Fire tiger / El Yapımı Rapalaya güzel bir örnek

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim arkadaşım. Dayanıklığı konusunda kesinlikle şüphem yok çünkü kendi kullandığım malzemeyi biliyorum, başarı olasılığına gelince valla ben de en az senşn kadar merak ediyorum ama ümitliyim.
    Sağlıcakla kal.

Teşekkür ederim, el alıştıkça daha da güzelleri çıkacak ortaya inşallah. .

Teşekkür ederim nazım bey. Yüzüş aksiyonu yukarı/aşağı, ve kendi ekseni etrafında sağa sola yalpalayarak geliyor. çektikçe 70-90 cm derinden geliyor bırakınca 45 derece açıyla yüzeye doğru yavaşça çıkıyor.

2. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Özgür bey.
    Öncelikle İlginize ve beğeninize teşekkür ediyorum. Umarım birkaç kişiye yol gözterici olabiliyorumdur. Elimden geldiğince detaylı anlatmaya çalışıyorum.
    Yabancı forumlarda oldukça detaylı anlatımlar bulabilirsiniz sahte yapımına ait her konuda. Hatta oldukça ilginç ayrıntılar oluyor satır aralarında.
    Yapmış olduğum sahtelerin zımpara olayı bittikten sonra ağırlıklarını ve tellerini ve gagasını takmadan önce aerodinamiğini sağlamak için balsa modeli suyun içine koyarak 90 derece açıyı sağlayana dek ufak rötuşları yapıyorum. Daha sonra ağırlıkları ve telleri takıp aynı denemeyi yapıyorum. Sorun yoksa zaten boyama aşamasına geçiyorum , en son gagayı ve gözleri takıp epoxy ile kaplıyorum. Kuruduktan sonra evde küvette eğer tatmin olmazsam kapalı havuzda havuzda aksiyonlarını deniyorum. Popper tarzı yeni yapmaya başladım. Diğer yaptıklarımda transfer bilyaları ve yuvalarındaki diğer sabit bilyalar istediğim sesi veriyor. Orijinalleri ile kontrol ediyorum.
    Ölçülendirmeye gelince, yeni başladığım için internette modelini beğendiğim ve yorumlardan iş yapacağına inandığım sahteleri seçerek farklı açılardan üç boyutlu görsellerini buluyorum ve istediğim boyuta göre ayarlayarak karton üzerinde çizimini yapıyor ve şablonu hazırlıyorum. Sonra da bunu Balsaya aktarıyorum. Hatta 3D programları var aslında, bir tane yükleyip daha da profesyonel çalışmak mümkün. Tekniğimi ilerletip aslında kendi modelimi yaratmak istiyorum ama biraz zaman ve bilgi istiyor.
    Mümkün olduğunca bağlantı noktalarını tek parça tel kullanarak yapmak sağlamlık açısından garanti. Lakin mümkün olmadığı durumlarda son yaptığım örnekte de görüldüğü gibi arkadaki telin sahtenin içinde kalan kısmını da yuvarlatarak sahtenin her iki yüzüne ortasından geçirdiğim bir tel yardımı ile sabitledim. Yapıştırmak için de yine siteden bir arkadaşın tavsiyesi ile epoxy kullanıyorum. Ve hatta yine tavsiyeyle henüz denemedim ama, eğer teli parçalı yapacaksak telin sahteye giren kısmına aynı iğne ucundaki gibi tersine çentikler açarak pamukla sarıp yapıştırdıktan sonra çıkmaması için mukavemet kazandırmış oluruz. Ya da diğer bir yöntem telin arkasını vida gibi kıvırarak yerine sabitlemek.
    Dediğiniz gibi görünüşün önemi olduğu kadar aksiyon da çok önemli. Bu yüzden ben de sizin dediğiniz gibi deneme yapmadan boyamak taraftarı değilim. İnşallah yakında sizden de güzel eserler bekliyoruz.
    Sağlıcakla kalın.

3. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    ==>: Hayran kaldım

Merhaba Bahadır kardeşim. Çok sevindim sana faydam olduysa . Yaptıktan sonra mutlaka burada sonucunu görmek isterim. Kendine iyi bak.

4. fish founder

fish founder Özgür

ilginize ve değerli cevabınız için çok teşekkür ederim,
    en kısa sürede yontmaya başlayacağım,
    eğer becerebilir isem kafamda farklı bir sistem var,
    duruş,yüzüş iyi netice verirse anında sizlerle paylaşacağım,

5. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Rica ederim Özgür bey. Bir nebze yardımım olduysa ne mutlu bana. Merak ettim doğrusu, dört gözle beklemekteyim eserinizi. Yardımcı olabileceğım bir konu olursa lütfen çekinmeden sorunuz.
    Sağlıcakla kalın.

6. fish founder

fish founder Özgür

sizden genel fikir almak amaçlı,
    acaba hem agırlığını arttırmak hemde farklı bir aero dinamik vermek amaçlı hafif cinsli bir madeni yontarak maket ağacın içine yerleştirsek,
    çok mu saçma olur ?

7. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim

Merhaba Özgür bey. Öncelikle sorunuzu atlamışım , yeni farkına vardım özür dilerim. Düşündüğünüz sistem aslına bakarsanız benim de aklımdaydı. Ben kurşun levhayı sahtenin ortasına , formuna uygun keserek yerleştirmeyi düşünmüştüm. Bunu düşünürken de özellikle jig avlarında kullanılan sahtelerin ağırlığını yakalayabilmek ana fikrimdi. Balsa çok hafif ve batırmak için de ciddi bir ağırlık gerekiyor çünkü. Diğer sahteler için de düşündüğüm, kurşuna kıyasla nispeten daha hafif olan paslanmaz ya da bakır levhayı sahtenin yüzmesini engellemeyecek ağırlıkta ve yine balık formuna uygun kesip ortaya yerleştirerek, sahteye sağlamlık kazandırmak aynı zamanda da teli tek parça olarak kullanamadığım durumlarda teli metale kaynatarak sağlamlaştırmak. Yalnız denge olayını bozmamak ve ağırlığı çok fazla arttırarak aksiyonu bulamamak gibi bir sorun var. Bunun için bir tane deneyerek görmek lazım. Ama bu sistemin derinden gelmesini istediğimiz sahteler için kullanılabilirliği iyi gözüküyor. Bir tane deneyeceğim yakında sonuçlarını paylaşırız inşallah.
    Sağlıcakla kalın.