Galata köprüsündeki rahatsız edici durumlar..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında brkp tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Arkadaşlar, açık alanda alkol almak elbette ki etik olarak doğru değil ayrıca yetkili merciler bu yönde karar almışlarsa idari yönden yaptırımı vardır. 5326 sayılı kanunun 35 maddesi de (ayrıca kolluk görevlisi sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükünunu bozacak şekilde davrananlara ) bu maddeyi uygulayabilir. Yani orada içki içirmek ya da içirmemek idareye kalmış bir durum, istemezse içirmeyebilir kimse de karşı çıkamaz. Genel kolluk görevlisi durumu tespit ettikten sonra gerekli idari yaptırımı uygulayabilir. (Şartlar oluşmuşsa) İdari yaptırım tutanağı kollukta mevcuttur. İlgili maddeyi uygulayabilir. 5326 SAYILI KABAHATLER KANUNU ÇERÇEVESİNDE
    ÇEŞİTLİ KABAHATLERE İLİŞKİN 2007 YILINA AİT PARA CEZALARI

SIRA NO
    KABAHATLER KANUNU MADDE NUMARASI
    ADI-İŞLENME ŞEKLİ

1
    Madde 32
    EMRE AYKIRI DAVRANIŞ
    Genel
    109 YTL
    117 YTL

2
    Madde 35
    SARHOŞLUK
    Genel
    54 YTL
    58 YTL

3
    Madde 36
    GÜRÜLTÜ
    54 YTL
    58 YTL

4
    Madde 37
    RAHATSIZ ETME
    Genel
    54 YTL
    58 YTL

5
    Madde 38
    İŞGAL
    Kaldırımları İşgal Eden veya Mal Satışı Yapan Kişilere
    54 YTL
    58 YTL

Alkolün sokaklarda uluorta içilmesi ile ilgili yasaklar ile alakalı dünyada da örnekler mevcuttur;
    Avusturya Steirmark eyaletinde Graz başta olmak üzere çeşitli şehirlerinde park ve meydanlar gibi halkın ortak kullanım alanlarında alkol 2009 yılında yasaklanmıştı. Graz ile başlayan yasak çeşitli şehirlerde de ilgi görmeye başlamıştı.
    Yasak yalnızca açık alanları kapsıyordu, yani bir anlamda ‘ulu orta içilmesi’ yasaklanıyordu. Bunun sebebi olarak çevre ve gürültü kirliği ve gelip geçenleri rahatsız edilmesi olarak dile getirilmişti. Yasağa uymayanları ise 2000 Euro’ya varan cezalar uygulanmaktaydı. yani "kro" tabir edilen kişiler sadece ülkemize has değil.
    Ülkemizde de elinizde bira şişesi/kutusu birçok park ve bahçede, kamuya açık alanda oturup aleni bir biçimde içki içemezsiniz, içersiniz ama kolluk kuvvetleri durumunuzu tespit edene kadar. Bazı kişiler bundan sıyrılmak için bira kutularını poşet, gazete kağıdı gibi şeylerle sarıp gizleyerek içme yöntemini de uygulamakta.

Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın ancak hassas bir konu.

2. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Berkan Bey, konu bu yöne kaysın diye yazmıyorum ama, parkta bahçede, deniz kıyısında (çeşitli özel alanlar hariç) elinizde içki var diye kimse gelip ceza kesemez. Ancak; bağırıp çağırıyorsanız, sağa sola laf atıyorsanız, elinize teybi almış gecenin köründe sesini sonuna kadar açıp müzik dinliyorsanız ve toplumu tehdit edecek derecede sarhoş, dengesiz hareket ediyorsanız cezayı da yersiniz tabi ki. Daha önce biz de bir serseri grubunu çaktırmadan şikayet ettik ve gelen polis alkol almak suretiyle gürültü yapmak ve çevreyi rahatsız etmekle ilgili ceza kesti şikayet ettiklerimize. Tabi günümüzde uygulama siyasi olarak daha sıkı şekilde yapılıyor veya yapılmıyor olabilir, biri gelip cezayı kesse, ben sadece kendi halimde içkimi içiyordum deseniz de demeseniz de ispatlayamazsınız veya cezaya itiraz etmenin maliyeti cezadan çok daha fazla olur. O yüzden aslında el kol bağlı :)

Çoğu yurdum "dana"sı içki içerken kabahatler kanunun tüm maddelerini ihlal ettiği için önyargı oluşuyor ancak bunu "kamuya açık alanda alkol alıyorlar" türü bir çıkış ile genellemek ve bezemek ne derece doğru bilemiyorum.

Boğazdaki "kro"lardan biri de benim bu arada, av sırasında en çok sevdiğim şey bira içmektir :) En sevdiğim yöntem ise ağız ile içmektir :) Bunu belirtmemin sebebi ise uluorta içki içenleri savunmak değil, özgürlüğümü savunmaktır. Başkasının özgürlüğüne dokunmadan ve dokundurmadan. Çoğunluk yanlış yapıyor diye çoğunluğa kaynatılmadan yaşamak istiyorum. Yanlış yapanların cezası verilsin, biz de güvenle sokaklarda gezelim. Bilmem anlatabildim mi...

3. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Açık alanda alkol almak herhangi bir şekilde suç teşkil etmemektedir.Ancak 5326 sayılı kabahatler kanunu 35 md hükümlerinde "Sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiye" şeklinde bir mevzuat hükmü bulunmaktadır.Bununda idari para cezası 77 TL dir.İdari para cezaları kimlik bilgileri esas alınarak tanzim edilir, kimlik bilgileri için C.Savcılığından izin almaya gerek yoktur.Araç içerisinde ise şoför hariç alkol almak yasak değildir.Ülkemizde sadece üst mercilerin aldığı karara göre içkinin açık alanda içilmesi yasak olan tek şehir Çankırı'dır. İstanbulda daha önceki senelerde belediyece alınmış alkol yasakları vardı (Bakırköy,Üsküdar,Beykoz,Avcılar) ama şuan hali hazırda İstanbul ilinde hiçbir valilikçe belediyece ve yetkili mercilerce alınmış bir yasak veya yaptırım yoktur.Alkol alan kişilerin % 90 nı kabahatler kanununu ihlal ettiği için sanki alkol almak yasakmış gibi bir izlenim bırakılıyor.

4. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Berkant abicim adam denize olta atarken birasını yudumlamasın mı:)
    Parkta bahçede senin-benim evimin önünde içilmesin de sahilde içilsin meret.
    Yoksa ben balık partneri bulamam:D
    Gelen arkadaşım tamam ben de iki bira çakarım kafayı dağıtırım diye geliyor.

5. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    arkadaşlar kar yağdı oltaları bırakıp fileleri alalım kulağına kar suyu kaçan balıkları toplayalım hihi

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Konuyu fazla uzatmak istemiyorum, ben de sıkça olmasa da arada sırada alkol alan biriyim.. ama ya evimde, ya barda klüpte ya da kendi teknemde içerim.. açıkçası sokaklarda, sahillerde, insanlarıp aileleri ile gezip dolaştığı yerlerde içilmesini doğru bulmuyorum.. elbette içki içiyorsunuz diye gelip size küt diye ceza kesmiyorlar, ama "çeşitli sebeplerden" önce uyarıyorlar ve eğer içmeye devam ederseniz işte o zaman iş inada biniyor, bir şekilde içirtmiyorlar.. bundan 20 sene önce üniversitede okurken ortaköy meydanında bira içip gitar çaldığımız günleri dün gibi hatırlarım.. hadi şimdi yapın sıkıysa.. neyse konuyu daha fazla uzatmak istemem, ben bugünkü düşüncemle doğru bulmuyorum, iki bira çakarım kafayı dağıtırım düşüncesini amatör balıkçılık ile pek bağdaştıramıyorum, çünkü öyle olunca bence amaç bira içip kafa dağıtmak araç ise balık tutmak, oysa benim için amaç balık tutarak kafa dağıtmak (bu benim düşüncem), doğru bulan içsin, ne diyim..
    Not: Boğazda tuvalet krizine girmemek için çay bile içmiyorum çoğu kez :laughing:

Bu arada bu sayfa bu konu ile çok meşgul edildi, edenlerden biri de benim, kimse kusura bakmasın lütfen.. müsadenizle konuyu burada kapatıyorum..

7. hikmet12

hikmet12 Hikmet

En İyi Avı:
    Lüfer,Eşkina
    herşeyin bi uslubu adabı vardır. zaten burda eleştirilen doğru düzgün kendi başına içki içenler değil. ulu orta milletin ailelerin çocukların gözü önünde kafaya dikilen içki şişelerinden yolda geçen bayanlara laf atan zihniyetten bahsediliyor..

8. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    bende bir cok kez kopruye gıdıyorum ve cok sorun yasıyorum bırkeresınde artık kendımı nasıl sıktıgımı anlatamam karsımdakı tek kısıde degıl 2 kısı olmasına ragmen ALLAH ne verdıyse dalıcaktım ama gercekten nasıl tuttum kendımı bılmıyorm tutmasaydım gercekten cok kotu seyler olucak kendını bılmezler yuzunden hıc ugruna ya hastanelık yada karakolluk olcaktım inş bir gun 1 tanesını kıyıda kosede yakalamam dıyorum rezıllık otesı bır durum burası ıstanbul arkadaş turistlerın en cok zıyaret ettıgı ulke ve sehırlerden bırı ama kendını bılmezler yuzunden ınsanlar turklere baska goz ıle bakar oldular ben turızmcı olarak soluyorm bunu ıtalyadan musterı gelıcek guzel bır yerde otel ıstıyor nasl dıyım emınonu karakoy falan guvenlık acısından soleyemıyorum malesef daha cok solıcek seyler var fazla soze gerek yok herkes goruyor neyın ne oldugunu..

9. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Sevgili Berkay, aynen bu yazdıklarını biraz daha toparlayıp resmi bir dilekçe ile Büyükşehir Belediyesine iletmeni tavsiye ederim. İstanbulda yaşamıyorum ama çok defa köprüden geçtiğim olmuştur. Aynen dediklerine katılıyorum. Bu konuda Belediyenin yapacağı şeyler olduğunu düşünüyorum. Hiç birşey olmazsa köprüyü tamamen balıkavına kapatırlar hiç değilse insanlar köprüyü kullanırken bu gereksiz insanlarla yüz göz olmak zorunda kalmazlar. Hatta bu tür rahatsızlığı birkaç vatandaş daha dile getirirse çözüm süreci hızlanacaktır.

Bunun için lütfen hiç birşey yapmasanız bile birkaç dakika ayırıp online olarak BEYAZ MASA'ya başvurun
    http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Kurumsal/Birimler/HalklaIliskilerMd/Pages/AnaSayfa.aspx

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.