Klavyem iyice tozlanmış.Eklemlerim de... Ne zamandır yazmıyorum farkındayım,beni affet...Belki unutmuşsundur,haklısın;ben de haklıyım ama. O zaman sana bir piknik hikayesi anlatayım da dinle,ama sonuna kadar,hemen uyumaca yok öyle. Neyle mi ilgili? Çilekle,özgürlüğüne kavuşmuş bir kaç çift alabalıkla,dostlarla,seninle,benimle ilgili. Şimdi soru sormayı bırak da beni dinle.Ne anlatacağımı unutuyorum sonra. Gözlüklerini çıkardın mı sen?Güzel... Başlıyorum... Öyle güzel bir yerde büyüdüm ki ben;anlatılanların ve tasvirlerin hep bir yanı eksiktir.Yaşar Kemal bile ki bence ülkenin en büyük tasvir ustasıdır,yarım kalır. Kafamı kaldırıp her baktığımda şükrederim,sana,bana,bu coğrafyaya... Her meyveyi dalından,tarlasından yeriz,suyu çeşmeden içeriz. Yine böyle güzel bir yeri anlatıcam bu gece sana ve bir de kurtuluş hikayesi tabi. Pikniğe gideceğiz...Her yaz,haftasonları çukurovalıların en büyük eğlencesi,cenaze ve diğer önemli işler haricinde hiçbir bahanesi olmayan,kesinlikle memeli veya kanatlı tüketilen,zaman zaman anasonlu klorlu dezenfektan veya sarı arpa şerbetiyle neşelenen,kurtların döküldüğü,yağlar ve lop etlerin biriktirildiği,mide fesatlarının kol kola girdiği;pazar meşgalemiz. Cemil Amcan ufak da bir tüyo almış,çiftlik firarisi gökkuşağı alabalıklarla ilgili,Tarsuslu ya tüm köylerini bilir,çok tehlikelidir çok... Gökkuşağı alabalıklarını bilirmisin?Ben bilmem,daha doğrusu bilmezdim. Tatlısu balıkçılığım bir kaç aynalı,kefal ve turnadan ibarettir.Zaten buralarda pek de bulunmaz ve tutulmaz tatlısu avcılığı,goca akdeniz dururken ne hacet düşüncesi hakimdir hep. İşte bu kaçaklar tüm ezberimi bozdular... Hanımlar harıl harıl kahvaltı hazırlıyor,bal,kaymak,salata,çeri domates,termosta çay. Cemil Amcan da dip oltası yapıyor,köylülerden duymuş,taş altındaki böceklere vuruyormuş mahluk. İşim gücüm yok börtü böcek peşinde koşacam,peh... Aldım ordan bi tane 1 no kırmızı siyah benekli meps,hemen piknik yaptığımız yerin altındaki göbete indim,ilk atışımı yaptım... Göbet 3 mt genişliğinde,cam göbeği renkli,insanın direkt dalası geliyor. Mepsin peşinden bir şeyler geliyor,yok artık,daha ilk atışta hem de... Kamışımın ucu eğildi,müthiş bir karşı güç var,bu olsa olsa aladır dedim,havada tombalak(çukurovada takla atmak için kullanılır,ben de çok gülerim bu lafa) açmaya başladı,kesin kanaat getirdim. Dışarı aldım kendisini... Firarilerden ilki,pek güzel,pek hırçın,pek kuvvetli,pek illegal,pek beleş... Bu gökkuşağı alabalıklarının bu kadar kuvvetli olduğunu bilseydim,yayladaki evin önüne havuz yapar,her gün içinde zevk-ü sefa eder,fly delisi olurdum. İkinci atışta,bu sefer daha iri bir balık,kalama bile istiyor utanmadan...Sen hem çiftlikten kaç,hem gel burda bana efelik yap.Yemezler gülüm dedim,onu da aldım dışarı. Yem beleş,su beleş,hayat beleş,dişi balık ganimet zaten,anlamıyorum bu balıkları... Her çıktığım göbette belki 2 belki 3 vuruş alıyorum,öyle dirençliler ki,tombalaklar,3lü 4lü salvolar havada uçuşuyor,çoğunu kaçırıyorum,birçoğunu salıyorum... O gün sabah ve akşam avında kişi başı 30 kadar balık tutuyoruz,alıkoyduklarımız 13 tane,yeter de artar bile... Şşt uyumadın di mi?Bak senin de resmini koyacağım en sona,çilek resmi bile koyacağım.. Uyumuş... 15 sene sonra görüşürüz adamım... Sabah ele geçirilen firariler Akşam ve sabah ele geçirilen firarilerin,toplu hali Cemil Hoca ve ben İyi geceler adamım...(12 yaşım ve kocaman gözlükler) Bunlar da bonus fotolar;silifke çileği,kendi ellerimle topladım...
Sevgli Doğa adına yakışacak kadar güzel ve hoş bir seda ile yazdığın roman tadındaki raporunu okumaktan benzersiz bir keyf aldım...Dağ çileklerinin eşşiz aroma esintisi buralara kadar geldi desem inanırmısın bilmem..Çiftlik kaçkınıda olsa avcısına eşsiz anlar yaşatan gökkuşları nazarında ve sizi kutlarım..Örnek alınacak rapor örnek alınacak avcılık..Paylaşımınız için ayrıca teşekkür ederim..Sevgiyle kalınız...
güzel paylaşımın için çok tesekkür ederim. bana köyümü hatırlattın. kırmızı benekli alabalık ve çilek....
Sevgili Doğu, sonki doyumsuz Levrek avından sonra, Gökalalara böylesine methiyeler dizmen, sendeki balık aşkının Tatlısu-Tuzlusu ayrımı yapmayan özümsenmiş amatörlüğün ifadesidir. Anlatımının tatlılığı da gönülleri mest ediyor. Tebrik ederim, selamlar...
Çok güzel olmuş. Harika raporunuz sayesinde balığa gidemediğim şu günlerde sizin keyfinize ortak olabildim. Teşekkürler & rastgele...
Sevgili Doğu Büyük keyf alarak raporunu okudum,resimlere baktım. Tebrik eder devamını dilerim. Sevgiyle kal
Yaşar Kemal öyle tasvir ederki sayfalarca anlattığı bir köyü, bir kasabayı okurken orayı yaşar, sindirirsiniz gerçekten.. Çilekler ,anlatım, balıklar her şey çok güzel oraya gitmiş kadar olduk sayenizde...
Tebrikler, alabalık kılçığını yuttunuz artık! Avınız,anlatımınız ve resimleriniz çok güzel. Ellerinize sağlık..
Sevgili Dogu yazsa da okusak diyordum... Piyango alsaymisim keske... Harbiden... Soyle Dogu'ya ic gecirirpte, Dogu'nun yazdigiyla bulusabilmek sansi piyangoda da tutsaydi ne yapardim o paraciklari... Kocaman bir tekne alirdim.Sonra ver elini davet gonderirdim.Her bir davete bir de gidis donus bileti eklerdim.Kimler gelmezdi ki... Yakup Hocam, Namik ustadim, Evrim Kardesim, Nuri Abim , Diren Hanim, Yucel... Ya bu liste bitmez...Anlayacaginiz hepinizi alir gelirdim buraya... Tabii ara ara... Biraz paraya para kat, biraz deryalara para sac misali... Ama sevgili Dogu sen var ya sen... Seni apartopar buraya zimbalardim ve ondan sonra konusurduk... Amazona mi gitsek, Kanada da halibut mu avlasak.. Mongolya da ilkel dev alabaliklar mi tutsak, bimini de kilica mi baksak... Sonra vidolarini cekerdik... Yazilarini yazardik... Sonra bu dunyaya bu is nasil yapilmasi gerekir onu gosterirdik... Balikciligi kastedmiyorum..Ama idda ediyorum ve diyorum ki ben bu kardesimle, imkan ve sartlar olacakti bu dunyaya balikcilik askinin ne oldugunu cok nadir insanin ifade edebilecegi orjinallikte anlatirdik...Buyuk keyifle anlatirdik... Bu kadarinda bile bu kadar guzel anlatan adamla ahh bir imkanlar elvereydi. Umut degil mi bizi yarina saklayan... Umut degil mi Fizan'da da olsa bizi hedefe tasiyan... Umudum Dogu'da... Memleket batida... Dogu bati da... Bati umudum... Sen boyle yazdikca Ben bilgisayar basinda Hafif kacik, Agir afyon yutmusum... Saka bir yana, atla gel kardesim. Fakir hanemde seni agirliyayim.Kacalim baliga... Allah ne verdiyse buluruz navaleyi...Hem guzel baliklarda tutar, guzel muhabbetlerde ederiz.Daraldiginda donersin...Bilirim Memleket baska seydir... Sevgiyle kal... Dahasina rast gelsin... Tek kelimeyle mukemmelsin...
Sevgili Hüseyin Abi, Sen bana yorum yapınca,dondurma almış çocuklar kadar seviniyorum. Davetin için çok teşekkür ederim ama kanıma girme. Geçen senelerde yurtdışına gidip av reheberliği veya beni mutlu edecek bir iş kurmayı çok istedim. Ama memleket sevgim ve aileme olan bağlılığım buna engel oldu. Ben de seni bu tarafa beklerim bir gün;klorlu anasonlu dezenfektan,şalgam ve balık...Emrinde her zaman... Saygılar koca üstad...