foruma selam, yayina devam...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam arkadaslar;

uzuuuuuun zaman geçmesine firsat vermeden yeniden birlikteyiz :)

bu sabah hava çok güzeldi. 17-18 derece ve hafiften bir rüzgar esinmekte. bir önceki rapordaki takim, yem ve mera.

sabah 7 itibari ile takimlar suda. diger ufak tekef hazirliklar da tamamlaninca internette ufak bir gezinti, bir bardak kahve. bütün bir hafta hayalini kurdugum zaman diliminin tam basi iste o an. hazirliklarin bitip kahvenin içildigi an.

sagi solu seyrederken soldaki kamis depar aldi birakti. 15 dakika sonra diger kamis depar aldi. kamisi kaldirdim tasmaladim oturmadi. 1 saat kadar sonra bu sefer susmak bilmeyen bir depar. iste bekledigim balik. tasmaladim, ignede. baligi tarttim irice. haydi mücadele baslasin...

10 dakika kadar enerjisini tüketmeye yönelik bir ayarda baligi çalistim. karbonun katlandigi o an tüm haftanin yorgunluguna deger. o esnada bir de fotograf çektim :D

mücadele sert geçti. balik 3-4 kez sert depar aldi. klasik yayin taktikleri olan akintiya birakma ve dibe yatma taktiklerini uyguladiysa da muvaffak olamadi ve mücadeleyi kaybetti.

ben balikla cebellesirken arka yoldan geçen sabah sporundaki bisikletci bir amca durmus beni izliyor. yardim lazim mi diye sorunca iyi olur kepçelersen isim kolaylasir dedim. sagolsun gelip tosunu tek hamlede kepçeledi. fotograf faslina katkilarindan dolayi kendisine minnetlerimi sunarak ara verdigi sporuna ugurladim.

balik 130cm ve bisikletci amcanin tahmini ile en az 35-40 kilo geldi. bence o kadar yoktu agirligi, en fazla 25 olsa gerek :) biz balikci milleti mangaldaki külleri yok etmede uzmanizdir. demek ki bisikletciler de öyleymis :D

fotograf faslinin ardindan yayin baligi hayvani geldigi sulara geri iade edildi.

saat 11 itibari ile avi sonlandirip toparlandim. sonuç olarak 3 depara karsilik 1 balik ile avi tamamlamis oldum. istatistik olayina girmiyorum zira hönk bir sonuç çikiyor :laughing:

hepinize hayirli bir hafta dilerim...

2. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Tebrikler Roy, ne güzel meran var öyle çok kıskandım. Yahu bildiğin caddenin kenarında :) Maşallah. Devamını dilerim

3. Plankton

Plankton Salih

Tebrikler. :)

Sanırım tatlı suların balinası bu yayınlar. :D
    Eskiden bir tanıdığımız bunlardan bahçesindeki büyükçe bir havuzda beslerdi.10 tane falan vardı sanırım.

Sizde gördüğüm kadarıyla (2. rapor :D ) yayın tutuyorsunuz.Denizlerdeki levrek kadar değerli bir balık sanırım, yoksa bizim tanıdık amca bunları neden besliyordu hiç anlam veremedim. idk hihi ( Genelde şu japon balıklarının koca koca olanlarından beslenir :) )

Daha büyükleri rastgelsin reeling

4. korayandroid

korayandroid Koray

Yer gerçekten güzel, o hayvancağızı hangi makinen ile çektin :D
    Tebrikler bu arada..

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    mera bereketli :) cidden cadde kenari :) bazen aradigin yer çok uzaklarda olmayabiliyor :)

25 yildir sadece alabalik avlayan bir arkadasim var. simdiye kadar avladigi baliklardan daha irisini evinin yanindaki benzin istasyonunda arabasini yikarken 12 yasindaki bir çocugun sudan çikarttigina sahit olmustu.

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Salih. benim bu baliga büyük saygim var. tatlisuyun insanoglu hariç yokedicisi olmayan tek canlisi olarak görüyorum. benim için besin zincirinin tatlisudaki en tepe noktasi bu balik.

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkür ederim Koray. baligi çeken kamistaki makina mitchel compact gold 7000 LC. bu baligi makina çekmiyor, kamis çekiyor. orkinos avciliginda kullanilan çikriklar hariç -ki onlar da bir nevi redüktörlü vinç- fiks tambur makinalarla bu baliklar çekilmez. makinanin vazifesi sadece kaloma vermek ve popmalarken misina toplamak. kamis pezon&michel pro rafale 120gr atar 360cm.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Roy. Şu yabancı ülkede böyle ayak altı, cadde üstü bir yerde bu balıkları tutup, salıyorsun. Oradaki ahali de yeri geliyor yardım ediyor, sonra bişey olmamış gibi kaldığı yerden yaptığı işe devam ediyor ya accccaaaayiiiiip kıskanıyorum. Ayrıca ülke insanımın genelinden utanıyorum....

Bizim ülke (Türkiye) insanı bu aşamaya gelebilmesi için sanırım 100 yıl falan gerekli.

Nice keyifli avların olsun. :)

9. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Bunu duyduğuma çok memnun oldum. :D Gerçi benimki bugüne kadar isparozdan başka bir şey avlayamadı ya neyse. :)

Yayını avlayan kamış kadar senin o avlakta edindiğin deneyimin ve orada yerleşmiş olan balığı salıverme kültürünün de etkisi var bence.

Ustalığını konuşturuyorsun Roy dostum, maşallah boş dönmüyorsun artık... tebrikler... daha da irilerini yakalamanı dilerim...

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevincin sevincimiz oluyor gubani. Ellerin dert görmesin, yüreğine sağlık.

Nice güzel avlar gönlünce olsun inşallah.:)

11. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Roy kardeşim, yine harika bir trofe yakalamışsın maşallah, ayrıca suya iade için kutlarım.Denizde görsek kaçacağımız balıkları yakalaman ve amatörlüğün her türlü takdiri fazlasıyla hakkediyor. :thumb:

Sevgili Volkan kardeşim, bu konuda sana katılmıyorum.Türk insanı gerçekten mert, merhametli ve misafirperver vs. özelliklere sahip bir millettir.Zaman içinde teknoloji ve hayatın şartları yüzünden bu durumda azalma olsada genel olarak Anadolu insanı bu özelliklere sahiptir. Aradaki istisnalar kaideyi bozmaz. :rolleyes:

12. fortuna

fortuna fatih

Favori Kamış:
    crivit
    Favori Makine:
    crivit
    En İyi Avı:
    yayin 45 kilo
    canli balikla yakaladin sanirim kuzen guzel balikmis bugun bende bi adet sandre bide silure yakaladim senin yakaladigini ufagi

benim merak ettigim baska bisey var kucuk baliklar sizin bolgede ne alemde ben cok iyi hatiliyorum gecen senelere nazaran bu sene baliklarda bayagi bi dusus var bu zamanlarda biz kovanin yarisini dolduracak kadar gardon tutardik simdi yok denecek kadar az 6 kisilik ekibe yetmiyecek kadar az cikiyor satin almak ta isimize gelmiyo maddiyat bakimindan egil parayla aldigimiz zaman sevkimizde kiriliyor

13. 2ncay

2ncay tuncay

En İyi Avı:
    13 kg sazan ve lüferler
    Öncelikle roy tebrik ederim ama volkan beyinde bu tarz konuşmasını hiç doğru bulmuyorum zira imrendiginiz özellikler türk insanın fazlaca var ovdugunuz ülkelerdeki insanlar adres tarifine bile para istiyorlar bence türkleri bukadar hakir görmeyin.

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    :thumb: :thumb: :thumb:

Haftada 1 böyle mücadele yakalarsan, güzel vücut yaparsın. :D

Kamışın keman yayı gibi olmasının verdiği zevk, bir başka olmalı. :D

Hem güzel avını, hemde o standartlarda avlarda, Makina & Kamış görev dağılımı bilgilerini paylaştığın için teşekkürler eder, devamını dilerim. :thumb:

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tabiki katılmayabilirsiniz, bundan daha doğal bişey yok.
    Herkes aynı düşünecek değil.
    Bizim sularımız verimsiz demek ki...

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Volkan :)

aslinda ülke insaninin pek bir suçu yok. tamamen bilinçsizlik ve yanlis yönlendirme. biraz da vurdumduymazlik. yanliz istisnalar kaideyi bozmaz kuralindan kaideye uyanlar istisnalari düzeltemez boyutuna geçildigi de bir gerçek.

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    ben o makinayi uzak atisa uyumu ve kusursuz kalomasi sebebi ile almistim Ibrahim abi :) her ne kadar kolunda bir miktar bosluk olsa da fiyatina göre muazzam bir makina. çocukluktan gelen mitchel makina sempatim böyle baliklari avladikca tavan yapiyor.

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagolasin Nuri abim :) Allah utandirmasin da paylasalim böyle güzellikleri

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tesekkür ederim Isa abim :) denizde görsem ben de kaçarim merak etme :D :laughing: :laughing:

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yok hocam canli yem degil, carpe sprit 25mm pellet, frolic ve sk30 pop-up takiyorum. pva posetle yemliyorum.

geçen haftaya kadar gardonlar pasifti. bizim f p s team diye bir ekibimiz var. yarismalara katilan adamlar var birlikte avlandigimiz. geçen hafta 8 kisi feeder teknigi ile bream gardon avinda sifir çektiler. tek vurus olmamis hiçbirine. bu hafa gardonlar aktifti. araliksiz iki saat su üstü yemlendiler. perch'ler de aktifti.

pinki ve kirmizi goozer kurt yerine kirmizi castor cinsi kurt kullanmanizi tavsiye ederim. grand canne avlaniyorsaniz yemlemeye 10 top yerine 15 top atip agir yemleme yapin. yarim saatte bir 2 top yerine 5 top atin. ve amorce'u çesitli tutun.