Fırtınamı? Ne gam, sahildende olur, tombul sargozlar

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler vedat amca havada karada.:D denizde her yerdesin abi.:)

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu sene çupra avı konusunda çok ümitliydim.Hatta forumlardada geçit çuprasından hayli yakalama iddiasındada bulundum.Ama yapmadı,ilk defa bu sene Assos Kadırga burnunda yapmadı,

Okan motel önünden istikrarlı avlanırsa halende günde birkaç tane alabilmek mümkün.

Balonun görülmesine pek üzülmüyorum.Hatta katliam şeklinde avlananlara karşıda belki caydırıcı bir etkisi olur diyede ümitleniyorum.

Sevgiler

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Haklısın sevgili Cem,teşekkürler

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Cemil

İstanbul yaşantımda iki kere teknem olmuştu.Ancak Boğazında tam 40 senelik avcısıyım.Önemli Balık malzemesi satanların tümü bunu bilirler.Ayrıca boğazın yeni müdavimleri hariç diğerleri beni tanırlar.
    Surf kamış kavramını yerleştiren benim.İlk defa sahteyle kıyıdan avlananda.
    Bu bakımdan kıyı avcılığım daha gelişti buralara yerleşmeden önce.

Ancak buradaki yaşamımda her yöndeki gelişimimi tamamladım.

Esasen benimle avlanmaya gelenler bunu hemen kavrarlar,istediklerini sorarlar tatbikide olarak onlara gösteriririm.

Türkiyenin neresine giderseniz gidinbenim gibi çılgın bir ihtiyar bulamazsınız:D :D :D :D

Özel kontenjanım normalin 2 misli olmasına rağmen hemen dolmaktadır.Bence ne sorarsan sor genelden sor daha iyi olur.

Sevgiler

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Levent

Kıyıdan pek av kovalamıyorum.Ancak havalar günlerce tekneyle avlanmaya müsait gitmedi.
    Çok sevdiğim bazı arkadaşlarımın bu ay içinde gelecek olmaları ,Okan motelde kalıp sahildende avlanma niyetinde bulunmaları,son balık durumunu kontrol etmem için sebep olmuştu,denemek için avlandım.

Kıyıdan surfle uzağa ermek elbette şahıstan,şahısa değişir.Bunda avcının yeteniğinin yanısıra kullanılan takımın etkiside büyüktür.

Kaliteli ince yapılı, atarı ve boyu uygun bir surf kamışa monteli pek geniş yapıda olmayan,nispeten ince misina sarılmış bir makara ile pekala 100 metrenin üzerinde atışlar yapılabilinir.

Sevgiler

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bende aynı kanaatteyim,inşallah bir hayrı olur

sevgiler

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kahya

Eylül ayı gibi levreklerde bir hareketlilik başlar.Muhtelif yerlerde münferit yada birkaç adetlik bireyler halinde dolaşan levrekler,yumurta tutup büyümeğe başlayan dişilere adeta refakat eder gibi toplanıp birkaç dişi etrafında hayli fazla olabilecek erkeklerle göçe başlarlar.

Bu arada liman içleri ve yakın çevresindede yoğun levrek harketleri,gece boyunca günün erken saatlerine kadar sürebilen levrek combalakları gittikce artmaktadır.

NOrmal şartlarda bu yoğunluk Aralık ortalarıyla Ocak ayı ortalarına kadar süren bir süreçte maksimuma çıkar.

Sonrasında gittikce azalır.Yumurta dökme mevsişmi bitince sürüler eski hallerine gelme eğilimi gösterirler,münferit yada az sayıda bireyler haline gelirler.

Ancak her güz dönemi göçünün birde ilkbahar göcü vardır.Bu sair uzun göçlerde bulunan,lüfer,istavrit gibi balıklarlada görülür,levrektede çok yoğun olmamak kaydıyla,üstelik daha az vererek haziran ve ortalarına kadar gözlemnelebilen bir göç hareketi vardır.

Yani meralarınızda Mayıs ile Haziran ortalarına kadar sürecek bir levrek yoğunlaşması yaşayabilir ve avlarınızda artma olabilir.

Sevgiler

9. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Sevgili Vedat abi , keske yetişmiş olsaydım sen buralardayken senden birşeyler öğrenseydim, artık yanına gelince Jigging ile ilgili engin bilgi ve tecrübenden istifade edeceğim....İhtiyarlıkla ilgili acele etme abi, çılgın olduğun doğrudur icraatlarından ancak ihtiyarlık daha uzun bir süre sana yakıştırmayacağımız bir söz...
    Fikrini soracağım bir aparat var, jigging te düğüm atmak çok önemli anladığım kadarı ile, bu cihaza bakıp bana yoruımunu yazarmısın abicim, fiyatı önemli değil , sadece yapacağı işle ilgili yorumuna ihtiyacım var.teşekkürler ...Saygılar sevgiler...
    Cihaz bu ,videoda var,
    http://www.avdeposu.com.tr/?urun-13650-Shout-Bobin-Knotter.html

10. Vedat ağabey azimliyim, bir gün ben de senin onda birin kadar usta bir avcı olacağım. (Şimdilik daha büyük bir hedef koyamıyorum kendime)

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Üstad, kıyıdan da olsa yine sana yakışan bir av yapmış, tüm yurtta herkes hava şartlarından ve balığın kısırlığından yakınırken bu güzellikleri ne yapıp edip yine bulmuşsun.

En son hatırladığım kıyı avında, yine Okan Motel önünden bir sinarit bir de kocaman çupra almıştın eğer hafızam beni yanıltmıyorsa. Yine çok iddialı bir dönüşün olmuş bu tombul sargozlar, çupra ve mırmırla. Bileğine, omzuna sağlık...

Benim dikkatimi asıl çeken ise, seni ilk kez bir fotoğrafta yüzünde görmeye alıştığımız gülümsemenden yoksun görmekti. Elindeki balık ise durumu özetliyordu. Her ne kadar sonraki yorumlarında inşallah hayırlı olur desen de, bu denizi haketmeyenlere ders olsun desen de, çok da olumlu karşıladığını düşünmüyorum. Lakin hakkaten olumlu karşılanacak bir balık değil. Bizim kıyılarda (batı akdeniz) bu balık yüzünden balık avından soğumuş çok tanıdığım var. Kendim de son yıllarda çok kısıtlı da olsa şans yaratıp tatillerde çıktığım avlarda kendisinin o sevimsiz yüzüyle tanıştım. Özenle malzeme seçip, sıradan iğneler yerine en kalitelilerini bağlayıp, büyük ümitlerle hazırladığımız kösteklerimizi sanki tırnak makasıyla kesilmiş gibi anında kopartan bu balık hakikaten büyük bir illet durumunda, malumunuzdur ki. Öyle ki, artık etrafına nasıl bilinçsizce çene darbeleri savuruyorsa, bedeni bile kopartıp takımı komple aldığını biliyorum. Bu yaz nasipse yapmayı planladığımız avlar için sırf bu balık nedeniyle kara kara düşünmekteyim. Ne kadar malzeme kaybımız olacak, Allah bilir. İşin diğer yüzünde, zaten azaldı dediğimiz sualtı yaşamını da o dinmek bilmez oburluklarıyla önemli ölçüde tehdit etmektedirler diye tahmin ediyorum.

İş bu haldeyken, en azından sadece bizim kıyılarda dolanıyor, Ege'ye şimdilik çıkmadı çok şükür derken oralara kadar çıkmış olmasına hakikaten çok ama çok şaşırdım.

İnşallah dediğiniz gibi, bir şekilde hayırlı olur... :(

12. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Sargoz bana göre lagos ve levrekten sonra gelir. Süper av olmuş. Keşke yakınlarda olsaydınız, taze balığa doyardık. Emeğinize sağlık.

13. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Bu arada balonun Çanakkkale'ye kadar ulaşmış olması hayra alamet değil. Yakında Marmara'ya da girer. Bir çaresi olmalı ama ne?

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Elbette takabilirsin atlamışım yazmayı

sevgiler

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Metin.

Sizler olmasanızda benim bu avlarımın değeri azalacak

Sevgimle kal

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Suratımdaki ifade değişik dediğin gibi sevgili Erol.

Şaşırmış ve ne yapacağını bilememiş bir ifade.Kızıma gönderdim pek sevimli buldu

Sevgiler

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Eh karadada ne kadar iddialı olduğumu en iyi bilenlerden birisisin sanıyorum sevgili Koral

Sevgiler

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bence fantazi ve çok pahalı en bu jig düğümlerini tekrar ele alayım ve sizlere videoyla anlatayım istermiisin iz:)

Sevgiler

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Yavuz

Dahada azimle vede içinden doğan istekle bu işin üzerine eğilirsen çok daha üstün bir avcı olursun.

Şu anda öne çıkan dört partnerim var.Bunlarla devamlı iştişare halindeyiz.
    Her fırsattada beraber avlanıyoruz.

Dördüde bence üstün avcı sıfatına çoktan ermişlerdir.

İfadeleri şudur;

Bu alemde artık kimseden birşey öğrenmeye ihtiyacımız kalmamıştır.

Ancak senden öğreneceğimiz hayli nokta vardır.

Hakikatende tek başlarına gittiklerinde pek birşey yakalayamamalarına rağmen beraber gittiğimizde illaki trofe yakalamaktayız.

Belki manevi bir güç olabiliyorum kendilerine,daha konsantre,azimle avlanıyorlar ve netice alıyorlar.

Ama benden herşeyi öğrenip bana bile akıl vermeye kalkanlarda var.

Bunlara hemen meydan okurum.Böylesine bir adamım ve behemahalde mahçup ederim.
    Ama ne yazıkki içlerinden bazıları arsızda olabiliyor.Tükürsen yağmur yağdı diyebiliyorlar.Eh onları bir köşede sıkıştırdımmıydı imüklerinide sıkarım hani.:D :D

Ne yapalım kimisi bana çılgın ihtiyar diyor,bence haklılar.

Sevgimle kal

20. Sayın abim çılgın mısın, ihtiyar mı? İkisi bir arada olamaz. En azından aynı anda. İhtiyar olgunlaşıp eskimiş anlamındadır. Bence sen ihtiyar olamazsın.
    Dikkat edersen evvelce "amca" diye hitab ediyorken artık "ağabey" diyorum.
    Çılgın abim benim.
    Allah sana uzun ve sağlıklı ömür versin.
    ki, faydalanalım.