Fly Fishing

Konu, 'Fly Fishing, Uçurma Balıkçılığı' kısmında bektasm tarafından paylaşıldı.

1. tancetin

tancetin Tufan Çetinkaya

Favori Kamış:
    olta,olta,olta
    En İyi Avı:
    temiz hava, muhteşem doğa,dostluk, kardeşlik
    merhaba burak,
    Fly fishing senin de ilgini çekmiş, çok güzel bir yöntem, gittikçe de gelişiyor ve yaygınlaşıyor, gelecekte ülkemizde de gözde yöntem olarak göreceğiz umarım.
    Fly iğneler özel solüsyonlarla yüzer veya batar halde defalarca kullanılıyor, balık diğer yemler gibi tamamen yutmuyor,

2. cutloose

cutloose

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 2 kilo
    evet Tayfun abi...ben küçüklüğümden beri emraklıyım fly balıkçılığına ...ama malum bizim buralar deniz balıkçılığına daha uygun...Bizi Ayıran Hehir filmindende çok etkilenmiştim...fly kültürü vardı yoğun olarak...çok ciddi bir iş gerçekten..izmir de ilgilenen birilerini bulursam denemek isterim...

3. sefababa

sefababa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Alabalık 2 Kg.
    Tufan Bey;

Fly avcılığı ile fly iğne yapımını birbirinden ayırmak doğru olurmu bilemem ama etkili imitasyonlar için uğraşın mutlaka uzunca zaman ayrılan hobi haline getirilmesi gerekiyor. Ülkemizde gelişememesinin nedeni deniz avcılığının tercih edilmesinden çok bu yönteme uygun doğal alanların azlığı olsa gerek. Çünkü akdeniz ve okyanusa kıyısı bulanan Fransa bu yöntemin en çok uygulandığı ülkelerden.

Son düzenleme: 21 Kasım 2007
  4. tancetin

tancetin Tufan Çetinkaya

Favori Kamış:
    olta,olta,olta
    En İyi Avı:
    Merhaba Sefa bey,
    Ben fly avcılığı ile fly iğne yapımını ayrı ayrı düşünemiyorum, bahsettiğiniz etkili imitasyonların yapımı için uzunca bir zamana ihtiyaç olduğu ve bu işin ilerleyen zamanlarda hobiye dünüştüğü bir gerçek, ama biz de zaten hobi için balık tutmuyor muyuz? zira harcanan emek, para ve zaman tutulan balıkla kıyaslanırsa ne dediğim daha iyi anlaşılır,
    Bence ülkemizde bu yöntemin gelişememesinin nedenlerinden biri deniz balıkçılığı tercih edildiği değil, çünkü bu yöntem deniz de de kullanılıyor ve oldukça başarılı, ülkemizde uygun alanların kısıtlı olduğu da doğru ama zamanla ki gelişmeler onu gösteriyor, balık üretme, doğaya geri salma, doğayı temiz tutma ve koruma gibi gelişmeler, ileride bu hobinin daha da gelişeceğini umuyorum.
    Ben doğanın nimetlerinden ihtiyacımız kadar faydalanmanın, sürdürülebilir avcılık için mutlak gerekli olduğundan yanayım, bir meyve ağacı düşünün her yıl meyve veren, meyvelerin olgunlaşmasını beklemeden koparır ve yersek verim alamayız, hiç toplamasak da ya dalında çürür veya yere düşer yine faydalı olmaz, ama zamanında yani meyveler tam olgunlaştığında uygun biçimde (yani dallarını kırmadan, filizlerine zarar vermeden) yeteri kadar toplayıp faydalanırsak gelecek yıllarda verim artarak devam eder değil mi?
    İlginizden zaten iyi bir fly avcısı olacağınız belli, bir kez başladınızmı gerisi gelir, hoşçakalın teşekkürler...

5. ilkayde

ilkayde ilkay

Selamlar arkadaşlar,
    Fly ile avlanmaya merak saldım. Ama bazı problemlerim var. Kamış ve makine bulmakta sorun yok ama fly ipi bulmak zor. Ankara'da nerede bulunur? Diyelimki bulduk nasıl bağlanır? Misina kaç kısımdan oluşur? her kısım ne kadar uzunlukta bağlanır gibi sorular kafamı kurcalıyor. Bu konuda yardımcı olacak arkadaşların yardımlarını rica ediyorum. Ankara'da ikamet edenlerden ricam hafta sonu bir gün bir yerde buluşup hem sohbet edip hemde öğretebilirler mi? Ya da en kötü ihtimalle resimli anlatan bir yer varmıdır internette?

6. tancetin

tancetin Tufan Çetinkaya

Favori Kamış:
    olta,olta,olta
    En İyi Avı:
    fly ile ilgili yerli, yabancı siteler

Merhaba ilkay bey,
    Fly avını tercih ettiğiniz için sizi tebrik ederim,
    Gerçekten zor ama bir o kadar da zevkli bir avlanma yöntemi, önceki konuları okuduysanız, ben de yeni başladım bu yönteme, başlangıç için malzeme sıkıntısı var ama onu da aşacığım zamanla.
    Fly avı ve malzemeler için çok güzel düzenlenmiş bir, iki sitenin linkini veriyorum
    ben çok beğendim, epey de faydalandım, emeği geçenlere teşekkür ederim,
    http://www.oltaciyiz.biz/pages/page_fly.html

http://www.anatoliafishing.org/forum/index.php

fly malzemeleri ile ilgili yabancı sitelerden bazıları;

http://www.centralflies.com/dry-flies.html

http://www.flyanglersonline.com/flytying/fotw2/archive.html

http://www.flyfishusa.com/index.htm

Son düzenleme: 30 Kasım 2007
  7. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    verilen tüm bilgiler için arkadaşlarıma tektek teşekkürler

8. ilkayde

ilkayde ilkay

Selamlar Tufan bey,
    Mesajlarınızı okudum. Verdiğiniz linkleri inceliyorum. Fly ile avcılık gerçekten çok zevkli görünüyor. Zevkli olduğu kadarda zor galiba. Öğrenmek için önümde uzunca bir süre var.
    Verdiğiniz bilgiler ve linkler için teşekkürler.

9. tancetin

tancetin Tufan Çetinkaya

Favori Kamış:
    olta,olta,olta
    En İyi Avı:
    merhaba ilkay bey,
    faydalı olabildiysem ne mutlu, dediğiniz gibi zor ama bir o kadar da güzel,
    öğrenmenin sonu yoktur, başarılar,selamlar...

10. emre_can

emre_can emre can

Favori Kamış:
    shimono fly takimi,5 numara
    En İyi Avı:
    120 cm turna 12 kilo
    merhaba tufan
    ben isvicreden yaziyorum,yaklasik 6 yildir fly sistemi ile balik avliyorum eger tavsiye veya bilgi dergi istersen yardimci olurum,cok güzel igneler yapmissin bravo,türkiye de nerelerde fly sistemi ile avlanabilirim tavsiyelerini bekliyorum

11. tancetin

tancetin Tufan Çetinkaya

Favori Kamış:
    olta,olta,olta
    En İyi Avı:
    teşekkür

merhaba emre,
    Öncelikle ilgine teşekkür ederim, bildiğin gibi ülkemizde fly avcılığı çok yeni, tabi buna bağlı olarak malzeme ve ekipman bulmak oldukça zor, zaman zaman sıkıntıya düştüğümüz oluyor, özellikle iğne ve tüy gibi malzeme bulmakta zorlanıyorum, eğer zor olmazsa senden iğne ve taşıyıcı tüy isteyebilirim,
    türkiye'de benim fly avı yaptığım yerler sınırlı, tabi tatlısu kefali avı için, farkındaysan iğneler alabalık avı için büyük ve kaba, bu sezon alabalık avı, özellikle gökkuşağı ala için iğneler yapmayı düşünüyorum, sen de ülkemize gelirsen bir gün inşallah, fly avcılığı için çok yer buluruz,
    Biraz da sen oralardan bahsedersen ben ve form üyesi arkadaşlarım da sevineceklerdir harhalde, yani ne avlıyorsun, kullandığın malzemeler nelerdir, iğneleri kendin mi bağlıyorsun, avlaklar nasıl, yasal düzenlemeler nasıl, bu bilgilerden tek tek bahsedersen iyi olur sanırım, gelecekte bize ve bizden sonra gelecek olanlara da klavuz bilgiler olur.

İlgine ve paylaşma isteğine tekrar teşekkür ederim,

12. emre_can

emre_can emre can

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    120 cm turna 12 kilo
    merhaba tufan ve diger arkadaslar
    baslamaya heves eden arkadaslara tavsiyem 7 numarali misine ve olta sopasi ve buna göre makina her sopa da makina numara vardir buna dikkat etmelerini tavsiye ederim daha sonra 3 parca sopalar daha iyi oluyor biraz tecrübe kazandiktan sonra 6,5,4 numaralari denersiniz ben su an 4 numaradayim igneleri kendim bagliyorum,sana tavsiyem tavus kusu tüyleri,siyah renk olarak ta siyah kugu veya horoz kuyruk veya sirt tüyleri biraz agirlik icin ince bakir teller............ saymakla bitmez,biz burda turnuvalar düzenliyoruz dere alabaligi, gölge baligi ama sadece temmuz ve ekim aylarinda fly kullaniyoruz

13. emre_can

emre_can emre can

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    120 cm turna 12 kilo
    tufan
    burda senelik belge ve aylik olarak var ama su anda dere ve nehir balikciligi yasak, su anda göl balikciligi serbest, genellikle göl alabaligi ama görmeni isterdim buradakileri 60 ile 100 cm arasi oluyorlar,turna ve tatlisu levregi(egli) burda bu isimde sana bir iyilik yapabilirim igne ve dergi gönderebilrim ama dergiler almanca .... e-mail adresime posta adresini yaz kendi yaptigim ignelerden de gönderirim

14. tancetin

tancetin Tufan Çetinkaya

Favori Kamış:
    olta,olta,olta
    En İyi Avı:
    Verdiğin bilgiler çok güzel emre, anlattığın balıkları görmek isterdim, resimleri varsa ekleyebilirsin tabi bağladığın iğnelerden örneklerde. Turna ve tatlısu levreğinde bizde pek fly kullanılmıyor ama ben denemeyi düşünüyorum, sana özel mesajdan yazıyorum, görüşmek dileğiyle, İsviçre'de veya Türkiye'de

15. emre_can

emre_can emre can

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    120 cm turna 12 kilo
    tufan
    resimleri yükledim,turna ve tatli su levregini wobble ile tutuyorum fly ile degil turnanin boyu 110cm tatlisu levregi ise 47cm alabalik ise 60cm

16. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Emre'cim resimleri yükledim demişsin ama sanırım olmadı :cool:

Resimler yok çünki.;)

17. emre_can

emre_can emre can

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    120 cm turna 12 kilo
    ya tekrar yükledim simdi ama site yöneticisi tarafindan incelenim öyle yayinlanacakmis valla öyle yaziyor

18. tancetin

tancetin Tufan Çetinkaya

Favori Kamış:
    olta,olta,olta
    En İyi Avı:
    Emre resimleri aldım teşekkür ederim, postayı da dört gözle bekliyorum, resimler sitede de yayınlanınca arkadaşların da beğeneceğini tahmin ediyorum,
    dördüncü resimdeki balık hakkında bilgi verir misin? benim hiç görmediğim bir balık nasıl avlanılıyor, lezzetli mi? diğer balıklar da on numara...:) :)

19. emre_can

emre_can emre can

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    120 cm turna 12 kilo
    merhaba tufan
    latince ismi lota lota o baligin ismi ingilizcesi burbot gece avlanmaya cikan bir balik yani yerde ve gölün derin yerlerinde avlaniyor biz burda trüsche diyoruz yaklasik 30 ile 45 metre de tutuyoruz kücük canli balik veya solucan ile gercekten cok ender ve lezzetli bir balik resimdeki 2002 de tuttum ve hala isvicre rekoru

20. RAUGH

RAUGH Can Özçiçek

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    70 cm turna
    Emre can şu resimleri bizde görseydik keşke, öyle bir anlatıyorsunuz ki merak ettik :D