Foça'da tekne ile balık avlamak

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında kcitak tarafından paylaşıldı.

1. kcitak

kcitak Kamil

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    En iyi av henüz avlanamamış olandır.
    :)))İyi akşamlar;
    Biz bir grup arkadaş (5 kişi)Eskifoça'dan bu c.tesi gecesi bir tekne kiralayıp denize çıkmak konusunda plan yapmayı düşünüyoruz.malum ramazanın gelmesiyle ekibi toplamak daha problem olabilir.Önceki yıllarda aynı yerden 6-7 defa (yılda 1-2 defa) çıkmışlığımız var.Daha çok karagöz,mercan,gopez,izmarit gibi balıkların çıktığını biliyoruz.Bazende az miktarda lidaki yakalayabiliyorduk.
    Sitenizde araştırarak bir çok tekne kiralayan kaptanların telefon nosuna ulaştım.Yarın bunları arayarak bir organizasyon yapmaya çalışacağım.Benim asıl danışmak istediğim;
    _bugünlerde ne tür balıklar çıkar.(saydıklarımın haricinde)
    -klasik dip oltaları haricinde ne tür ekipman bulunduralım.
    -yemler konusunda ne tavsiye edresiniz.
    -Eskifoça'da nerelere gitmemizi tavsiye edersiniz.

Sözün kısası seferimizin verimli ve zevkli geçmesi için Foça'yı ve diğer tavsiyelerinizi yazabilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

2. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Foruma hoşgeldiniz..Paylaşımda bulunmadan önce yapmanız gereken bir iki işlem var.

Bunlardan ilki imza ayarlarınızı yapmak, imza bölümüne isminizi, doğum yılınızı, bulunduğunuz şehir ve kan grubunuzu yazmak. İmza ayarlarınızı aşağıdaki linki kullanarak yapabilirsniz :

http://www.balikavi.net/forum/profile.php?do=editsignature

İmza ayarlarınızı yaptıktan sonra "tanışalım" bölümünde yeni bir konu açarak bize kendinizi kısaca anlatan bir yazı ile merhaba derseniz foruma daha sağlıklı bir giriş yapmış olacaksınız...

Tekrar hoşgeldiniz...

3. kcitak

kcitak Kamil

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Burak.
    Sizde İzmir/Bornova'da oturuyorsunuz.Biraz daha deşersek kapı komşusu bile çıkabiliriz.;)
    Söylediklerini hemen uyguladım.
    Selamlar.

4. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Teşekkür ederiz Kamil bey, Bornova'dan bir üyemiz daha oldu anlaşılan .:)

Size bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışayım; Foça'da saydığınız balıklar haricinde tutabileceğiniz bir balık olduğunu sanmıyorum, lidakilerin çupraya dönmüş olması ümit ediliyor sadece :) Bir de..şansınız var ise ahtopot yakalama ihtimaliniz de var;)

Oltalara gelince klasik dip oltası yeterli gelecektir, onun haricinde sırtı yapabilir şansınızı bu şekilde de deneyebilirsiniz (tabii sırtıyı tüm ekibin yapma şansı olmayacaktır), bir de isterseniz kalamar için zoka bulundurabilirsiniz yanınızda...Onun haricinde daha önce de tekneyle av yaptığınız için diğer ihtiyaçlar hakkında bilgi verme gereği olduğunu düşünmüyorum.

Yemlerde ise İzmir olarak çeşidimiz bol çok şükür ..:) Mamun, sülünes, boru kurdu, madya, sardalya kullandığımız yemler arasında, ama ilk sıraları mamun ve sülünes almakta.

Anladığım kadarıyla 5 kişilik bir ekibiniz var, kaptanla birlikte 6 kişi olunacak. Bu sebeple kiraladığınız tekne hakkında bilgi sahibi olmalı ve tekne sahibini de kişi sayısı hakkında bilgilendirmelisiniz.

5. lustral

lustral osman karatepe

Favori Kamış:
    klasik 3'lü takım
    En İyi Avı:
    sazan 7.250gr
    ahh foça ahh
    orada yaptığımız balık avının keyfini hiçbir yerde alamadık inşallah sizde güzel vakit geçirirsiniz yahya kaptan'ı tavsiye ederim

6. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Yine olur inşallah :)

7. kcitak

kcitak Kamil

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Raporunu buraya yazmamıştım.(rapor yazılabilecek bir verimde değildi:)
    Evet tavsiye ettiğiniz gibi Yahya kaptanla çıktık.
    4-5 tane karagöz ( benim çektiğim 1 tanesi 250 gr'ı geçiyordu fena değil yani)
    4-5 tane mercan ( mercanlar pek iri değil)
    80-90 parça gopez çektik.(yoğurtluda güzel oluyor hani:p (kaptanın kendi yakaladıkları hariç)

Sonuç olarak çok verimli olmasada Çipuraları beklediğimiz bu haftalarda bir antreman turu oldu bizim için.:)
    herkese selamlar.

8. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    aramıza hoş geldiniz ,paylaşım için teşekkürler