Başlığa bakıp şaşırmayın. Doğadan yakalamış olduğum Cobitis taenia balığımdan bahsediyorum. Ben bu balıkları foklara benzetiyorum: [IMG] Cobitis taenia, "taşısıran" olarak biliniyor. Ülkemizin yerel türlerinden biri. Cypriniformes (sazansılar) takımının Cobitidae ailesinindendir bu balıklar. Yani akvaryumseverlerin iyi bildiği kuhli, botia gibi balıklarla aynı ailedendir. Doğada dibi balçık ve çamurlu olan alanlarda bulunurlar. Yaşadıkları yerler genelde küçük derelerin kumlu (daha doğrusu balçıklı) bölgeleridir. Çöpçü balıklarını andırırlar. Sürekli dolaşıp bıyıklarıyla kumları karıştırırlar. Balçığın içindeki küçük canlılarla ve larvalarla beslenirler. 10 cm. boya ulaşıyorlarmış. Bendekiler henüz 5 cm. kadar. Bu balığı beslemek isteyenlere önerim: Karma akvaryumlara koymasınlar. Özellikle de ufak balıkların olduğu akvaryumlarda balıkları rahatsız edebiliyorlar. Ara sıra 2-3 tane Cobitis bir araya gelip birbirlerine sataşıyorlar ve oyuna benzer hareketler yapıyorlar. Hareketlri çok ilginç ve izlemesi kesinlikle zevkli. Saygılarımla...