Merhaba Arkadaşlar Foça Eski Yeni fark etmez kıyıdan balık avlamak için bildiğiniz iş yapan güzel yerler varmı? havalar ısınmaya başlıyor yavaş yavaş. Epeydir (bu kış) balığa çıkmadım biraz heveslendim bu pazar gitmeyi düşünüyorum. yardımcı olursanız yer tarifi açısından çok sevinirim. herkese rast gelsin. Not: Eski Foça'da askeriyenin önünden geçip yarım ada gibi bir yer var dar bir yol araba felan geçiyor piknik yeri gibi aynı zamanda burun gibi bir yer oraya gitmeyi düşünüyorum oradan birşey çıkarmı?
deniz beni çağırıyor Evet Serkan kardeş,İngiliz burnu'nun doğusu sabah gün doğarken,iş yapsada o kadar zahmete değmez,batısı ???.sabah gün doğumunda avlakta olacaksan,az ileride şimdiki atıksu arıtma tesislerinin denizle buluştuğu nokta, hanedan'bir önce, okaliptus agaçlarını göreceksin ,gündoğu tarafında çok küçük bir koy var bakir ve sakin,sabah çok erken orada olabilirsen sanıyorum muradına ereceksin rasgele.
Eski Foça Kıyı Balıkçılığı Sevgili Serkan Kardeşim Yıllardır Eski Foça ve Yeni Foça arasında kıyı balıkçılığı yaptım. Şu aralar bu kesimlerde sargoz ve levrek meraları iyi iş yapar. Levrek için canlı yem ( İsparoz, Teke, Mamun, Fare, Barbun, Saz kayabalığı, Kum kolyozu ), at çek yöntemi yada bırakma takımları ile avlanabilirsin. Sargoz ise bu aylarda biz makarna hamuru yada gece boru kurdu ile avlanırdık. Bu balıkları nerede avlanacağın kısmına gelince, Levrek için Eski Foçada 5 Kapılar bölgesi, Paşanın Evinin Önü ( Orada Batık bir trandil vardı. ), 1. Mersinaki ( Otel Leon Önü ), Köy hizmetleri sahili, 2. Mersinaki ( Dastarlı Hasan'ın Yeri ), Meclis Evleri bu meralar Foçanın en iyi levreğini yapar. Genelde sabah erken saatlerde yada gün batımında av verimli olur. Geceye canlı yemle avlanırsan Foçanın neresinde olursan ol takımına ilk vuracak Ya Mıngırı yada müren balıkları yani harami balıklar olacaktır. Kısmetine levrek denk gelebilir. Gece için en çok tekeyi tavsiye ederim. Sargoz için ise; deve boynu limanı, Yahya Kaptanın teknesinin yanı, Ayşe Hanımın teknesinin yanı, Jandarmanın önü, 5 Kapılar, İngiliz Burnunun Batı Yakası ( leon Otele bakan yüzü ), 1. Mersinaki ( Otel Leon Oteli ), Meclis Evleri, Hanedan Koyu, Fransız Tatil Köyünün sol tarafında kalan taşlı burun, Diba Koyu, Makerel Koyu, Acar Kampın Koyu, Sazlıca Plajları, Polen Tatil Köyü Koyu, Yelken Kayalar, Kara Çukur ve En sonda Yeni Foçaya varmadan İlk Koyun Burnu bu avlaklar çok verimlidir. Sargozun yanı sıra diğer türden balıklarda çıkar. Ama mevsim itibarı ile Sargoz bu koylara kıyılama yapmaktadır. Bunun sebebi ise Bu kıyılarda bir yosun türü kayalarda oluşum göstermektedir ve sargoz bu yosunlarada oluşan yemlere gelip yemlenmektedirler. Zaten suyun kenarına inince bu yosunları göreceksin. Saygılarımla
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için sizlere çok teşekkür ederim. birde sizlere birşey sormak istiyorum bu aralar tekne ile çıkan arkadaşlar acaba iyi av yapabiliyorlar mı? bir ara balık yok felan deniliyordu. Şimdi mevsimle beraber hareket başlamışmıdır bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim, tekneciye boşuna para ödemeyeyim
tutmak istediğin balığa bağlı.. geçen hafta foça raporlarında oldukça iyi mercan ve karagöz vardı.. çupra için az daha sabır.. sırtı deniyeceksen sinarit ve levrek yapmaya başladı..
Yeni Foça veya Eski Foçaya giden koylarda kıyıdan balık için kumluk veya küçük taşlık (yani takımları kayaya yosuna takıp kaybetmemek için) uygun yerler var mı? Foçaya varmadan ilk koyun burnu denmiş, orası kumluk mu?
kıyıdan takımları kaptırma hocam arkadaşlarla karar aldık.bundan sonra balık işini bırakıyoruz.foçada kıyıdan takılan kurşunları toplayıp satacağız.herhalde baya bi para kazanırız.bu konudan bizlerde dertliyiz ama ne yazıkki foçada böyle yerleri rast getirmek zor.malum genelde kıyı kesimi taşlık.bu sebepten takımları azami takılacak ayarlara getirmek lazım.bunun içinde yeni formüller bulmalıyız.saygılar
ben 3 aydır balık çıkaramadım. gelen balıklarda ya izmarit ya erkek mercan (küçük balıklar) nasipse bayramda sargoza çıkıcam. yeri de sosyal tesislerin yani yirmibeşoğlu apt nın çaprazındaki L İSKELEDEN KURŞUNSUZ 1 numara iğneyle MAMUN atıcam. arkadaşım tavsiye etti. o yarım kiloluk sargozlar almış ordan. inşallah bize de denk gelecek bu defa ) hadi hayırlısı. tüm balıkçılara rastgele şimdiden...
ben foçada yaşıyorum kıyıdan balık yakalarken epey kurşun ve iğne kaybettim çünkü foça da kumluk yere gelmek kıyıdan çok zor.o yüzden foça da kıyıdan balık avlamaktan soğudum şimdi daha çok tekneyle açılmak istiyorum
selamlar hafta sonu hem görmek hemde şansımı denemk için foçaya geleceğim yeni veya eski foça avlak önerilerinizi bekliyorum ulaşım için izbanı kullanacağımdan yakın ve faydalı olabilecek yerleri tarif ederseniz memnun olurum ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekürler
YENİ LİMANI KULLANABİLİRSİN KARDEŞİM. YENİ BARINAĞIN OLDUĞU YERDE GÜZEL UZUN İSKELELER VAR.DERİNLİK EN AZ 35 MT. İLERİ ATMANA BİLE GEREK YOK KAMIŞI. TEKNELERİN OLDUĞU BÖLÜMLERDE DURURSAN AVLANMA ŞANSIN ÇOK DAHA YÜKSEK OLUR. BEN HEP ORDAN AVLANIYORUM SONUCU DA İYİ OLUYO.. KEFALDEN MELANUR A,EŞEK İSPAROZDAN KUPES E KADAR ENVAYİ ÇEŞİT BALIK VAR ORDA... ŞİMDİDEN RASTGELE
Merhaba; Ramazan bayramında kısmetse E.Foça'da olacagım geçen senede aynı donemlerde balık tutmak istedim ancak yer bilmedigim için birşey tutamadım. Bu donemde Foça da ne tür balık tutabilirm? Hayalim levrek, at çek avcılı iş yaparmı acaba?
arkadaşlar bundan 2 hafta once yeni balıkçı limanın sağ son iskelesinin orda yani derinlik 3 -4 kulaç vardı.Az diye dusunebilirsiniz havada patlaktı limana sığındık.ordan 4 tane yarımşar kiloluk mırmır aldım 2 olta atmıstım birini dibe bıraktım 3 iğne takım 0.36 misina otekide kamış ile 0.36 misina tek iğne çipra iğnesi.Bir sağdan bir soldan çektim çok iyidi. Ben tekne ile açıldım ama kıyıdanda iş gorurr.Çapayı çektıgımızde çapanın ustunde balçık oluyordu ordan levrek çıpra sargoz aldıgım cok oldu bide bi yer daha var 5 kapıların 5 yada 9 metre açıgı mercan barbun ve cok guzel çıpra aldıgım oldu ama size benden bi tiyo EĞER ASKERİYEDEN TANIDIGINIZ VARSA ASKERİYEYE GİRMENİZİ TAVSİYE EDERİM.Tanıdıgım ordan 15 kg balığı kucagından kaçırdı talihsizlik...
bundan 3 hafta önce eski foça komandoyu 3-4 km geçtikten sonra sol tarafta kalan remzinin camping yeri var ordA 2 adet çok güzel mırmır alanı gördüm 3 gün öncede kuzenim aynı yerden ahtapot 3 parca mırmır 6 adette eşek ısparoz almış