Galata köprüsü

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Remnn tarafından paylaşıldı.

1. Remnn

Remnn Eren

En İyi Avı:
    kıyıdan 6 kilo İstavrit
    Merhaba abiler ,kardeşler Yarın galata köprüsünde avlanmayı planlıyoruz balık ne durumda ? Palamut başladımı bol istavrite devam mı ? Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler :)

2. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    merhaba,şu sıralar galata köprüsünde akşam tek tük istavrit çıkmakta,palamut kayıp.haa bu arada sabah pek bir şey çıkmıyor

3. fisherman19

fisherman19 Seyfullah Küçük

En İyi Avı:
    Lüfer ,750gr palamut
    kardeşim geçen gece güzel balık aldım galatadan..gündüz pek bir sey cıkmıyor...galatada aslında gece cok bisey yok bu sıralar ama bi yer var orada balık(istavrit) genelde oluyor..bu gece deniyecem yine ..haber ederim sana

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    0.25 FC misina ve tavşan tüyü ile çapari yap. 7 kulaçta akşama kadar salla. Eminim bir kaç palamut alırsın.

Ama Galata köprüsü balığın en kesat olduğu yerdir istanbul'da. Oradan gelir ve geçer balık.

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Serdar abi tavsan tüyü nasil oluyor? angora mi ?

6. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    yeşil olan tavşanlar varya onlardan hihi

7. randuru

randuru Randuru

Favori Kamış:
    Okuma V-system 10
    Favori Makine:
    Okuma Trio55
    En İyi Avı:
    Yan yatmak en güzeli :)
    dün akşam üzeri 7,30 da galatadaydık ben ilk defa denizde av yapacaktım :) 3 arkadaş 15 tane istavrit tuttuk saat 24,00 kadar.arkadaşların dediğine göre balık bir varmış bir yokmuş günü gününe tutmuyormuş...

özet olarak balık yok ama olabilirmişte ne bilim pek anlamam deniz işinden :)

bide abi istanbulda bu istavrit olayı nerde güzel olur bol tutulabilecek bir yer varmıdır ne bileyim palamut falanda olabilir

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Değil. Basit bir fly hilesi.

Bu havlı tüy olayının abartılmış halidir. Hele kösteklere rapala düğümü ile bağlanırsa, sizin bile atlayasınız gelir çapariye.

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Valla, ne azından ayağına çay geldiğini düşünürsen, Galata köprüsünde.

İnce ve FC takım olacak, adam gibi iğne, tercihan umi tanago olacak. Düzgün sim olacak, iğne kaplı olacak vs. vs.

Ama sana bunlar denmez, sana "balık oldu mu gelir" denir ve altından binlerce ton istavrit geçerken sen hiç birini tutamazsın.

Bizim balıkçılar, balık tutamayınca onu kandıracak takımı yapamadık demektense, kabahati balığa atıp, balık yok demeyi tercih ederler. Eğer bunu yapmazsan, her tür için diyemem ama, istavrit için Galata'dan hoş yer olamaz.

Ha, lüfer mi, hamen dibinde Karaköy iskeleden süper lüfer alırsınız. Ama köprüde havanızı alırsınız, bunu karıştırmayalım derim.

10. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    gerçekten iyiymiş bende gırgır geçiyor sanmıştım

11. Barış Sevin2

Barış Sevin2 Barış

En İyi Avı:
    Palamut
    Horoz tüyüde Palamut avlayabilmek için idealdir... Bugün biz Şehirhatları'na ait Sirkeci Harem Feribot İskelesinin arkasındaki Eski Adalar İskelesi olan bizim şu anda 5 Numaralı iskele dediğimiz, yerden oltaya horoz tüyü ekledik... 4-5 sonuç alabildik... Fotoğrafını çekmeden afiyetle yedik ama bi 15 dakika filan dipte hafiften dursun.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Yeşil olanlar tavşan değil, marobou denen, sekreter kuşu da denen, bir afrika leyleği:

Beyazlar, tipik palamut çaparisi olacak, tembellikten geçtiğim bir anda. Kırmızılarda palamutun canına okur ama 18 kulaçta iş yapar.

Yeşil olan, numunelik ise, marobou tüyüdür ve 5 cm kısa köstekli takımla, lüferin belini kırıp, oha dedirten avlar yapmanızı sağlar.

O avlarda, zaten tek çapari indir kaldır limiti tarumar ettiği için, buralara rapor ilfna konulamaz elbette, sarı kağıtın gölgesinde kalınır.

Ama meraklı amatöre, bunları göstermek lazımdır. Her ne kadar, amanda rapor nerde, yok resim filan diye abes laflar edecek olsa da.

Palamut istiyorsanız, anahtarı budur. Ağustos - Kasım arası yüzünüzü asla kara çıkarmaz.

Ve ben gene eminim, dişlerini gıcır gıcır ettirip, yok resim vs. yok diye bilmem ne atmaya çalışan olacak. Şeyimde değil, madem sordunuz, işte palamut derdinin devası bunlardır.

13. fisherman19

fisherman19 Seyfullah Küçük

En İyi Avı:
    Lüfer ,750gr palamut
  14. 29519

29519

Bunlar ne yahu? afrika nın bilmem ne kuşu, yok tavşan ayağı :D
    İstanbul'a veya bize ait tekniklerle balık tutamayan arkadaşların, o zaman böyle tutarım hezeyanları:D
    Bu tekniklerle balık tutulmaz'mı tutulur elbette ne gerek var o kadar uğraşa? Ancak herkes balık tutarken balık tutamayan kişilerin yapacağı işler... saçmalık.

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Afrikadan leylek getirtemeyeceğimize göre gidin spottan 2 liraya alın bi torba beyaz tüy, bağlayın kösteklerinizi, yapın takımınızı.. araya bir iki mavi sim de kattınız mı tamamdır.. gerisi maharetinize ve kısmetinize kalmış..

16. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    serdar abi kısmet işine kızıyor kendi beceriksizliğinizi kısmete bağlamayın diyor idk

17. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Öyleyse neden RASTGELE der balıkçılar? :)
    Herkes nasibini alır, ustalık tabi ki farkettirir ama nasipte yoksa nafile..
    Vermeyince Mabud Ne Yapsın Mahmut ;)

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Serdar Bunları takıma bağlayıp balık tutacağına sen inanıyormusun mübarek insan. yıllardır ben iğne ile tüy haifi olacak kibar olacak iğnenin aksiyonunu bozmayacak dedikçe başımıza çıktın ben tüy adedini iğne üstünde azaltmaya çalıştıkca sen boyle şeyleri nerden bulur çıkartırsın anlamıyorum.....

Palamutun devası bunlar diyorsun bu takımla bir tane palamut tutan varsa ben palamutçulupu bırakıcam nedir bu ya......

19. sedat_ist

sedat_ist sedat

Favori Kamış:
    okuma 7000
    Favori Makine:
    okuma(takashıma)
    En İyi Avı:
    Lüfer
    :) :) alico skoylu bilgi atışmanızı çok seviyorum bu konular üzerine tartışmakta güzel :) ama bişey dikkatimi çekti diğer form konularındada şahit oldum seviyeli bir şekilde tartışmanızda çok güzel en azından seviyenizide bozmuyosunuz :) tebrikler rastgele dortlar..

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sedat Serdar Benim arkadaşım birlikte denize çıkmışlığımızda var.
    Adamın dedikleri doğru dediği takımları çantasında mevcut. Benım görüşüm ona uyar onun ki bana uyar uymaz tartışırız. hırslanırız Olura olmaz der . anlaşırırz. sonuçta konuda kiş bilgisine güvenirim ancak.
    Bana bir iğne+bir olta lazım gelen yerde sadece ve sedece onun bir sğrğ takım taklavatla gelmeside hoşuma gitmiyor. Alt tarafı balık tutacağız. dünyayı kurtarmıyoruz.

Yukarıdaki örnekte o Köstekler çalışırsa bende o hayvanın canlısını yemeyi taahhüt ederim....