Merhabalar, Bir süredir uçurma balıkçılığı hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum.Forumdan Tarık beyin ve diğer arkadaşların faydalı paylaşımlarını tek tek okudum. İnternette çeşitli videolar izliyorum.Ancak neredeyse tamamı yabancı dilde.Türkçe bir eğitim veya en azından temel bilgileri verecek bir video v.s. bulamadım. Genelde atış teknikleri üzerine birkaç video var, ancak ben daha işin teorisine bile tam olarak vakıf olamadım. Okuyarak kafamda bir türlü bu disiplinin donanımsal mantığını oturtamadığım için pratiğede geçemiyorum.Kamış,ip,misina,makara,fly kombinasyonu nasıl olur, bir fly takım nasıl hazırlanır bir türlü çözemedim.Yabancı dilde birçok kaynak var, ancak mesela izlerken "acaba neden onu öyle yaptı" soruları cevapsız kalıyor.Muhtemelen adam neden onu öyle yaptığını anlatıyordur kendi dilinde.Amacım işin kolayına kaçmak değil, sadece önce bu disiplinin nasıl işlediğini, teknik kısmını teoridede olsa öğrenmek. Yada bir başlangıç seti alıp kervan yolda dizilir misali olayları akışına mı bırakmalıyım? Mesela; KAMIŞ MAKARA VEYA KOMPLE SET OLARAK -Örnek vermek gerekirse bu takımla hem Türkiye akarsularında hem de gölde av mümkün mü? -Akarsu ve göl için iki farklı takım olmazsa olmaz mı? Bunun gibi birçok soru var kafamda.Yardımlarınızı rica ediyorum.