. Köpekbalığını tekneye çekmek için 14 kişi, 4-5 saat uğraştık" dedi. Vatandaşlar köpekbalığı ile hatıra fotoğraf çektirdi.