Forumumuzun son durumu hk.

Konu, 'Genel Konular' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    eyvallah vedat amca ararım..)

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

aynen dediklerine katılıyorum gürol amca sennur biraz kafasını dinlediği aşikar..konuyu bende vakıf değilim ama bundan önce verilen mücadelelere vakıfım gerektiği zaman gerekili açıklama yapılır ..kim ne dese boş ortılığı germekten başka birşey olmaz..:)

Son düzenleme: 28 Şubat 2011
  3. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    İnşallah 18 mart sabahi ordayim vedat amca . Geldigimde bol bol konusuruz vedat amcam...

4. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Arkadaşlar,
    Anladığım kadarı ile denizde fırtına var, liman bir yerde biraz bekliyelim hava sakinleşsin sonra balığa hepberaber çıkarız ve güzel bir organizasyon yaparız.
    Herkese selamlar,
    Süheyl Başak

5. söylenecek daha ne kaldı ki???

6. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Vedat ağabey,

Öncelikle, gidişatta bir aksaklık hissetmiş ve yazmışsın, bunun için teşekkürler. Elbette bir takım konulardan dolayı sıkıntılar olabilir, bizler de uzak kalabiliriz ama her olanı herkesle paylaşmak gibi bir durum her zaman söz konusu olamaz takdir edersin.

Ancak, ilk mesajından sonraki mesajlarından birinde bazı ithamlarda bulunmuş, yine aynı mesaj içinde maneviyattan söz etmişsin. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki, eğer bu site için bir maneviyattan söz ediliyorsa, kerameti kendinden menkul bu söylemleri buraya taşımadan önce, bir derdin olduğunda arayan senin, yine böyle bir durumda arayıp, “ben bir şeyler duydum ama aslı astarı var mıdır?” diye sorman gerekmez miydi? Eğer sormadıysan, gerçekten bu site için manevi bir hissiyattan söz edilebilir mi? Bu siteye yıllarını ve bu yıllar içerisinde çok kez gecesini gündüzünü vermiş bizlerden daha fazla, bu sitenin maneviyatını bilecek birileri olabilir mi? Senin bahsettiğin şey gayet açık ve ne yazık ki Murat ve beni hayrete sürüklüyor. Kimler, nerelerde, neler konuşuyor demek ki. Siteden uzak kalınmış olabilir evet ama bu konu şahsi durumlardan öte değildir. Bundan birkaç yıl önce de aynı şekilde itham edilmiştik ama üzerinden 4 yıl geçmiş olmasına rağmen, gördüğünüz gibi hala buradayız.

Buraya gelip cevap yazmamış olabiliriz ama bu, herkesin kafasında bir şeyler kurup buraya yazmasını gerektirmez. Kimsenin bir şey bilmediğini iddia ederek, kendisinin herşeyi bildiğini sanan, kraldan çok kralcı arkadaşlarımız da olmuş aramızda. Bunun için söylenecek tek şey, “çok bilen, çok yanılır” olabilir, zira ortada bilinecek bir şey yok. Olan biten bir şeyler varsa şahsidir, ki bu durumda bazıları bir şeyler biliyorsa, şahsi meselelerimiz lafla taşınıyor, insanlar da kendi fikirlerini bir tarafa fırlatıp at gözlüğü takarak, konu muhataplarına danışmadan, tek taraflı olarak kendilerine kim ne derse ona inanıyor demektir.

Bunları bir kenara bırakırsak, bir de arada, ayrıntılı olmamakla birlikte reklam konularıyla ilgili bir şeyler okudum. Bunlara dair de bir şeyler söylemek istiyorum.

Bilindiği gibi Balikavi.net sitesi, 6 yıllık yayın hayatının son iki yılında reklam almıştır. Bunun nedeni, host, domain yenilemesi ve güncelleme masraflarının karşılanamayacak duruma gelmesidir. Reklam alım aşamasında, tek bir reklam verene bağlı kalarak buranın, tek bir firmanın tekelinde olduğu izlenimi uyandırmaması için, reklam taleplerini sitenin prensiplerine uyulması ve abartılmaması şartı ile değerlendirdik. Ayrıca sponsorlarımızın, verdikleri reklam haricinde sitede reklam anlamında paylaşım yapmamaları konusunda da hassasiyet gösterdik. Böylece, bu konuda da tarafsızlığımızı korumaya çalıştık. Bu platform bugün, bulunduğu konum itibari ile çok cüzi rakamlarla reklam alımı yapmakla birlikte, elde edilen gelir sadece balikavi.net için kullanılmakta ve haklı olarak, devam ettirmek zorunda olduğumuz bir uygulamadır. Bu gelirin bir kısmı, sitede geliştirmek istediğimiz projeler için tutulmaktadır ve halen yetersizdir, çünkü gerçekten cüzidir. Ancak malesef, yukarıda da söylediğimiz gibi kerameti kendinden menkul bu gibi söylemler ya da olagelen başka anlamsız konular nedeniyle, bu projelere de odaklanamamaktayız. En azından bir kısmına şu zamanda başlarız deyip, bir türlü başlayamıyoruz. Aldığımız reklamlardan sebep, bugüne dek çok kez itham altında kaldık, bu ne ilk ne de sondur. Çünkü bazı insanların, oturup bunları hesaplamaktan başka işi gücü yok. Bugün bunları yazıp, bir süre sonra yine aynı ithamlarla karşı karşıya kalacağımızı da biliyoruz. Ancak, bu bizi belli bir zaman moral olarak sıkıntıya soksa da, üyeler zamanla neyin ne olduğunu anlıyor. Bunun aksini düşünenler varsa, hakikaten bu söylemler samimi bulunmuyorsa, siteden gitmek ve sandığı duruma alet olmamak adına, isteyenler siteye giriş yapmayabilir. Nereye giderse gitsin, buradaki durumun aksi bir durumla karşılaşacağından emin olduğumuz arkadaşlarımızın bu kararını da saygıyla karşılarız. Bunun yanısıra, site yine bizim olmak ve yönetiminde yine bizler olmak kaydı ile, sitenin yayın hayatı boyunca tüm masraflarını karşılayacak, bu masrafları yayın hayatı boyunca karşılama garantisi verecek (yani, yok artık ödemiyorum deyip, çekip gitmeyecek, gitse bile ödemeler aksamayacak şekilde), hiçbir menfaat gütmeyecek, kendisi için site içerisinde ayrıcalık beklemeyecek bir gönüllü çıkarsa, tüm reklamları kaldıracağımızı da beyan ederiz.

Son olarak; Murat ve ben buradayız, bir yere gittiğimiz yok, gideceğimiz de yok. Ha insanlık halidir, hayat bu, bırakmak durumunda da kalabiliriz, ancak kimsenin yüzüne siteyi kapatıp da gitmeyiz. Böyle bir durumda da, herkesin haberi olur zaten, merak etmeyin.

7. eline sağlık sennur
    bu arada siteye sahip çıktığını zannedip daha fazla zarar verip bizim gibi üyelerin aklına menfaat maddiyat gibi konuları aklımıza düşürmeye çalışıp sonrada bunları sözüm ona sahiplenme ve bir bilen havasında bu siteye bence dedikodudan öteye geçmeyen sözde siteye sahip çıkanlarda umarım bu cevaptan bir ders çıkarırlar ki bundan da pek ümitli değilim bazıları burda sırf biraz daha gündemde kalmak bir bilen havasına girmek için bayağı bir çaba içerisindeler samimi ve geçiken cevabın için kendi adıma teşekkür ederim

8. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Sular bulanmadan durulmaz önemli olan sıkıntılara göğüs gerebilmektir on sene sonra biri yeni üye olupta bu konuları okursa kafa karıştırmaktan başka birşey olmayacak zaten de kafa karışacak birşey yok bu site nasıl ayakta durur kısacası iç işlerinden zerre kadar haberi olmayan saf bir üye olarak bende şaşırmıyorum değil ama bildiğim tek şey var balıkavı.net'e bir şey olmaz bilmediğim anlamadığım varsa başka birşey bilmem ama it hürür kervan yürür ...al işte adminimiz de burda modumuz da burada,yöneticisi olsun üyesi olsun kimse arka bahçede salatalık yetiştirmiyor herkes kan vermeye nefes vermeye elinden geleni ardına koymuyor hissediyorum eminim birşey varmış gibi ortalığı germenin anlamı yok su yolunu bulur ,,neyse tam atasözleriyle donatılı bir yazı oldu sürçü lisan ettiysem affola tamamen bir anda içimden gelen düşüncelerdir herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum birkaç ay sonra sular ısındığında raporlar düşmeye başladığında ortalık şenlenir ne diyeyim

Son düzenleme: 6 Mart 2011
  9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Nihayet sevgili Sennur,nihayet.
    Seni aramadığımı söylememelisin zira aradım.
    Hatta Gürol ağabeyimizde aramış olmalı.
    Makul süreler hemen herkes,belki şahsi,belki manevi sebeplerden ötürü yuvasından ayrı kalabilir.
    Ama makul süreler.
    Delikanlılığından hiçbir zaman şüphe etmediğim Sennurun bu kadar uzun süre,helede Süheyl abimizin,benim,Gürol abimizin,yani senin baban hatta deden yaşındakilerin bunca rahatsızlıkları belirtilmişken,üstelik üstüne basarak belirttiğim üzere,internet ortamında ana,baba konumundaki bu asil forumun ayağının sürçmesine el ovuşturacak bazı platform sahiplerinin varlığı bilinirken,ortalarda gözükmemesi,adeta kulaklarını tıkaması beni ziyadesiyle hayal kırıklığına uğratmıştım.
    Ben tombul serçemin,saçlarına fön çektiğinde daha yakışan saçlarını,arkasında yiğit bir ordu gibi gelen ekibiyle,rüzgarda,karda kışta savurarak,forum menfaati için koşturmasını özledim.
    Ben kimi adamlarda dahi görülmeyen,onlarca adamın arasında hep dik kalabilen,yiğit yürekli kızımı özledim,o kadar.
    İhtiyar yürekler hassas ve kırılgan olabiliyor.Feleğiin binbir çemberinden geçmiş bu yürek,dünya halinin binbir varyasyonunu bellemiş bu gerilemeye yüz tutan dimağ belki şüphecide olabilir.
    Feriştahı gelse ak yolumdan dönmem diyen kızım bu kadar sessiz kalmamalıydı.
    Helede hergüçlükte arkasında onu ihtimamla kollayan ekibide sessizliğe bürününce, o dimağ yanlış düşünmüşte olabilir.Ama haber alamadıki.
    Ben her forumu kuran belli bir seviyeye getiren her admine saygı duyarım.
    Balık avcılığı ve doğa savunuculuğu konularında,uzun senelerin mahsulü,doğru olduğuna inandığım savunduğum görüşlerim vardır.
    Benim körü,körüne birisine bağlı olduğum yada kaldığım görülmemiştir.
    Doğrularımı yeri geldiğince savunur,bu uğurda kendi kanımdan olanlara dahi karşı çıkarım.
    Örnekleri bu forumdada,başka forumlardada defaetle görülmüştür.
    Adminleride,moderasyonlarıda külliyen karşıma alabildiğim vakiadır.
    Ama sonuçta halende,çoğunlukla sevilip,sayıldığımı bilirim.
    Forumlara ve konulara hemen her üyeden daha fazla sene ve uğraş verdiğime,bencilliğin nebzesini dahi taşımadığıma inanırım.
    Parlak bir bankacılığım,tahsilim,müdürlüklerim vardır.Onlar aklıma gelmez,arınmışımdır övünmem.
    Ama doğa severliliğimle,balık ve avına olan saygı ve düşkünlüğümle övünürüm,herkesin edinmesine çalışır ve hatta çırpınırım.
    Örneği bilinen,üyeleri üzerinden para kazanmayı meslek edinenlerden tiksinirim,
    Paranın sihrini bilir ama sevmem.
    Cebimde beş lirayla dolaşabilir,fazlasını hemen bu balık avı konusunda yeni birşeylere harcarım.
    Forumun giderlerinden azbuçuk anlar,makul görürüm.
    Bunların misliyle biryerlerden edinilmesi gereğine inanır,hatta teşvik ederim.
    Yurdumuzun ideal olmayan şartlarında, hayat gailesinin önemine inanır,bu çabanın zaman içinde hobilerde,onların yerine getirilmesinde bıkkınlığa yol açabileceğini makul sayarım.
    Konularımın biryerlerinde defaetle,benim gibi,işinizi ve eşinizi ihmal etmeyin demişimdir.
    Eş ve iş vazgeçilmemesi gereken olgulardır.
    Kutsaldırlar,bu uğurda herşey mubah olmalıdır.
    Sessizliği,bir türlü bitmeyen geceleri sevmiyorum.
    Hayatımı aydınlatan forumları seviyorum.Kavgalarına,polemiklerinede razıyım.Ama adminlerinin,başarılı performansları bilinen moderasyon ekibinin suskunluğuna alışamadım.
    Suçum varsa sizleri aramaktandır.Sessizliğinize dayanamamaktandır.
    Eh birazda,arada sivrileştiği bilinen dilimdendir.
    Sevgimle kal güzel kızım

10. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Tahmin ettiğim gibi çok fazla beklemeden gereken cevaplar verilmiş,yanılmadığımı anlamak da beni ayrıca mutlu etti.

11. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Ağabeylerim kardeşlerim arkadaşlarım. Konu yeterince anlaşılmıştır. Bundan sonrasının siteye zarar verebileceği ihtimaline binaen konuyu kitiliyorum.

Tartışma içerikli mesajları sildim. Özelden tek tek açıklama yapmama gerek yok. Zira sizler gerekçesini fazlasıyla idrak kabiliyetinde kişilersiniz.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.