Florocarbon misina test edilmişdir: FİYASKO!!!

Konu, 'Misinalar' kısmında ateş-01-34 tarafından paylaşıldı.

  1. No-memory Sanırım burada anlamı dışında algılanılmış..Bundan önceki paylaşımlardada yazdığım gibi misinalarda hafıza olayı vardır..burada kullanılan hafıza misinanın şeklini muhafazası ve farklı forma sokmaya çalıştığımızda gösterdiği direnç olarak algılanmalıdır..
     
    Son düzenleme: 24 Ekim 2008
  2. hızır şeref gültekin

    hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    393
    Şehir:
    rize
    Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    ozan abi benim açtığım konuda da açıklama yapmamıştın ama burda da anladım ki gece sahte ile avcılık yapılır mışşş:eek: :D :D
     
  3. Burtada firmanın size gönderdiği mail. benim bu konuya yazdığım cevap mesajı ile birebir örtüşmekte..
    Yani açık,görüntünün olduğu sulardaki kullanımının tavsiye edilmesi berrak sularda ışığın önem kazanması yani ışığın suyun derinliklerine ulaşması ve misinanın farkedilebilirliğinin kolaylaşması..Su eğer bulanıksa ışık suyun içinde ilerleyemeyeceğinden naylon misina ile fc misina arasındaki farkedilebilirlik avantajı ortadan kalkacaktır..
    Bunun dışında FC misinanın suya olan direnci ve uzun süreli dayanımını daha öncede belirtmiştim..Ancak gelen cevap iletisine binaen yine daha önce yazdığım su içerisinde en uzun süre özelliğini ve sağlamlığını kaybetmeyen misina "silikon"içeren misinalardır..Bu misinalar uzun yıllar su altında kalsa bile özelliklerini diğer misinalara nazaran çok daha iyi korurlar..Ancak silikon içeren misinaların çok büyük bir dezavantajı vardır..suda olduklarından daha kolay farkedilirler ve daha kalın görünürler..
    Yine firmanın yazdığı kayalık taşlık alanlarda kullanımının uygunluğuna binaende birkaç cümle yazmak isterim..%100FC olan bir misina taşa,midyeye karşı oldukça dirençlidir..Ancak karbon misinalarda taşa ve benzeri yerlere sürtülme ile oluşabilecek küçük hasarlar sonraki dönemdeki kopmaları kolaylaştırır..Bunun nedeni karbonun özelliği ve misinayı oluşturan liflerin hasarlanması maddenin genel bütünlüğünü etkilemesidir..Elimizdeki karbon kamışların hızlıca yere düşmesi ve oluşan küçük bir çentikten yada kapatırken kumum teleskopik parçaları çizmesi nedeniyle sonraki kullanımlarda hezaman kullandığımız ağırlığı atarken kırılmasının nedenide budur..FC misinalar genel olarak esnemesi az olmaları nedeniyle uzun mesafelerde yapılan avlarda balığın vuruşunu abserve etmediklerinden tercih edilir..ancak bu konudada dynema misinardan geridedir..
    Bu noktada uzun zaman önce yaptığım bilgi toplama amaçlı araştırmalarda şahsen denizlerimizde kullanılması en uygun misinanın hybrid misinalar olduğunu düşünmekteyim..Bu nedenle paylaşımlarımda özellikle "yozuri hybrid" in çok sağlam ve memnuniyet verici özelliğini yazmaktayım..Karbon kaplama olan bu misinalar Farkedilebilirlik olarak FC misina özelliklerini taşırken diğer taraftan bu kaplama sayesinde deniz suyuna dayanım olarakta FC misina özelliğindedir..
     
    Son düzenleme: 24 Ekim 2008
  4. ozan

    ozan Ozan

    Mesajlar:
    3.040
    Şehir:
    Antalya
    ben zaten yazmışımda biraz daha açıkladım:D
     
  5. ateş-01-34

    ateş-01-34 onur ateş

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    216
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    dam quick slr spin 850 fd
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg

    Sayın adminim;

    Burada No-Memory Hafızasız olarak yani :ALGILANAMAZ anlamında kullanılmışdır.Algılanamayan şeyler pek tabi GÖRÜNMEZ!!!Bu bilgi kesin,net ve statiktir.

    Sizden 1 düzeltme bekliyorum...
     
  6. ateş-01-34

    ateş-01-34 onur ateş

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    216
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    dam quick slr spin 850 fd
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum.Amacım yeni kullanıcılara yol göstermekti , maksadım SORGULAYAN,ARAŞTIRAN bir nesil OLMAK...


    Saygılar adminim...
     
  7. cakometti

    cakometti ersan

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    290
    Şehir:
    ist-bahçelievler
    Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Selam:) ,
    Florocarbon misinalar hakkında olumlu veya olumsuz çok şey söylenebilir. Bu durum diğer malzemeler için de böyledir, bence böyle olması doğaldır ve bu tip forumların gerekliliği de bana kalırsa bu noktada başlıyor.
    Herşeyden önce kullandığımız malzemenin DOĞRU SEÇİM olabilmesi için o balığı avladığınız bölgede uzun bir zaman dilimini yanlış malzemelerle harcamanız gerekiyor... Bu benim içi en az iki sezon dur, yani ortalama iki yıl... İkinci sezon birinci sezonun sağlaması niteliğindedir. Bu sürede AVINIZLA İLGİLİ ALDIĞINIZ NOTLAR: Tarih, ay pozisyonu, hava durumu, su sıcaklığı, rüzgar durumu, denediğiniz takımlar, iğneler, misinalar, yemler, ağırlıklar vs... birbiri ile anlamlı ilişkiler kurmaya başladığında siz o mekanı ve balığı artık tanıyorsunuz demektir.... Herkes aynı yemi kullanırken yaşlı balıkçının deniz kurdu kullanması gibi..
    Bütün bunlardan yola çıkarak bir avı sadece fluorocarbon bir misinanın beceriksizliğine ve gereksizliğine atfetmek benim için kesinlikle yeterli değil....Fluorocarbon bütün birikimlerinizin içinde küçük ama önemli bir detaydır, ve vazgeçilmezdir... Daha iyisi yapılana kadar...
    Nacizane, kendi çapımda yaptığım bir araştırmayı eklemek istiyorum, ilk fluoro misinayı aldığımda, mikroskop altında inceledim, çok güzel bir görüntü idi. Gün ışığı da dahil dört ışık altında ( gün ışığı, sarı, mavi ve kırmızı ışıklar ) sulu ortamda inceledim, misinanın dış yüzeyi çok kusursuz, en ufak bir çatlak yok, misinanın kendisini algılayamıyorsunuz, sadece en kenar hatları kısmi bulanık bir görüntü sergiliyor, ama ana gövde resmen yok... Bunu monoflament misinalara yaptığınızda çok şaşırırsınız, üzerlerinde o kadar çok mikro çatlak var ki, susuzluktan yarılmış toprak gibi, ve bu çatlaklar sayesinde misinanın üzerinde binlerce kristal varmış gibi ışıl ışıl parlıyor, ışıltılar saçıyor.... Bunu görmek bile, en azından benim için yeterli bir kanıt oldu, fluoro nun gerçekten bir farkı vardı...
    Bu yöntemi aldığım her fluoro ya uygularım, çünki kimi ucuz kimi pahalı.....Dış kaplamanın kusursuzluğu ve görünmezlik konusunda en iyi sonucu Rapala fluorocarbon da aldım, sonuçta bir veridir. Ama avlarda en kolay örselenen de yine rapala fluorocarbon oldu. Genelde Trabucco ve tubertini fluoro kullanırım çünki av süresince deforme olma mukavemetleri daha iyi, ama iş inada bindiğinde rapala jokerimdir...

    Yeterince uzadı bu yazı, birazdan da Galata köprüsüne uzuyacağım, hava yağmurlu ne gam, aşağıda oturup balık tutanları ve boğazı seyredeceğim, YENİ bir arkadaşım olacak yanımda yolu düşeni beklerim. Galata cafe..


    Rasgelsin:)
     
    Son düzenleme: 25 Ekim 2008
  8. safaklarda

    safaklarda Şafak

    Mesajlar:
    391
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Namık abi sabırsızlıkla bekliyorum konuyu;)
     
  9. Birincisi: ben admin değilim,ve ingilizcem oldukça iyidir..(ecl 91;))
    İkincisi: Misinalarda memory hafıza anlamında kullanılır..yani şekli muhafaza manasında..
    Üçüncüsü: ben 7 yıldır farklı yabancı sitelerde yazıyorum ve bu deyim tüm yabancı siteler ve paylaşımlarda yazdığım anlamda kullanılır..
    Dördüncüsü: ise siz bu anlamda kullanabilirsiniz ancak her konunun bir teminolojisi vardır ve bu konudaki terminolajide benim söylediğim mana geçerlidir..Doğru olan benim yazdığımdır..
    Beşinci :ve en önemli nokta ise ben bu forumda yazdığım bilgileri kendi tecrübelerimle beraber farklı kaynaklardan doğruluğunu araştırır yazarım..

    Eğer hala cevap tatmin etmediyse aşağıdaki cevabı oku işi bilen amcam ne demiş.. ;)
    Şimdi ben senden bilmediğin bir konuyu sana öğrettiğim için teşekkür bekliyorum

     
    Son düzenleme: 27 Ekim 2008
  10. draco

    draco Kaan

    Mesajlar:
    1.854
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    balık tutmak ve diğer misinalardan daha avcı olduğu konusundaki randımanı defalarca kanıtlanmışken florokarbonu tartışmak bile abestir bence... avrupa ve amerika çok uzun yıllardır florokarbon kullanıyor, amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok, bunca insan verimsiz şeyi ısrarla kullanmaz sanırım.

    bu misinalarla ilgili şikayetlerden en önemlisi düğüm tutmaması veya darbe mukavemetinin düşük olması yönünde, tüm forumlarda defalarca tekrar edilmiş olsa da çözümünü bir defa da ben yazayım, bilmeyen arkadaşlar faydalansın diyerekten;

    düğüm halkalarınızı sıkmadan önce ya dilinizle yalayın ya da suya sokun çıkartın, sıkarken muntazam ve sıkı oturur, bu sayede ısınmayacağı için erime de yapmaz ve sağlam kalır. en önemli iş de düzgün düğüm atmaktır, kalın monofilamentlerle bol bol talim yaptıktan sonra florokarbon misinanıza hala düğüm tutturamıyorsanız bana kargo ile gönderin ben satın alırım :)

    sevgiler, saygılar...
     
  11. ateş-01-34

    ateş-01-34 onur ateş

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    216
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    dam quick slr spin 850 fd
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    Sana inanıyorum şimdi hocam. benim söylediğim ve iddiaa ettiğim NO MEMORY:GÖRÜNMEZ anlamı doğru değildir.
    Tatmin etti hocam.Çok teşekkür ediyorum.Ben yanlış biliyormuşum...
     
    Son düzenleme: 27 Ekim 2008
  12. ozan

    ozan Ozan

    Mesajlar:
    3.040
    Şehir:
    Antalya
    floro karbon misina üreticileri bile türkiyedeki kadar iddialı değil bu konuda. darbeye dayanma noktasındaki mesele ise ısınmadan çok karbonun atom yapısından kaynaklanıyor sanırım. + ve - yüklerinin çok düzenli olması kırılma ve kopma noktasında etkili olan asıl etkendir sanırım
     
  13. draco

    draco Kaan

    Mesajlar:
    1.854
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    darbe dayanımının monofilament kadar olduğunu iddia edecek kadar fazla kullanmadım florokarbon misinayı. ama düşünüldüğü gibi bir fiyasko kesinlikle değil. biraz da balığa boşta kafa vermek, kafa attırmak, yol isterken vermemek gibi durumlar da düşünülmeli, bunları iyi uygulamayan da florokarbonu daha rahat koparttırabilir, doğrudur mutlaka ama tekniğin gelişmiş olması ile bu sorun bertaraf edilebilir diye düşünmekteyim. zaten sert ve kafalı balıklarda çok tavsiye etmiyorlar sanırım fc misinayı... yani iri akya, sinarit, lahos vs gibi balıklardaki kuvvete dayanımı biraz daha az olabilir... sen daha iyi bilirsin bu balıkları, nedir tecrübelerin? fc kullanıyor musun?
     
  14. sedatk

    sedatk Sedat

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.584
    Şehir:
    İzmir/Şirinyer
    dün kıyıdan tahmini 20 mt uzaklığa attıığım oltam da sağlam bir vuruş aldım ve tasmalama yaptım.Akibininde oltamda ağır bir cisim...O heyecanla hızla balığı çekmeye çalışıyorum.Belli bir müddet bu şekilde ağırlaşmış oltamı çekerken oltam taşa takıldı:mad: oltayı saramıyorum,oltamı yere bırakıp ucundan misinayı tutarak çekmek istedim sol işaret parmağımı misina kesti:( hay allah.. @½^+.....oltam takıldı ve kesmek zorunda kaldım. nerde hata yaptım acaba? :( :(
     
  15. draco

    draco Kaan

    Mesajlar:
    1.854
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    yanlış konu başlığı sanırım bu :) ama o civarda hangi balıklar olduğunu söylerseniz belki bir fikrimiz olabilir? :eek: levrek, eşkina, minekop, iri karagöz gibi dip balıkları oltada mücadele ederken kalamanız iyi ayarlı değilse misinayı boşlayıp gezerken oltayı kayalara dolayabilirler, boşluk var mıydı oltanızda?
     
  16. sedatk

    sedatk Sedat

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.584
    Şehir:
    İzmir/Şirinyer
    Civarda Çipura,Lidaki,Karagöz sıklıkla bulunuyor.Oltam az da olsa boşluk vardı sanırım.
     
  17. draco

    draco Kaan

    Mesajlar:
    1.854
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    bu balıklar boş misina bulursa dipte slalom yapar valla, o sırada da misinayı dolar bir yere ya da bir kovuğa girer arkasından çıkar ama misina arada kalır :eek: bazen de ne yaparsan yap yol üstü bir kaya arası vardır, oraya giriverir kurşun, olta kopar gider. mümkün oldukça boşluk vermemek lazım. geçmiş olsun :)
     
  18. sedatk

    sedatk Sedat

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.584
    Şehir:
    İzmir/Şirinyer
    Teşekürler Kaan;)
     
  19. ozan

    ozan Ozan

    Mesajlar:
    3.040
    Şehir:
    Antalya
    fc kullanmıyorum. değerlendirmelerim sonucu misinanın bana hitap etmediğini düşünüyorum
    fc yerine daha ince ve yüksek çeker bir misna ile işi dengeliyorum. daha az görünme olayı aaynı kalınlıklar için geçerli. misinayı inceltince bu çözülür diye düşünüyorum. böylece düğüm vb .problemlerde olmuyor.
     
  20. draco

    draco Kaan

    Mesajlar:
    1.854
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.

    "no memory" "hafızasız" "gamsız" demektir. ;)