FIRAT TURNASI AVIM-VİDEO

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında harakiri tarafından paylaşıldı.

1. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Cormoran Blackbull 2.40 m 5-25 gr atar
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    7 kg Gökkuşağı Alabalığı 82 cm
  2. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Kaloma sesi kulaklarımızın pasını sildi. Eline sağlık.

3. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Kaloma sesini dinlerken;İNLEYENNN NAMELEEEER RUHUMUUU SAAARDIIII şarkısını mırıldandım yeminlen :D Burada bu güzel hobiye yeni başlayan arkadaşlara bir mesajım var...Arkadaşlar balığı ekipman değil balıkçı yakalar unutmayın....O makine her nekadar çok kalit5eli bir makie olsa da drag gücü o balığa yeterli değil...Tahmin ediyorum örgüye lider bağlamışsın tam seçemedim ama o kaloma ayarı olmasaydı o örgü de çaresiz kalacaktı...Sükunetini bozmamışsın aslanlar gibi başarmışsın mücadeleden galip çıkmışsın helal sana maşşallah güzel insan devamını dilerim...Bu Fırat turnası denilen balık bi levrek türü mü yoksa sudak familyası mı fiziki olarak sudağı da andırıyor ne dersin güzel insan?

4. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Harika görüntüler bende aynı fikirdeyim kulagimizin pası silindi

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kıskanılası avlara imza atıyorsun Şevki hocam. Güzel gönlüne denk nice kıskanılası avların olsun. Seyrinin güzelliği de bizler için ödül, sağolasın azizim.:) ;)

6. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler Şevki abi daha irilerini yakalarsın inşallah , sanırım gögüs aparatı kullanıyorsun bence kafa aparatı daha iyi bir çekim veriyor yinede sen bilirsin tabi ki rastgele .

7. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    Bu güzel yorumunuz için çokça teşekkürler Metin kardeşim. Bundan önceki haftada yine iri bir balık leaderi mi patlatmıştı maalesef. Balığın ne olduğunu görememiştim. Bu sefer Allah'ın izni ile muvaffak oldum balığı çıkarmakta. 0.06 mm Berkley crystal örgü ucuna 6 kg çekerli 0.28 mm kendo flourocarbon leader kullanıyorum. Bu balığın levrek ve sudak ile uzaktan en ufak bir alakası yok. Dünya üzerinde sadece Dicle ve Fırat nehir sisteminde yaşıyor. Ekonomik değeri oldukça yüksek ve sportif oltacılıkta herkesin rüyalarını süsleyen bu balık türü için gerekli önlemler ve üretim çalışmaları alınmalı bence. Bazıları karşı çıkacak belkide ama gerekirse batıdaki çoğu akarsuya aşılanmalı diye düşünüyorum. İsrail sazanı aşılanıyor da bu kadar değer arz eden bu balık türü neden aşılanmıyor? isterse o bölgede yaşayan bir kaç kıytırık türü yok etsin yine de niye başka bölgelere aşılanmıyor merak ediyorum.

8. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    Teşekkürler arkadaşlar kalama sesi en güzel seslerden biri gerçekten. Yakında telefonumun zil sesini kalama sesiyle değitirecem bakın :)

9. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    Çok Teşekkürler Şenol bey. Göğüs aparatını kullanmak daha çok hoşuma gidiyor. Evde kafa aparatı var ama hiç kullanmıyorum. Göğüs aparatının Hem giyimi kolay ve üzerinizdeyken sorun çıkarmıyor hem de kafa aparatına göre kamışın ve makinanın tüm hareketlerini kadraja alıyor onun için göğüs aparatından yanayım. Tabiki herkesin kendine göre farklı bir zevk ve beğenisi olabilir..

10. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Nuri Abi. Allah kısmet ettikçe inşallah daha güzel raporlar ve videolar yayınlamaya çalışacağım. Dualarınızı eksik etmeyin. Çok daha güzelleri sizin oltanızı da şenlendirir inşallah..

11. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Şevki 0,06 ile o balığı çekmek hakkaten tecrübe ister bir kez daha helal olsun ressmen dumur oldum :eek: ülkemiz işte bukadar zengin bereketli topraklara sahip.Sana hak veriyorum bu balık diğer havzalara da aşılanmalı:thumb: Facebook profilimi kapatmasaydım burada KARAYEL nick li Samsun Su ürünleri fakültesi öğretim üyesi kıymetli büyüğüm Yakup Erdem abim ile bu konuyu kesin istişare ederdim.Nadiren de olsa buralaya uğrar...Umarım bu konuyu görür ve ilgimizi çeken bu husus hakkında fikrini beyan ederek bir akademisyen gözüyle bizlere yol gösterir:thumb: Eğer facebook profilin varsa kendisini ekleyip bu konuyu ona açarsan mutlaka bilgilendireceğini garanti ederim.Sevgiler,

12. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    Yanlış bilmiyorsam Yakup Erdem'in Luciobarbus Esocinus yani Fırat turnası ile iglili uzun zamandan beri ilgisi ve araştırmaları mevcut. Eminim ki çoğumuzdan daha iyi tanıyordur bu balığı. Ama başka sular için doğal tür olmayışı ve bu nedenle ekolojik dengeyi bozar endişesiyle bir akademisyen olarak sıcak bakmıyor olabilirler aşılama olayına..