Fırat'ın Alabalıkları-2

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında sefatoyer tarafından paylaşıldı.

1. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    Kadim av arkadaşım Adem Esenyel ile bugün(28.01.2012) Keban ilçesi topraklarında,Fırat nehri üzerinde yaptığmız Gök Ala avımızı sizlere sunuyorum.
    Balıkları karides ve suni yem ile aldık.Son derece verimli ve heyecanlı bir avdı.Tahminen 80 civarı balık tasmalandı.Alıkonanlar yalnızca bir aileye yetecek miktardadır.
    Herkese rastgele.
    Saygılar.

Uploaded with ImageShack.us

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ya Sefa nerdeyse atlayacağım arabaya geleceğim orlara

Öff ki öff

3. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Buyrun gelin,başımız gözümüz üstünde yeriniz var sevgili üstadım.Sizinle avlanmak bir onurdur:)
    Saygılar.

4. md_2705

md_2705 Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Alumina Spin Kamış 210cm 5-25GR
    Favori Makine:
    Spro Passion 710 6+1 BB Alu Spoel, Shimano Exage 4000 FC 4XSSS+1
    En İyi Avı:
    Alabalık 30 cm.
    Sahte balıkla alabalık tutmuşsun....Buna bayıldım...Nice avlara...

5. burak_y

burak_y burak

bu nasıl bir güzelliktir abicim ya insan bu duyguyu tatmak istiyor tebrikler

6. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    Maşallah..ne ızgarası oluronun heyt be

7. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Vedat amca bakma konularına mesaj bile yazmıyorum.. Çünkü ne bi tecrübem var nede bi avı değerlendirebilecek kadar bilgim. Anlayacağın senin konularına bişeyler yazma ayrıcalığını göremiyorum kendimde. Ama sıkı takipçinim içimden ettiğim yüzlerce teşekkürü bir kezde sana ulaştırayım yeri gelmişken.
    Beni bu mesajı yazmaya iten sebep şudurki, taa uzun zaman önce ala hastalığından bahsettiğini, bir kez daha alabalık avlamadan gözlerini bu dünyaya yummayacağını, alabalık avladığın günleri unutamadığını söylemiştin diye hatırlıyorum. Ayrıca iki alabalığı 8 sene buzluğunda saklamışsın. Hissettiklerin paha biçilemez olsa gerek. Ben olsam atlar giderdim, senin gitmenide çok isterdim:). Çünkü yaşayacağın mutluluğu çekeceğin maddi manevi hiç bir sıkıntı gölgeleyemez. Keşke gitseydim deme ihtimalinle keşke gitmeseydim deme ihtimalini karşılaştırmayıda unutma bence:rolleyes: Kararı sen vereceksin yinede ben sadece hissettiklerimi yazdım. Gördüğüm en usta balıkçısın. Herşey gönlünce olsun...

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

Sevgili Onur

Buzdolabımda 8 sene 2 alabalığı sakladığım,sonrasında Sivriceye gelirken atölyemdeki bu alabalıkları çıkartıp güzelce gömdüğüm bir hakikattir.

Hayli eskilerde kalan bu eylemim ve bir konumda bahsetmemi hatırlıyor olman,helede gencecik yaşına rağmen halende aklında kalması,hakikaten beni çok sevindirmiş ve hayrete düşürmüştür.

Arada bana yaz birşeyler sor keyfle,zevkle istekle cevaplarım.

Sevgimle kal

9. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Sağol ustaların ustası:). Sorulacak soru çok ancak hangi düğümü atmalıyım sorularını size sormak tüm forum üyelerinin hakkını gasp etmek olur. Size kimsenin bilmediği sorular sorulsa sadece keske. Kendimi geliştirdikçe size sorulabilecek sorularıda üreteceğim. O mesajı okumadan önce bende ufak bi çupra tutmuştum o gün. Çuprayı bile biryenisini tutana kadar saklamayı düşünmüştüm. Sonra aynı gün o mesajı okumuştum. Beni çok etkilemişti. Demekki dedim herkeste aynı duygular uyanıyor. Birgün mutlaka alabalık yakalayacağım, bizim köydede çıkıyormuş. Onu suya salarken aklıma bu hikayeniz gelecek:). Kendinize çok iyi bakın...
    Rapor sahibi arkadaşımızıda tebrik ediyorum. Gerçekten iki raporuda harika. Herşey duyarlı balıkçıların gönüllerince olsun.

10. kerempek

kerempek kerem

Balıklar için tebrik ederim,daha büyük balıklar yakalamanızı temenni ederim. Çünkü yakaladıklarınızın bir kısmını salmışsınız ve onlar yavruladıktan sonra eminim bir daha oltanızı ziyaret edeceklerdir.

Tebrik ve teşekkürlerimi sunarım.

Güzel Avlar. Rastgele.

11. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    iyi dileklerini sunan herkese çok teşekkür ederm,daha iyi avlar sizlerin olsun:)
    Malatyalı,Elazığlı kardeşlerim,ağabeylerim;buna şüphem yokki ülkemin en sıcak,en misafirperver ve en güvenilir insanlarından bazılarısınız.
    Sorularınızın cevabı aşağıdadır.
    Balıkları Pınarlar köyünün altından,serbest beden ile avladık.Kaşığın peşinden gelip atlamayan,klasik dip oltasına ufak ufak dokunup almayan alabalıklar belki de akıntıda doğal hareketler ile yüzen yemi alabilir diye düşündüm.Spin kamış ve 0.20 mm. misina ile bir iğne,40 cm. civarı gerisine kıstırılmış bir küçücük kurşundan ibaret takımı 10 m.kadar ilerime,hafif akıntıya salmam ile anında daldı bir porsiyonluk balık.ve ardı,arkası kesilmedi.Güneş batarken önünü alamadık.
    İki avda 150 civarı alabalığı kenara aldık.Burada sizden tek istediğim,bu müthiş Gök ala popülasyonunun devamı için ufak balıkları salmanız,yalnızca ihtiyacınız kadarını alıkoymanızdır.Bu denli bakir,doğal bir bölgede,müthiş alabalık yaşayışının en büyük koruyucuları olduğunuzdan şüphem yoktur.
    Hepinize saygılar,sevgiler.
    Bu güzel balıklar size emanettir,bir gün bir daha yolum düşerse,bu huzuru tekrar,artarak yaşamak dileği ile..

12. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Sefa kardeşim.Hassasiyetin ve avlanmaktaki becerin taktir edilir boyutta.Bir mektup bir rica tadındaki bu yazını okudukça gözlerim parladı içim rahatladı.Sen ve senin gibi insanlar oldukça güzel anadolumuzun incisi olan gök alabalığı için hep bir umut olacaktır.En içten sevgi saygı ve selamlarımla RASTGELE KARDEŞİM.:thumb:

13. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    İyi yorumunuz için çok teşekkür ederim abicim.sizede en içten sevgi ve saygılarımla rastgele.
    Daha iyileri sizlerin olsun:)

14. EmiReiS

EmiReiS EmiR

Favori Kamış:
    Fladen, Shimano, AlbaStar
    Favori Makine:
    Shimano Exage 1000 RCDH
    En İyi Avı:
    Alabalık 58 Cm, Aynalı Sazan 14 Kg.

Güzel bir çıkarmışsınız, fakat aklıma takılan şu kısım oldu.

"İki avda 150 civarı alabalığı kenara aldık.Burada sizden tek istediğim,bu müthiş Gök ala popülasyonunun devamı için ufak balıkları salmanız,yalnızca ihtiyacınız kadarını alıkoymanızdır.Bu denli bakir,doğal bir bölgede,müthiş alabalık yaşayışının en büyük koruyucuları olduğunuzdan şüphem yoktur."

- Sonra popülasyonun devamı için ufak balıkları salma nasihatinde bulunmuşsunuz.

- İhtiyacınız kadarını alıkoymaktan bahsetmişsiniz.

- Ve sonra da alabalık yaşayışının en büyük koruyucuları olduğunuzdan şüphem yoktur, demişsiniz.

Bu yazdıklarınızın başında 150 (Yüz Elli) alabalık yakalamışsınız, kaçırdığım bir şey mi var acaba diye düşünüyorum. Bence bu resmen katliam kardeş. Korkuyorum yakında o bölgede balık kalmaz.

15. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    sazan 8 kg alabalık 3.50 kg
    sefa kardeş 2 avda 150 cıvarı alabalık kıyıya alındı bunlardan küçük olanları serbest bırakılddı diyor yani hepsini torbaya almamışlar yanlış anlamışsın

16. kerempek

kerempek kerem

Evet ben de öyle anladım. 150 ba_lık tutup küçüklerini salmışlar.

17. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    :) abicim bizim iki avdada alıkoyduğumuz balık miktarı iki aileyi doyuracak kadardır.Yanlış anlaşılma olmuş:)
    Güzel Erzuruma selamlar.
    Saygılar

18. vexi

vexi Abdullah

Süper baliklar.. Tebrik ederim :)

19. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Vallahi müthiş bir av olmuş Sefa kardeşim. Raporu ilk okuduğumda dehşete düştüm bir an, sonraki cümlede ihtiyaç kadarını alıkoyduğunu okuyunca rahatladım. İnşallah her avcı böyle yapar, hatta dağ alası gibi türlerin hiçbirini alıkoymadan geri salar, tebliğdeki sezonlara, yöntemlere uyar.

Tebrik ederim.

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel bir av yapmışsınız.

Ancak keşke büyük bir iyi niyetle, balıkları nereden ve nasıl tuttuğunuzu yazmasaydınız diye de içimden geçirmeden edemedim.

Hani madem yazdınız keşke iki avda 150 kadar balık alındı. 2 aileyi doyuracak kadarı alıkonuldu gerisi salındı yazmasaydınız. :)

Ben tatlı su avı hiç yapmadım, ilgi de duymadım ama taaa İzmir'den beni bile tahrik etti yazdıklarınız. :)

Umarım avlak bakir kalmaya devam eder. :) Bence artık çok zor. :(

Ayrıca 2 aileyi doyuracak balık nedir? Çok muallak.

Örnek : 20 kadar çocuklu 2 aile ise bu 40 çocuk, yetişkinlerle 44 kişi. :D

Alıkonan balık 149. Salınan 1 olabilir. (Biraz uç bi örnek oldu :D)

Avınız limitler dahiliyse tebrik ederim. :)