Galata Köprüsü Hakk.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında sasa19 tarafından paylaşıldı.

1. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Bende dün gittim balık var mı diye oralara.Denildiği gibi balık çıkan yerler parselleniyor, oltamı alıp gitsem ne yapacağım? Hatta köprüde seyrederken balık tutanları yanımdaki adam gitti tam o sırada boşluğu gören 2 kişi söylene söylene oraya girdiler baştan tanımadığım için birşey soramadım sonra kendileri anlatmaya başladılar.Sanki kendi yerleri dediler hayırdır dedim, adam yeri parsellemiş girmeye kalkınca dirsek attı ya adamı kesecektim yada çekip gidecektim dedi tabi ki gitmeyi tercih etmişler.Şimdi bunları duyunca orada ne işim olur nede giderim. Ama şunu söyleyeyim millet 9 kg.lık kovaları irilikleri hiçde fena olmayan istavirt-izmaritlerle doldurmuşlardı kefallerde vardı ama arkadaşın dediği çinekop ve mırmırları göremedim.

2. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Tamam, arkadaşlar burada yazanların % 99 na katılıyorum. Burada anlatılanların hepsinin altına imzamı atarım. Ama hep kötü yönlerinden bahsedilmiş.
    Ben senede 2 yâda 3 defa gidiyorum Galataya pek vaktim olmuyor yaşadığım olumsuzluklar kavga derecesine gelecek tartışmalarım oldu ama çok güzel muhabbetlerimde oldu. Sadece sayılı kişide insanı ve ticaret kaygısı olan insanları çıkarırsanız çoğu ya yaşlı yada kendi halinde can sıkıntısından orda bulunan insanlar. Tabi ki ilk anda mesafeli davranıyorlar ama bakıyorsun 1 saat sonra o senin sen onun oltasını temizliyorsun. Ayrıca ben şuana kadar balık yüzünden yaşadığım en büyük tartışmayı boğazda üsküdarda yaşadım. Bunun yeri yâda zamanı yok. Bu o an orada olan insanların saygısı ve ahlakıyla alakalı. Şu araya girme olayı içinde bende bir kaç defa tilt oldum. İyi tamam güzel kardeşim burası bana ayit değil ama seninde değil. Takımım oltam orada ama bir müsaade iste bir toparlanayım şak diye adam kuruluyor yanına böyle olancada tepki alıyor dolayısıyla.
    Ayrıca oradaki turistlerinde genelde rahatsız olduğundan yana değilim. Gayette ilgililer balık tutanlara tutulan balıklara. Hemen hemen her gittiğimde ya bir yâda bir kaç tanesi benim ve oltalarla resim çekiliyor yâda bir şeyler soruyor bilgi istiyor. Ayrıca kendi ülkelerinde yâda başka bir yerde bu kadar insanı balık tutarken bir arada gördüklerine inanmıyorum. Buda sonuçta turistler içinde güzel ilgi çekici bir şey.
    Ben kapatılması konusuna katılmıyorum bence bu değer insanların elinden alınmamalı. Sadece insanları daha saygılı daha dikkatli olmaya teşvik etmek lazım. Eşleriyle kız arkadaşlarıyla çoluk çocuk gelen çok aile gördüm. Bence belediye oraya 8-10 tane ceza kesme yetkisi olan görevli atamalı. Ceza olayı olduğu zaman Türk halkı duyarlı ve dikkatlidir.
    Tuvalet olayına gelince de bence bu kadar insanın tüm gününü geçirdiği böyle bir yere en azından 5-6 bölgeye tuvalet konmalı. Pet şişe olayına çok şahit olum oradaki insanlar için gayet normal bir şey. Buna sonuna kadar karşıyım ayrıca para versende yapamayacağım bir şey. Ama her gittiğimde belki çok yanlış ama dönmeye yakın gizliden 2 bira götürüyorum. Havada soğuksa seferi 1 milyondan biraya verdiğim pparanın hata yemekten bile çoğunu tuvalete veriyorum. Millet tuvalet ücretinin çok olması ve bazı noktalarının tuvalete uzak olması ayrıca o kadar özenle aldığı gözü gibi baktığı takımları kimseye güvenip bırakamadığı için bu yola başvuruyor. Ben her defasında genelde orda tanıştığım insanlara emanet ediyorum. Ama dönüş yolunda acaba takımlar duruyor mu diye düşünmeden de edemiyorum. Sonuçta burası İstanbul köprüde balık kovamı(içinde balıklarla beraber) çaldıklarını biliyorum.
    Yer parselleme olayına gelince adam sadece kendi tutacağı kadar yer işkâl ediyorsa buna ne denebilirki. Adam sabahın beşinde gitsin sen öğlen 12 de gel sonra neden o orda tutuyor diye şikâyet et. Hem bu sadece galata köprüsünde değil. Balık olduğu bilinen veya duyulan her noktada yer sıkıntısı yaşarsın. Tek kural ilk giden kapar tutulacak limitler dâhilinde abartmadan tutmaya devam ediyorsa yer onundur.
    Aslında biraz devlet birazda sivil insanların çabasıyla her şey çok güzel olabilir.
    Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın artık...

3. enginbulut54

enginbulut54 Engin BULUT

Favori Kamış:
    Shimano Alivio DX
    Favori Makine:
    Shimano Beastmaster 7000

HAKLISIN ÖZCAN A Bİ DEDİKLERİNE SONUNA KADAR KATILIYORUM. ORANIN KEYFİ BAMBAŞKA. KAPATILSIN DİENLERDE ORAYA GITMIYOR ZATEN SİZ KEYFİNİZE BAKIN

4. galatada ki sorun istanbulun bir çok yerinde var bence bunda avlak bölgelerinde ticari kaygıları olan bazıların usta benim ise vergi kaçakçısı diye gördüğüm kişiler ve bunlara yamanıp hatta bunları savunup bir rant elde eetmeyi düşünen zavallıların yüüzünden galata bu halde yer tutma konusunda şunu söylemek gerekir bir kişinin bir kişilik yer tutmasında sorun yok ama ykarda da yazıldığı gibi yok rahatsız etmesin yok karışmasın diye 4 tane tahta koyan kusura bakmayın çakalın önde gidenidir galatada balık yapan yerler aynı kişilerin kapattığı yerlerdir bir nevi ucuz birbirinden güç alan hepside aynı zihniyettteki kişiler sorsan hepsi gırgıra trole karşıdır ama hepsinin altına bir tane verin marmarada deniz anası bile göremezsiniz trolculerin karadaki halidir hatta daha kötüdürler çünkü balık yakalayamazlarsa giider 5 lira ya alıp 15 lira satacak kadar da dürüstürler hepsi vatanı milleti severler ama hepside hergün vergi vermemek için dükkan yerine galatada balık satarlar karaköy isskelesinin arakasındaki malzemelercilerden 80 kuruşa aldığın takımı 2 liraya ben yaptım diye bir güzel kazıklarlar o kadar da millet sevgisi vardır arkadaşların şiseye işeyecek kadar zavallıdırlar çünkü köprünün başında ve sonunda olan tuvalete 1 lira verecek güçleri yoktur belediyeden yardıma muhtaç durumdalar ama şarap ve biraya her zaman para bulunur onlar galatanın gerçek sahipleridir bizler amatörler sadece can sıkıcı küçük balıkları denize attığımız için işi bilmeyen şahıslarız çünkü kıraça en lezzetli balığın ta kendisidir ama en büyük suç bizde çünkü bunları ve bunları destekleyip kendilerine ortam yaptığını düşünen kişileri aramızda barındırıyoruz geçen senede tartışmasını yapmıştık aldığım cevaplar
    -yer tutabilirler sorun yok oranın mudavimi
    -balık satmasında ne problem var
    -adam 10lira 15 lira yol parası veriyor satıp masrafını çıkarsın
    -adam işsiz yapacak işi yok ekmek yesin
    bunlarıda ben bu forumda kendine amatör balıkçı diyen zihniyetlerden duydum
    dolayısıyla galata sorun değil bence bugün istesek en geç 1 haftada çözeriz galatada ne balık satan kalır nede yer parselleyen ama çakallarla yandaşları rahatsız olmasın bulaşmayayım derseniz o ayrı bir yazı konusu...
    not:galatada amatörce kurallara uygun av yapan kişileri ayrı tutuyorum lütfen gereksiz alınganlık içine girmesinler onlara saygım sevgim sonsuz galatanın bir nebze iyi yanları dır diye düşünüyorum

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Şubat 2011
  5. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Sayın ''Dersimli , yukarıdaki örnek yazınızdan dolayı size teşekkür ediyorum.

6. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm

Yazdıklarınıza tam destek veriyorum.. takımcılar arasında 3 liralık şarap değil 70lik rakı içen bile var..

7. k_afacan

k_afacan kemal

Favori Kamış:
    lineaeffe BAIA 4.50 / lineaeffe s-flax 3.90 / lineaeffe oyster 3.90
    Favori Makine:
    lineaeffe superfıre 8000 / okuma octana ot-30 / okuma octana ot-55
    En İyi Avı:
    kalkan 1.5 Gr kadar
    ben istanbulun hemen hemen bir çok yerinde balık tuttum ancak galatada aldığım zevki ve hazı hiç bir yerde almadım gece sabahlardığımda altdan gelen müzik sesleri ustte dolaşan aileler sevgililer tristler vs... geceye kalan bir kaç samimi insan kapaı girişindeki güvenlikliçilerle olan muhabbetler vs... çok eğlenceli zevklidir ben de kapatılmasında yana değilim yıllardır avlandıgım zaman içindede ben şahsım adına hiç bir olay yaşamadım bir kez ufak bir tartışma yaptıgım birisi oldu onunlada 15 dk sonra can ciğer olduk sen kendini bildikten sonra karşındaki ister şarapcı olsun ister şarapçı çok etkilemiyor evet tuvalet sorunu var ve buna kimseninde çözüm bulabileceğini sanmıyorum bunun en buyuk sorunuda orda içki içilmesidir şahsen ben gitmeden önce havuzu boşaltıyorum sonrasındada bir sıkıntı çekmiyorumki sabah 5 de gidip bir sonraki gün öğlen 11-12 de döndüğüm zamanlarda bile çogunlukla bir sıkıntı yaşamadım tuvalet konusunda
    kapatılmasın yasaklanmasın ama bir kaç pislik insanında ordan temizlenmesi gerekir
    malzeme satanlar seyyar satıcıları hırsızları yankesicileri şarapcıları vs... bunlar buranın rengi kokusu belki ama temizlenmesi şartır
    son olarakta her hangi bir andan bir olay bir kavga anında kapalardaki güvenliği çağırmanız yeterlidir çok değil 3-4 dk içinde plis damlar olduğunuz alana kimse kimseye galata koprusunde bir şey yapamaz o na emin olun ama pislik miğde bulandırıyor bunların temizlenmesi temizlenemiyorsa eğitilmesi şart

8. murat ziya

murat ziya ziya şenel

Favori Kamış:
    banax albastar dam
    En İyi Avı:
    sazan 5kg
    bende istanbul yaşarken senede birkaç defa giderdim. keyifli bir yer söylenenlerin aksine sabimi bir yer fazla lafa gerek yok hiç sıkılmadan oltamı yanımdaki arkadaşa emanet ederdim balıklar ortada durur veya çantam ortadadır kimsenin el sürdüğünü görmedim. yer konusunda ben sabah 6 da orda olmama rağmen yerin olmadığı çok zaman yaşadım ama takımcı arkadaşların sayesinde yer nuldum tabiki herşeyin bir bedeli var bitkaç çapari bir iki takım azıcık karidese iş haloluyor sıkıntıya gerek kalmıyor. işeyenlere bende uyuz oluyorum ama belediye bunu çözmeli her tarafa 4 seyyar tuvalet iş halolur

9. tofim34

tofim34 hasan

Favori Makine:
    GS-9
    En İyi Avı:
    .....?
    arkadaşlar bende cuma 04,02,11 akşamı gittim köprüye, ama hiç birşey yoktu..
    sadece KEFAL cıkıyordu, kefal içinde değmezdi okadar soğuk altında beklemeye...

10. arkadaşlar bir konuda anlaşalım galata köprüsü herkese açık dilediğince balık avlayacağımız bir yer bunun için oradaki çakallardan malzemecilerden bir şeyler alıp vermek veya eyvallah çekmek zorunda değiliz bunlara gariban v.b gibi duygular beslemenin anlamı yok çünkü ilk fırsatta size tekmeyi onlar atar çıkarla başlayan ilişki zamanla rant a rant ta zamanla buralar bizim deyip sahiplenmelerine yol açıyor galata da avlanmak için birilerine yaranmak veya icazet almaya gerek yok malzemeciden malzeme aldım sorun kalmadı her şeyin bir bedeli var demek en büyük sorun çünkü bir nevi ruşvet ve teşvik bence gaalatada hiç bir şeyin bedeli olmamalı ben pazartesi günü galatadaki olayları ibb tarım köyişleri bakanlığına istanbul valiliğine ve içişleri, maliye ye ve son olarak ta bilmere bimere şikayette bulunacam sonucu size bildiririm

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Şubat 2011
  11. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Dostlarım olaya birde uzak bakış açısı katayım istedim..

Ankaralıyım, İstanbula gelişlerimde Galataya muhakkak ki uğrarım. balık sevdası olan bu kadar insan başka bir yerde bir araya gelmez. Köprüye iki yanından baktın mı yüzlerce kamış görürsün. Önünde eşimle resim çektirmişliğim vardır. allta balık ekmek bira içerken boğaz manzarasına karışan kurşunlar, çırpınarak yukarı çıkan balıklar.. Alttan geçenlere oltayı takmamak için zarif hareketler.. Büyük keyiftir benim için.. Gelelim gerçeklere. O kadar kalabalık nerde olsa pislik oluşur. Bütün gün tuttuğu yeri kaptırmamak için tuvalete bile gitmiyor adam. Örneği başka hiçbir yerde görülemez, görülmemiştir de.

Biz Ankaralılar gölbaşına, gençlik parkına giderdik çocukken. zamanla buraları pislik sardı, yankesicisi, balicisi, iti kopuğu, aile gitmez oldu gençlik parkına, çocukları dışardan bakar oldu oyuncaklara. Gişecisi tırnak atardı para üstüne, serserisi para ister, zorla alırdı vesaire.. Belediye ele aldı, yüksek çalıları temizledi, güzelleştirdi, ışıklandırdı, inzibat gibi güvenlikler koydu.. Şimdi gidiyorsun tertemiz, eşiyle bankta otururken elele tutuşanlara bile kem gözle bakan güvenliklerimiz bile oldu :) Aynı şekilde Akdere çamlığı Ankaranın terasıdır, içkicisi ayyaşı ordan çıkmazdı, yalan yok bizde içmeye çok gittik manzaraya karşı. Şimdi pırıl pırıl bir park oldu orası. Bir yerde iyi birşey olmasını istiyorsak, bizim kadar, yöneticilerin de kararlı olması gerekir. Bence galata kurtarılabilir, aynı güzelliği daha da fazlasıyla yaşatabilir bizim gibi uzaktan bakanlara bile..

Son düzenleme: 6 Şubat 2011
  12. blue.point

blue.point vedat

Favori Kamış:
    Alba Bosphorus 2308
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    destekliyorum rantiyeyi savunmak en başta ahlaksızlığı savunmaktır yapılan örnekleme malzeme almak ve malzemecinin yer bulması zaten ülkemizin en büyük sorunu olan zübüklerin beslendiği alandır...

13. paul&shark

paul&shark özgür şeflek

Favori Kamış:
    Lineaeffe evtreme 180 cast
    Favori Makine:
    Okuma V System vs65a
    En İyi Avı:
    ben hiç büyük balık kaçırmadımki
    köprünün üzerindeki malzemecilerin kamış tutturmaya yarayan tahta parçası takozları köprünün korkuluklarına monte edip yok burası kiralık başka yere geç mevzusuna girmeleri burayı hepten bitirmiş ya gece gidiceksin yada gitmeyeceksin ki ben gitmeme taraftarıyım hele hele sarayburnu varken hiç işim olmaz orda ben onlara balıkçı bile demiyorum zaten al eline 50metre misina sal aşağı çek yukarı öyle oltacılıkmı olur ne pislik arasan orda zaten git oraya 365 gün kefal tutarlar arasıra istarit denk gelirse oda istisnalar hariç bunlar başka balık cinsi bile bilmezler