Forumda "İkinci El" bölümü açılmalı mı?

Konu, 'Genel Konular' kısmında Cihan tarafından paylaşıldı.

?

İkinci el bölümü açılmalı mı?

1. EVET

100,0%
  2. HAYIR

oy sayısı 0
    0,0%
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. BerkcanK

BerkcanK Berkcan Kılıçaslan

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    Kupez 250 gr :)
    Sırf buralara satış için kayıt olup daha hoşgeldin mesajı atmadan ilan koymaya kalkarsa sıkıntı yaşanır.Buna bir ayar çekilirse de tadından yenmez

2. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    2. el bölümünün açılması gerçekten çok iyi olur. Benimde uzun zamandır olmasını arzu ettiğim bir bölümdü, bunun için teşekkür ederim :)

Hazır yeri gelmişken yönetimden kendimce başka isteklerim de var.

Forumda yapılan tavsiye ve yorumlar için destekleme/onaylama, teşekkür etme ve yapılan yorumu beğenmeme gibi farklı seçeneklerin olduğu bir düzenleme istiyorum.

Örneğin forumdaşımız modelini verdiği bir ekipman için görüş istediğinde sorusuna farklı farklı cevaplar alabiliyor. Bazende tam anlamıyla yanıtlanmış tek bir cevap alabiliyor ve diğer arkadaşlar bu cevabın üstüne yorum yapma gereği duymuyorlar. Ama tek bir yanıt soruyu soran arkadaş için yeterli gelmeyebiliyor. Böyle durumlar için diğer kullanıcılar tarafından yoruma destekleme/onaylama gibi bir seçenek eklenirse gerçekten faydalı olur.

Teşekkür seçeneği bence emeğe saygıyı ifade eden güzel bir uygulama olur.

Kendimce gerekli gördüğüm diğer bir uygulamada beğenmeme seçeneği.. Sosyal hayatta başımızda yeterince patron/müdür/amir/başkan (veya adı her ne ise) var.
    Foruma admin, moderatör vb. gibi üst grup görevliler ile müdahale etmeyip, insanların görüşlerini istediği gibi söyleyebildiği bir ortam oluşturduğunuz için teşekkür ederim. Beni forumun en çok bu yönü cezbediyor.
    Ama Bazen yapılan yorumlar ürünleri/av raporlarını aşıp karşılıklı hakarete varabiliyor. Böyle yorumları okuyan 3. kişi olarak bu tip yorumları beğenmemek gibi bir seçeneğimin olmasını istiyorum. Belki belli bir beğenmeme sayısından sonra yorum otomatik olarak siline/gizlenebilir. Böylece üyeler üsluplarına daha çok dikkat etmek durumunda kalırlar.

Bunlar haricinde av raporları ve bölgelerin üye olmayanlara kapatılmasını istiyorum.

Saygılarımla :)

3. nacibaba

nacibaba Naci AL

Favori Kamış:
    okuma salina parçalı,4,20 200 gr.savant 4,20 250 gr.SHIMANO SUPER AERO TECHNIUM 425 BX-H 3 PARÇA
    Favori Makine:
    ryobi applause 8000
    En İyi Avı:
    levrek 2,800gr
    Bencede olsun gerekli düzenlemeleride adminler yapar

4. -Örneğin en az 6 aylık üyelerin satıcı olabileceği..
    -Belki belli mesaj sayısını geçmiş olanların
    -veya böyle bir üyeyi referans gösterebilecek olanların satıcı olabileceği
    Ayrıca,
    her açılan konunun başında otomatik olarak forum yönetiminin hiçbir durumda hiçbir şekilde sorumlu tutulamayacağını anlatan kısa bir mesajın çıkmasının sağlandığı bir sistemde sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bir kaç tavsiye.

Ürün hakkında tartışmanın yeri, ikinci el forumu olamaz. Ama eğer gerçeğe aykırı bir ifade mevcutsa, abartma, şişirme vs. deneyimi olanların düzeltmesi gayet makul olur.

Basitçe "Falanca makinemi satıyorum" diyen için, "o makine şöyle böyledir" demek abes olur, çirkin olur. Ama diyorsa ki "Dünyanın en iyi makinesi olan şu şu makinemi satıyorum" o zaman birinin elbette "bi dur" demesi faydalı olur. Malum, haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır.

Velakin, ilgili forumlarda ürünle ilgili tartışma elbette yapılabilir tabi.

Yapılan pazarlık vs. nin ya email, facebook vs. gibi forum dışı ortamlardan yapılması, ya da açık seçik forum üzerinden yapılması iyi olacaktır. Forumun özel mesaj mekanizmasının bu amaçla kullanılması, ilerde olabilecek anlaşmazlıklarda forumun başını ağrıtabilir.

Bu noktada satıcı veya müstakbel alıcının forum üzerinden eleştirilebilmesi dalavereleri önlemek adına gayet isabetli olacaktır.

6. Serdar, burası alışveriş sitesi değil ki... Bunları önleyemezsin, ille de olur. Hele bu forumda moderasyon denetim ve müdahalesi diğerlerine göre çok çok az olduğundan önlemek çok zor. Bence belirlenmiş genel forum kuralları içinde isteyen istediğini yazsın. Olası sıkıntılardan herkes kendi mesul olsun.

7. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    TFT grubunda devamlı ikinci el malzeme çıkıyor. Bazı arkadaşlar daha üst modelleri alabilmek için ellerinde ne varsa kamış makina sattıkları oluyor. Şu an 8 10 parça makina facebook grubunda satılık durumda. Mehmet abi koleksiyonundan sıfır makinaları satmak istiyor yerine çıkrık makina alacak mesela. hihi Bence forumda ikinci el bölümü olmalı.

8. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    kesinlikle olmalı herkesin elinde eminim kullanmadığı bir çok malzeme var en azından fazla malzemeden kurtulunur hemde ihtiyacı olan arkadaşlara uygun fiyata malzeme temin etme şansı doğar.

9. Ozgun06

Ozgun06 Özgün

bence de süper olur.. güven biraz sorun olabilir fakat en azından aynı ilde oturan arkadaşlar yüzyüze görüşüp satış yapabilirler..

10. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Yavuz bey; öneriler için çok teşekkürler.

İlk etapta en az 3 ay kayıtlı üye olmak ve belirli bir mesaj sayısına sahip olmak şartı, foruma ilan açmak için üye olunmasının engellenmesi adına makul görünüyor. İlan açabilmek için aynı gün mesaj sayısı tamamlansa bile, kayıt tarihi şartı olduğu için foruma ilan açmak için gelenlerin önü de kesilmiş olur.

Kurallarda gerekli bildirimler olacak ama dediğiniz gibi bunu daha farkedilebilir şekilde göz önüne koymakta fayda var. İlana yanıt yazarken de gerekli yerlere bu uyarılar koyulabilir.

Serdar bey size de öneriniz için teşekkür ederiz.

İlan sayfalarında sadece alım ve satım veya ürünün kondisyonunun hakkındaki soruların dışında başkaca mesajlara yer vermemek, dediğiniz gibi en uygunu olacak. Bunun moderatörlere gerek kalmadan, ikinci el forumunun gerekli yerlerinde (cevap yazma paneli v.s.) hatırlatma olarak belirtmek, böyle sorunları başlamadan önleyeceğini düşünüyoruz.

Yalnız ilan sahibinin ilanında eposta, telefon veya facebook gibi iletişim bilgilerinin bulunması, foruma ilanı bırakıp bir daha girmeyecek olanların sayısını artıracağını düşünüyoruz. Hal böyle olunca, ilana soru soran arkadaşlarımız da yanıtsız kalacaktır. Hatta ilandaki ürün başka bir sitede satılmış ise, ilan sahibi foruma girmediği için güncellemede yapmayacak ve ilandaki ürün halen satılıkmış gibi forumda yayına devam edecektir. Bu konudaki tek endişemiz bunlar.

11. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Mesaj Konusunda böyle bir külfet oluşur ancak abim şöyle bir durumda söz konusu millet olarak bir adetimiz var satan kişinin ürününü kötülemek gibi en azından bunun önüne geçer diye düşünüyorum zira profesyonel web tasarımcısı ve web programcısı olarak en uygunu küçük bir program yazıp satıcı ile alıcıyı online sohbete koymak olacaktır.
    Hadi açılsında bize göre yeni rapalalarımızı makinalarımız alalım :) bize göre eski olanlarıda dagıtalım :)

12. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Daha iki gün önce dolandırılmış biri olarak tabiki açılsın derim...

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Nasıl dolandırıldınız merak ettim, :confused: bunu paylaşarak en azından dikkatli olunması gerektiğinin altı çizilmeli.

14. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Sahibinden adlı sitenin güvenlik zafiyeti var. Herkes ilan verebiliyor ne bilgi var ne belge yıllardır 60 a yakın ticaret yapmışımdır bu kez beni buldu dolandırıcılar. Bir dıştan takma almaya niyetlendim.
    İlan ustaca yazılmış tekirdağ yazıyo vs.. para yatırdım adam telefona cevap vermemeye başladı. Numarayı kim olduğunu tc nosunu vs vs herşeyini buldum ama birşey yapamıyorsun tutar dalın yok çünkü. Avukata sordum emniyete sordum saçma sapan bir sistem alırız bırakırız bişey tutturamazsın diyorlar. Biraz daha araştırınca adamın devamlı böyle yaptığını gördüm. Bir kaç sitedede adı çıktı.
    Her neyse bu sitede gerekli önşartlar olduktan sonra ikinci el satışı yapılması çok güzel olur üyelerin bilgileri vs olur satışlardan sitede komisyon alır site daha güzel olur vs vs bu benim fikrim tabi.

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok geçmiş olsun, çok üzücü. :( :( :(
    Umarım kimsenin başına gelmez böyle şeyler.
    Adaleti ve düzeni sağlama görevi olanlar, haksızlığa uğrayanı umutsuzluğa itmemeli. Adalet çok hızlı çalışabilmeli. Bunu yapan kansız, yanına kar kalmayacağını bilmeli ki, bu durumlar azalarak yok olsun.

İnşaallah birgün o seviyelere ulaşırız. :rolleyes:

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Adres bilgilerini TC den aldır. arkasından gidelim bi köfte yer geliriz.
    alt tarafı 1-1,5 saatımızı alır gitmek. yanında bol soğanlı birde piyaz söyleriz. of ki ne of

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :p :p :p :p

Abi bu aralar senle tartışmamak lazım, heran bi yerlere gidip başını belaya sokma modundasın. hihi

Aslında şaka bi tarafa geniş çerçeveden bakınca ne kadar acı bir durum.
    Adamın TC'si belli, cep telefonu belli, şikayetçi olan, haksızlığa uğrayan biri var.

Adamı bulmak polis için zor olmaması lazım bu bilgilerle, git adamı al içeriye, sorgula. İnternet bilgileri zaten bellidir, bilişim suçları diye bişey var.
    İnternetten de durumu incele. Adamın kargo gönderisi falan varmı bak, yoksa, arkadaşın para havalesi bellidir zaten. Davayı hemen sonlandır. Adamı içeri mi atarsın, malına mülküne el mi koyarsın orasını ben bilmem ama cezasız kalmamalı. Ülke çakalların cennet köşesi olmaması lazım.

Aksine bunları yapacak görevliler, haksızlığa uğrayanın cesaretini de kırıyorlar.
    Sonra ne oluyor, insanlar başka yollarla adalet arıyorlar.

Mafyalaşma durup, dururken olmuyor, bi yerde boşluk varsa, mutlaka doldurulur.

18. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Teşekkür ederim iyi niyetleriniz için..
    Dediğim gibi yapacak birşey yok kanunen,yolum düşünce gidip başımı belaya sokacağım

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    vallahi ya Ortalık bu kadarmı şerefsiz doldu ya bende anlamadım. gitti.tabiat diyoruz doğa diyoruz.para yok diyoruz, dostluk diyoruz. arkadaşlık diyoruz. baksana neler oluyor.

bu arada İzmiri 7 saatte kapatırız herhalde:D:D:D

20. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Arkadaşlar, ikinci el bölümünün açılmasına karar verilmiştir:

http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=70

Ankete katılan ve yorumlarını esirgemeyen tüm arkadaşlarımıza teşekkürler.

İkinci el bölümü kuralları birazdan ilgili kategoriye dahil edilecektir.

Tüm arkadaşlarımız için hayırlı olsun.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.