Galata köprüsü hakkında her tür yardıma açığım.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında eozsoyeri tarafından paylaşıldı.

1. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Selamlar uzun bir aradan sonra tatlısuların uzaklığı ve susuzluğu yüzünden denize dönüşş yaptım:) galata köprüsünde avlanmayı düşünüyorum..2-3 gündür gidip herkesi izliyorum inceliyorum alışveriş yapıyorum..

-Galata'da hangi takım ve yemle ne tutabilirim bana açıklarsanız çok sevinirim.
    -Köprü saat kaçta dolmaya başlar otobüsle gidiceğim için en erken saat 7 de orda olabilirim kıyılarda yer bulabilirmiyim(malum ortada hiç balık olmuyo).
    -her saatte yemciler orda olur mu?
    -Kefal yakalayan çok insan gördüm bu kefaller yenir mi? kokar mı?temiz midir?
    -Yemli oltalarla istavritin dışında yuvarlak hatlı bi balık yakaladıklarını gördüm bu balığın cinsi nedir?
    -Cevaplarınız için teşekkürler..

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    hocam orda yakalanan kefali ben şahsen yemem, o yuvarlak hatlı balık izmarit balığıdır, yenebilir ancak biraz kokar,yemciler her saat olmasada nöbetçi kalıyo birisi mutlaka

3. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    Merhaba Erdem galata hakkında birkaç bilgide ben vereyim sana
    İstanbul’da oltayı eline ilk kez alanlar Galata Köprüsü’ne gider. Öyle ki, yer bulmak bile çok zordur. Özellikle de hafta sonlarında. Sabahın ilk ışıklarında gitmek, rahat ve güzel bir yer kapmak için şarttır. Özellikle Marmara’ya bakan tarafının daha verimli olduğu söylenir. Temmuz - ağustos ayları dışında çinekop, kefal, izmarit ve istavrit bolca bulunur. Balıkçıların tecrübesine göre 10’lu veya 12’li çapari kullanımı en çok tercih edilen tekniktir. Sarkıtma, şamandıralı, mantarlı olta ve dip oltası kullanılabilir. Köprü üzerinde sandviç ve çay satan seyyar satıcılar vardır yemciler hafta sonları gece gündüz oradadırlar

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Sağolasın Yücel abi bana da pek hoş görünmedi ondan sordum:(

Remzi abi sen de verdiğin bilgiler için çok sağol.Ben oltayı ilk defa elime almadım başka biryere mi gitsem yav:) o kadar erken gitmem zor biraz otobüsler 6 da başlıyo çünkü:( Ve de dediğin gibi çok kalabalık.Çapari ile aram pek iyi değil ya sabahtan akşama kadar at-çek olta başkasıyla karışsın onunla uğraş...:) Dur bakalım yeni bir başlık açıyım daha iyi biryer öğrenirsem oraya giderim.

5. gececibarış

gececibarış

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    1,850 kg Levrek/2.000-2.500 kg palamutlar
    Erdem merhaba;
    Dün gece galatadaydım yaklaşık 8 saat kadar şu anda orada istavritten başka bir şey çıkmıyor gece tek tek yemli istavrit alınıyor bildiğim tüm teknikleri denedim.Zoka,mantarlı çinekop takımı,asansör ama hiç bir hareket yoktu büyük balık için.Belli ki havaların biraz daha soğumasını bekleyeceğiz.
    Rastgele.

6. istanbulteam

istanbulteam Alparslan Altan

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Hayırlı olsun Erdem abi sende bizim gruba katıldın gittiğin bir gün haber verirsin beraber tutarız ben köprüye 3 senedir gidiyorum her türlü tekniği bilirim nerde balık var onuda bilirim

7. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Evet ben de en çok istavrit tutanları görmüştüm.Haydi inşallah hayırlı olur bigün nasip olursa çok isterim Alparslan abi.

8. lathander

lathander Levend Turgay

Favori Kamış:
    silikonlu çaparinin hastasıyım
    En İyi Avı:
    bi sürü istarvit
    Çok tecrübeli olmasamda paylaşacağım ve tavsiye edeceğim yegane şey ;

son 2 sefer oraya gittiğimde hep aynı senaryo vardı saat 17-18:30 arası her atışta 1-2-3 adet istarvit geliyor 8li-10lu çapariye ama öncesinde ve sonrasında tek tük ustalara geliyor. Yemlilere izmarit değilde ( bu izmarite baktım netten benim izmarit sandığım ispariymiş ağız alışkanlığı izmarit derdim ben hep buna ) ispari alan oluyor gün boyunca. Tek tük ama iri ve büyükçe zarganalar gördüm kovalarda. Şahsen ben sadece istarvit alabildim orda.

Kefaller orta büyüklükte sürü halinde bir ara gözüktüler bana, su üstündeki ekmekleri didiklediler hemen ekmekle olta attım ama çok geçti gitmişlerdi.

rastgele.

9. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Ya da kardeş fark yapmaz:)