Fırtınada Balık Avı Ankara

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında -selim- tarafından paylaşıldı.

1. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    Uzun bir aradan sonra sezonu yeni açabildim,asıl amacımız piknikti ama suyun kenarına kadar gelmişken olta da atalım dedik.Sabah bi kaç aksilik yuzunden 9.30 gibi avlağa vardık,hava yagmurlu gozukuyordu ama sansımıza cıktıgımız saatlerde havada neredeyse bulut yoktu,önce tavuk ciğerli oltalarımızı attık daha sonra kısa bir mesafede at-çek yapmaya başladık,arkadaşlarımın balık tutmakla araları pek iyi olmadıgından cok ugrasmadılar.Daha sonra yemeklerimizi yedik,biraz daha t-çek yapalım dedik ve o sırada fırtına çıktı.Bana kalsa durup o fırtınada bile balık tutardım ama ne yazikki toplanmak zorunda kaldık.Güzel başlayan günün sonu balıksız ayrılmamızla birlikte kötü bitti.Daha da kötüsü gördüğüm bu görüntüydü :( :mad:
    [​IMG][/url][/IMG]

[​IMG][/url][/IMG]

2. zaad

zaad ZAFER

Halen bu tırıvırı illetini kullananları Allah bildiği gibi yapsın. Küfür ettiğim anlar nadirdir ama geçenlerde 10 dakika boyunca birilerinin 7 ceddine saydırdım. Neden mi? Alabalık avlamaya çalışıyorum, döner kaşık suda takıldı, zorlayınca ağırlıkla gelmeye başladı. önce dal parçası sandım ama çektikçe yaklaşık kıyıdan 5-6 mt. uzakta su yüzeyine çıktı. Aman yarabbi o nasıl kokudur öyle! Aklıma gelen hemen misinayı kesmek oldu sonra dedim, kesersem tırıvırı yine suda kalacak. Bir elimle burnumu tıkamaya çalışıyorum, kamış kolumun altına sıkıştırıp makineyi sarıyorum ama ağzımdan aldığım nefes de bile kokuyu hissediyorum. Tırıvırıyı sudan çıkarıp çöpe götürüp atmam 10-15 dakika falan sürdü, bu süre boyunca da ... ister istemez sövdüm. 2 çürümüş alabalık, benim kaşık ve tırıvırı çöpe gitti.

3. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Şu işin en basit çözümü ,müdürlükte afedersiniz popo büyüten memurlar.Kalkıp sivil olarak belirsiz zaman aralıklarında denetleme yapacak .Satan adamı yakaladımı basacak 10 bin tl cezayı.

Yeri gelince anamızı ağlatan sistem ,bir şuna çözüm bulamıyor sanki.Komik memleket Türkiye.

4. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    Gercekten cok üzücü bir durum.Asil cozum olarak bence insanlari bilinclendirmek lazim ama nasil?Insanlar cok cahil veya aç gözlü.

5. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Bu adamların içinde Allah korkusu kalmamış resimleri görünce çok üzüldüm gerçekten de.

6. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    3kg Bıyıklı- 4 KG TURNA 10+kg-Aynalıı
    edepsizler satıyor malesef. kullanan da suçlu ama böyle sonuçları olamayacağını bilemeyip kullananların vebali ve cezası da satanlara kesilmeli. o pişkin edepsizlere. şu an bunu okuyor ise az Allah korkusu var ise haram para kazanmasın. hoş o şimdi bunu da anlamadı

7. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Final hakikaten iğrençmiş. :mad:

8. Mığlıkdereli

Mığlıkdereli Fevzi Uçar

Selim kardeş, bu tüm ülke sularımızda yaşanan adı konulmamış bir katliamdır.Bütün lanet bu tırıvırı illetini satan ve alanların üzerine olsun.Bu insanoğlunun cahilliğinin,para kazanda nasıl kazanırsan kazan mantığında olan üreticinin,bu zincirin içindeki herkesin,hangi yöntemle olursa olsun balık yakalama hırsının aklının,mantığının ve vicdanının önüne geçmiş olan şahısların (avcı demiyorum,çünkü gerçek amatör balık avcısı asla bu yöntemlere başvurmaz) vebalidir.
    Benimde avlaklarda oltama çok sayıda tırıvırı takılıyor,aynı üzücü manzaralarla bende karşı karşıya kalıyorum.çıkan tırıvırıları avlağın kıyısından uzak biryere bile atmıyorum,direk yakıyorum,yada çöp poşetime koyup evin yanındaki çöpe atıyorum.Arkadaşlar sizlerde böyle yapın,onları avlağın yakınında bırakmakta çözüm değil çünkü başka bir bilinçsiz tarafından tekrar suya atılabilir,kullanılabilir yada kıyıda başka canlılara zarar verebilir.(bir keresinde kıyıda duran bir tırıvırıya dolanmış çırpınır halde bulduğum bir sığırcık kuşunu kurtarmıştım)
    Hep sorunu anlatıyor.paylaşıyor,kızıyor ve üzülüyoruzda çözüm konusunda neler yapılabilir bunları konuşmuyoruz.Arkadaşlar bence cezayla kolluk kuvvetleriyle bu sorunun üstesinden tam manasıyla gelinemez.Çünkü kolluk kuvvetleri tüm ülke sularında hemen hemen her metresine atılan bu tırıvırı illetine nasıl yetişsinler.Kolluk kuvvetleri gelene kadar şahıs ya kirişi kırıyor yada ceza alan şahıs olayı kafada bitiremediğinden dolayı bu durumu kendisine açılmış bir savaş gibi görüp iyice hırslanarak daha kötü ve fazlasını yapmaktadır.
    Bence bu işin çözümü algı,da bitmektedir.Öncelikle olaya bakış açımızı yani algımızı değiştirmeliyiz.Bu olayda engüzel şekilde eğitim kurumlarında,görsel ve yazınsal medya yollarıyla ve aslında insan duyu organlarına değen her yöntemle yapılabilir.Algı değiştirme olayı zamana yayılan uzun soluklu ama etkili bir yöntemdir.İnsan algısının değiştiğinin çoğu zaman farkına bile varmaz bu durumu kabullenir ve yaşar.
    Şimdiye kadar çok çeşitli konularda defalarca bu toplumun algısı değiştirilmemiş mi?.değiştirilmiş,.Örneğin yıılarca yumurtanın insan sağlığı için ne kadar zarlı olduğu kolesterole neden olduğu algısı yapılarak başarılı olunmamış mı? olunmuş.Bu gününlerdede gerek yazılı gerekse görsel basında Allah,ın yarattığı doğal olan besinlerin insan beslenmesinde en doğru yöntem olduğu gerçeği yansıtılmıyor mu?yansıtılıyor.(bencede doğru olana dönülmeye başlanmıştır) Bununla ilgili binlerce örenek verilebilir.Kısacası gerek ticari gerekse siysasi kaygılarla toplumumuzun çeşitli konulardaki algısı defalarca değiştirilmiştir.
    Aynı algı değiştirme yöntemi, bu konuda da çok geç kalınmadan hertürlü yayın organıyla,eğitim kurumlarıyla hatta camilerde vaaz verilmek suretiyle bıkmadan usanmadan uzun bir zamana yayarak yapılabilir,yapılmalıdırda...
    Ne zamana kadar?ta ki bu yanlış ve zararlı avcılık yöntemlerinin sonu gelene kadar...
    Arkadaşlar bu uzun yazımla sizleri sıktıysam kusuruma bakmayın.En az sizler kadar bu manzaraları gördükçe benimde vijdanım sızladığı için çorbada bir tuzum olsun istedim.
    Yeni av sezonunun (en azından bazı balık türleri için) açıldığı bu dönemin tüm amatör balıkçı arkadaşlarım için bereketli geçmesini ALLAH,tan dilerim.

9. mulkiyeli

mulkiyeli ahmet

Favori Kamış:
    Fladen Warbird Criss Cross 3,00
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet R (4000)
    En İyi Avı:
    sazan , 4 kg
    Hala av pazarlarında patır patır tırıvırı satılıyor, bunu alan adam evinin salonuna koymayacak ya, ben anlamıyorum neden bunun satışı denetlenmiyor.