galata dan palamut furyası

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında janavar tarafından paylaşıldı.

1. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat

2. sarızeybek

sarızeybek ilker

Favori Kamış:
    -
    zannederim o kavga edenlerin hiçbiri balık sevdalısı değildir.zira balık tutmayı seven adam sakin adamdır. sukuneti seven adamlardır. galata köprüsünden bazen özellikle yürüyerek geçerim. ve sadece orada bulunmak için balık oltasını eline almış çok maganda gördüm..

3. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    eğer işin içine birde para kazanma hırsı girerse, girmiş zaten işte o zaman vah o meranın haline. Şimdide demekki galata mafyası türemiş. Kapatmışlar galatayı zevke yer yok. Hoppp hemşerim nire burası bizimmmm. Hesabı bir anlayış herhalde. Aslında kapatacaklar balığa orayı ama olmaz be. İki tane maganda yüzünden de olmaz. Mücadele şart tabi sonrasında hastanelik olmakta var. Her işimiz gibi amatörce yapılacak bu hobiyide birileri mahvediyor.

4. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    konunun dışına sapıyoruz fakat Galata köprüsünde balık avı kesinlikle yasaklanmalıdır. Sebepleri; insan sağlığı (kafaya kurşun, göze iğne olayları oldu), çevre düzeni (dökülen idrarlar ve balık suları), şehrin doğru tanıtımı (her gün oradan kaç turist geçiyor bir düşünün). Bunun hakkında başka platformlarda çok konuştuk o yüzden özet geçtim

5. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Bodrum'a en son gittiğimde büyük bir keyifle balık tuttuğum iskelede balık tutmayı yasaklamışlardı. Bir görevli bulup nedenini sordum. Bana kısaca balık bahanesiyle oraya gelenlerin içtikleri bira kutularını denize atarak çevreyi kirlettiğini, iskelede yem artıklarını bıraktığını, bunların da kokuşarak etrafa rahatsızlık verdiğini söyledi. Peki neden etrafa çöp atmayı cezalandırmıyorsunuz da, balık tutmayı yasaklıyorsunuz sorusunu sorduğumda verecek bir cevap bulamadı.

Gelelim Galata köprüsü meselesine. Yasaklanması gereken eylem balık tutmak değil kesinlikle. Olduğu yere tuvaletini yapan pisliklere, oltalarla etrafını parselleyip halkın köprüsünü kiralamaya çalışan şark kurnazlarına verilebilecek en ağır cezaları vermek gerekiyor. Yoksa Boğaz'da da balık tutmayı yasaklamak gerekir. Zira Boğaz'da yaşananlar Galata Köprüsü'nden geri kalmıyor, tam tersi daha bile ileri boyutlara taşınıyor. Sağına soluna bakmadan çoluk çocuk demeden atış yapmaya çalışanlar mı dersin, yürüyüş yapanlara laf atıp boylu boyunca yatırdığı kamışa kazayla bastıkları için hakaret edenler mi, yoksa üstü yolcu dolu bir gezi teknesi yakından geçti diye üzerine atış yapanlar mı? İnsan yazarken sinirleniyor. Gerçekten bu ülkeye adam gibi bir diktatör lazım, bu pisliklerin hepsini temizleyecek. Eğitimle olacak iş filan değil artık belli bir yaştan sonra.

6. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Başka bir başlıkta belirmiştim. Eğer burası bir Avrupa ülkesi olsaydı, bugün balık tutabildiğimiz yerlerde balık tutamazdık. Hele hele yaya ve araç trafiğinin olduğu yerlerde aklınıza bile getiremezdiniz.

Şükredeceğimiz yerde, bulunduğumuz yerin içine etmeye bayılıyoruz. İnsanların kendine saygısı yok, başkalarına saygısı nasıl olabilir ki!

7. Mercan

Mercan Hakan GÜVENİR

Favori Kamış:
    D.A.M EVEOLUTION TELE-X 300
    Favori Makine:
    muhtelif makinalar
    En İyi Avı:
    Kofana,Tartmadım
    Aslında olaya turistik açıdan bakınca sıkıntı yok bence.Hayatımda,köprüde, tuttuğum ilk kolyozu çaparimden,hangi dilde konuştuğunu anlamadığım bir turist çıkartmıştır 10 yaşımda iken.Yani elinde oltasıyla Galatada avlanan adam,İstanbul'un simgelerinden biridir.Ama o oltayı elinde tutan "adam" değilse,sıkıntı başlıyor.Gülümseyen yüzleriyle fotoğraf çeken yüzlerce turist gördüm o köprüde.Ama rant için eşkiyalık yapan,"bölgesini işaretlemeyi" bile göze alıp,gerçek insan ve balık meraklılarını kovan,gözlerini kan bürümüş tiplerle mücadele etmezse devlet..Bu tarihi görüntünün adı Galata köprüsü değil,iki ayaklı "yaratıkların" barındığı hayvanat bahçesi olur.

8. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    olmuş:laughing:

9. cakall

cakall Burhan Sait

Ne güzel anlatmışsın eline sağlık. Burada görev Zabıta birimlerine düşüyor bence. Hem malzeme satıcılarını hemde avlanan arkadaşları denetlemesi lazım. çoğu zaman köprüden geçerken hertaraf pislik içinde ve inanılmaz ağır koku var. 10 metrelik tezgah açan 10 tane kamış tahtası koyan kişileri ancak onlar önler. Olurmu böyle bişey kim bilir belki olur.

syg,

10. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Adamlar köprünün demir korkuluğuna takıp, olta koydukları birer aparat geliştirmişler. Hepsinde var.

11. janavar

janavar fatih

Favori Kamış:
    carizma
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    palamut 1,300 kg
    arkadaşlar resim yollamakta biraz gec kaldım ama sonunda fırsat buldum avmerasında şarjım bittiği için evdce çekmek zorunda kaldım

saça başa bakmayın 24 saat uykusuz kalınca üstüne birde bu balıklar beni tam frenkeştaine benzetti.....

12. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Palamutlarını tebrik ederim, dünde Üsküdardan balıkçı arkadaşım aradı bolca palamut tıtmuşlar, hepinize rastgele, hoşçakal Fatih'li kardeşim.:) :) :)

13. janavar

janavar fatih

Favori Kamış:
    carizma
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    palamut 1,300 kg
    reis

senin toriklerin yanında ben şapka çıkarır saygıyla hürmet ederim bizim gibi çelebi nin tutacağı palamut ne olaki sanada rast gele baba 2 hedef var bende 1 kuzu gibi bir AKYA
    2 JANAVAR gibi LEVREK
    AH SAROS gelecem inşallah