Fıstıklı kıyıları Mırmır organizasyonlarından resimler

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bassiptar tarafından paylaşıldı.

1. bassiptar

bassiptar taner

Favori Kamış:
    sportex 3,60
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    mırmır1,250 kg.Eşkine 2 kg
    İyi ve içten dileklerde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederiz.

İri mırmırların vuruşu küçüklere oranla daha az tepkili .. Oltayı tek bir hamlede neredeyse yere kadar yatırıyor veya sadece bir asılma ve sonrasında oltada hiç bir şey yok zannediyorsunuz..

kıyıya yüzüyorsa problem yok rahat çekiyorsunuz kıyıya kadar.. Ancak ters yöne veya yanlara doğru yüzüyorsa takımın kopması büyük ihtimal..

ve kıyıyı gördüğünde bir direnişi var ki sormayın ..

resimlere devam edlim :)

2. yiv

yiv Kivanc Bekar

Favori Kamış:
    Olta, zipkin
    En İyi Avı:
    Turna 5,15kg
    Güzel av ama ilk resimdeki ufaklıkları salsaymışsınız daha güzel olurmuş....:confused:

3. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Hey maşşallah.40cm mırmırmı olur ya

4. bassiptar

bassiptar taner

Favori Kamış:
    sportex 3,60
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    haklısınız o ufak balıkları yakalamaktan büyük zevk duyuyoruz biz.. büyükleri salıp küçükleri alıyoruz daha körpe oldukları için.

İğneyi solungaçlarının arasına almış ve çekerken parçalanmış küçük mırmırları kan revan içinde kafasına vura vura öldürüyoruz ..

5. bassiptar

bassiptar taner

Favori Kamış:
    sportex 3,60
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:

6. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    Heytt be TANER abime bak yapmış valla 1 albümlük resimleri :D:D Abi tebrikler... çok güzel avlar almışsınız zaten sezonuda açıldı bakalım. bu arada en kısa sürede görüşmek üzere muhabbet özlendi valla :D

7. bassiptar

bassiptar taner

Favori Kamış:
    sportex 3,60
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    bülent kardeşim yap bi organizasyon gidelim..

8. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)

Abi organizasyon biziz zaten :D ama arkadaşların önünüde kesmemek lazım malum :D
    bu yüzden ekip işi sağlam iş derim ben :D büyük ihtimalle aynı fikirdeyizdir :D

9. Aramis

Aramis

Ne??? Organizasyonmu??? Nerde??? Nasıl???

10. simendifer

simendifer Sennur

Taner bey, öncelikle avlarınız için tebrik ederim. Yalnız bir konudan sıkıntı duydum. Size yazılan ve eleştiri mahiyetinde olan mesajlara, çok da ılımlı cevaplar vermediğinizi farkettim. Sizin nezaket kurallarınız sadece tebrik eden, avınızı güzel bulan arkadaşlara karşı mı geçerlidir? Bunu merak ettiğimden soruyorum.

Ben şimdi size, keşke havyarlı balıkları ya da küçük olanları salsaydınız desem, bana da aynı tavırla mı cevap verirsiniz? Şayet böyle ise, ileride sizin hiçbir konunuza dahil olmamayı tercih ederim. Yok öyle değil diyorsanız, bence aşağıdaki mesajları yazdığınız arkadaşlarımıza bir özür borçlu olduğunuzu düşünüyorum. Keza sert mizaçlı biri de olmayabilirsiniz ama öyle değilseniz, yazdıklarınızın sizi bizlere farklı tanıttığını bilmenizi isterim. Sadece dostane bir uyarıdır. ;)

Bereketli avlarınız olur umarım, rast gelsin...

Son düzenleme: 7 Ağustos 2008
  11. bassiptar

bassiptar taner

Favori Kamış:
    sportex 3,60
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    sennur hanım , sert mizaclı biri değilim sadece buraya ne zaman bir rapor yazsam hemen bazı kişilerin tuttğumuz balıklarla ilgili ufakmış salsaymışsınız , havyarlımıydı gibi ifadeleri geliyor..

bu portalı 2 yıldır takip ediyorum ve karşılaştırma yaptığım zaman raporumuzdaki balıkların boyları ile karşılaştırılamıyacak kadar küçük balıkların tebriklerle onaylandığını görüyorum.. mırmırda boy oranı nedir? kilo oranı nedir? Mırmırın havyarlı olduğu dönemler hangi dönemlerdir?

önce bunu öğrenecek bu arkadaşlar.

sonra bu öğrendikleri ölçülerle eklenen resimleri ve raporları karşılaştıracaklar..

ve ispari ile mırmırı ayırabilecek kadarda bilgi sahibi olacaklar..

sonra eleştirecekler..

daha önceleri de yazdım küçük balığı alıp kovama koyup resmini çekemem. utanırım.. .

Balık tutan bilir kıyıdan bekleme oltaları için iğne çeşitleri vardır.. köstekleme yapmamak için balığın darbesinde solungaçlarına saplanan ve kolay çıkmayan ine tercih sebebidir.. elimizdeki aparatlarla mümkün olduğunca balığa işkence etmeden o iğneyi çıkarmaya çalışırsınız .. Lakin bu her zaman kolay olmaz.. balık yaralanır suya bıraksanızda yaşayamaz..

250 tane aldık katliam yaptık gibi bir ifade kullanmadım ben bu forumda.. balık katili değilim amatör bir balıkçıyım.. Tuttuğum bir eşkinenin 1,5-2 kiloya kadar büyüyebileceğini göz önüne alırım.. 100-250 gr arası mırmırların çıktığı bir koyda avlanmam.. ben ve benden sonraki nesilde balık tutsun isterim..

bu kadar dikkatli davranmamıza rağmen 100-250 gr arası mırmırların boy boy fotoğrafının sergilendiği bir yerde 5 adet kamışla 5 kişi avlandığımız bir av sonrası 20 parça mırmır ve 3 adet isparinin olduğu bir resimde en küçük mırmırın 300-400 gr geldiği, kiloluk mırmrırların ön safta olduğu bir rapora "küçük olanları salsaydınız" diye yorum yapılmaz.. bana değil .. o art niyetli yoruma yazın ne yazacaksanız.. ben beni biliyorum ..

saygısızlık etmeyide hiç istemiyorum..

saygılarımla...

12. aşkına Eşkina

aşkına Eşkina SEDAT

el insaf..

aslında kızmamak gerekir taner..çünkü 40 lıkların yani kilolukların yanında normal boyda olanlar(ki burada defalarca gördüm) istavrit gibi duruyor.:)) bi dahakine kiloluklarla normal boyda olanları aynı karede fotolamıyacagız.;)

şennur hanım,

eleştiri tabiki olucak ,ama bu haksız bir eleştiri yapılacak anlamına gelmemesi gerekir.lütfen resimlere bir daha bakın.300-400 gr lık mırmırlara bile ufak deniyor.ki ben cok sahid oldum daha ufaklarına burada..tanerin de kızdıgı nokta burası..mesela basit bir örnek.;

burada 7 sayfada hiç bir eleştiri yok mırmırlar için..

birde bizim eleştirilen mırmırlara tekrar bakalım isterseniz..buyrun.karşılastıralım objektif olarak.

[​IMG][/IMG]

[​IMG][/IMG]

ilk resimdeki en basta olan zaten ispari onu bi kere gecelim..bir kül tabagı boyundaki mırmırlara eleştiri yapılmazken burada daha büyügüne eleştiri yapılması taneri kızdırmış olabilir..eleştiri almamak için moderatör mü olmak gerekiyor acaba?

not:alıntı yaptıgım arkadaş hakkını helal etsin.sadece forumda eleştiri standardını uygulama noktasında dikkat cekmek adına alıntı yaptım.avını küçümsedigimden degil.

saygılarımla Sedat.

13. volkanyaman

volkanyaman volkan yaman

Favori Kamış:
    Makinalar;Shimano__Kamışlar;Albastar Leo 3282
    En İyi Avı:
    5 kg AYNALI
    Maşallah Rasgele ...
    Güzel av olmuş ... ;)
    Allah avınızı ve muhabbetinizi herzaman bol etsin ...

14. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    1.5 kilo mırmır.sıra lüferde...
    güzel yakalamışsın. mırmır çok var artık mırmır yakalamaktan bıktım bende yaww.hiç zorlamıyoo.action yokk

15. bassiptar

bassiptar taner

Favori Kamış:
    sportex 3,60
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:

armutlu gece 01:00 3 lü dip oltası takımı mustad 496 2 numara.. yem boru kurdu..

16. bassiptar

bassiptar taner

Favori Kamış:
    sportex 3,60
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:

armutlu 15 08 2010 kıbrıs sarması (kefaller) ve 3 lü dip oltası takımı (Eşkinalar)

17. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    Shimano Titanos Power Aero GT 6000 + Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    Lepistes
    Tebrikler oldukça başarılı bir av olmuş...:)

18. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Tanercim az geliyorsun pir geliyorsun valla.Ramazan bereketi bu olsa gerek.Mırmır ve kefaller çok yakışıklı.Kefalleri iskeleden mi aldın?

19. bassiptar

bassiptar taner

Favori Kamış:
    sportex 3,60
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    barış kefaller iskeleden değil kıyıdan alındı tatil köyü iskelesinin sağından bulduğum ilk gölgeliğin hizasından :) zira güneşte kıyıda bekleme yapmak çok sıkıntılı..

20. neon78

neon78 seyit

Taner abi tebrikler balıklar süper duruyor maşallah, senin tuttukların yanında bizimkiler cüce kalır.Abi bu sene armutlu iyi istavrit yapıyor diyolar doğrumu ?