galatada küçük balık katliami

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında balık kurdu tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    KENDİMİZİ KANDIRIYORUZ SADECE

Konuyu dün geceden beri okuyorum
    Sevgili dostlar değerlei arkadaşlar...

Kim bunlar. BİZİZ.... yazıyoruz. ama bunlar maalesef bizden başkası değil. O zaman gören kişi çeksin fotoğraflarını yapıştıralım şuraya bakalım aramızdan kaç kişi veya kişiler çıkacak. Ondan sonra ben değildim. tutmadım. sizin balık sirkü dışı benimki sirkü içi kavgasımı olur.

Herkes şapkasını çıkartıp bir önüne koysun. ve biraz daha düşünsün.
    Sonuç itibariyle yaptığımız iş Amatör de olsa Profesyonel de olsa

BALIK-CILIK.... Yani bu işin cılkı çoktan çıktı........

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit

Katılıyorum.Güzel bir çözüm olacak gibime geldi.Gerekirse balık avı ile ilgili diğer site adminleri ile de irtibata geçilir.Bu gibi bir durumda fotoğraftaki kişi bizde yoksa diğer sitelere gönderilir elbet bir sitede çıkacaktır.Böylelikle çoğu amatör balıkçının bir şekilde sitelere üye olduklarını farz edersek bir şekilde caydırıcı olacaktır sanıyorum.Küçük bir ihtimalde olsa denemeğe değer.

3. Gelibolu_1915

Gelibolu_1915 İsmail Adanalı

Favori Kamış:
    Oyster 420 cast, Placton Hummer 300
    En İyi Avı:
    Eşkina, Gelincik, İspari, bolca İstavrit. 2008 hedefi: Lüfer
    Forumdaki herkesin resmi var mı? Nasıl tanıyacaksınız?

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Resimlerden sen benı tanımazsın. ancak senı tanıyan mukakak birisi çıkacak bu bizim şu kişidir diyecek. resim arşivi düzenlemeye gerek yok...

5. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Yanlis anlasilmasin sizde arakdasin soyledigine katiliyor olabilirsiniz ama bende kulagimla duydum,forumlardan bahsedip ufakliklari cekemeye devam edenleri gordum.
    Hangi forum hangi kullanici onu bilemem tabikide ama hani buralarda sirkulerden felan surekli soz edilir o acidan soyledim.Kimse umursamamis acikcasi..

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sizlere sonuna kadar katılıyorum forumlarda tabiki bu tip insanlar çok hatta özellikle nerede ne var gibi bilgileri almak için forumlara üye olan ve gizli gizli ağ atanlar bile var şu kişi diyemiyorum ama bundan eminim ama biz elimizden geldiği kadar bu konularda çalışıyoruz benim avlaklarım genelde tatlı sular ve emin ol oralarda gördüğüm her balıkçıyı bilinçlendirmeye çalışıyorum allah seni inandırsın adamlar bizim ufak diye saldığımız turnalara şaşıyor hatta bazıları bunu ben tutsam balina tuttum diye sevinirdim ama sen ufak diye geri salıyorsun diye şaşıranlar var bencede aliçonun dediği gibi yapalım herkes ufak balık tutanların fotolarını çekip forumlarda yayınlasın:) :)

7. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Açıkçası bu işin takipçiliğini ne kadar yapsakta durum değişmeyecek...

Devlet bu sirküleri çıkardı çıkarmasına ama gidin balık hallerinin halini bi görün....
    İşe ilk önce bu hallerden başlanmalı... Parmak kadar mercanlar karagözler hallerde fink atıyor... Burda neden kontrol olmuyor... Neden kimse bunları şikayet etmiyor... Öyle böyle de değil kasalarca satılıyor...

Çok değil bikaç sene sonra denizde sadece tur atacağız... (denizler kurumazsa)
    Artık sadece tavuk niyetine çiftlik balığı yeriz...

8. Gelibolu_1915

Gelibolu_1915 İsmail Adanalı

Favori Kamış:
    Oyster 420 cast, Placton Hummer 300
    En İyi Avı:
    Eşkina, Gelincik, İspari, bolca İstavrit. 2008 hedefi: Lüfer
    Bana pek uygulanabilir gibi gelmedi.

1- Bu şahsın fotoğrafını nasıl çekeceksiniz?
    2- Küçük balık yakalandığı nasıl belgelenecek? Kovalarında mı fotoğrafı çekilecek?

Diyelim ki bunların hepsi oldu. Limit altı balık yakaladığı tesbit edildi. Bundan sonra hangi aşamalar gelecek? En fazla üyelikten iptal olabilir ki bu durum o insanı bazı değerlerden daha da uzaklaştıracaktır düşüncesindeyim.

Bana göre; illa ki böyle bir yola başvurulacaksa, belirlenen şahıs siteye değil de sadece site yöneticilerine bildirilmeli ve site yöneticileri tarafından uyarılmalı. Diğer türlü kesin olarak ispatlanamayacak bir durum için kimseyi burada zor durumda bırakmamalıyız. Kaldı ki bu insanı kazanmaktan çok, kaybetmek demektir.

9. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Doğru bir tesbit bu. Diğer forumlara resim göndermek de hiç çözüm değil. Çünkü çok farklı yerlere çekilebilir bunlar. Ben daha önce bu siteye üye olan bir çok arkadaşımın organizasyonlarda bile fark ettirmeden kraça avladıklarını biliyorum. Tabii ki isimlerini açıklamayacağım ama bu böyle ne yazık ki. Site ortamında ahkam keserken bir bakıyorsunuz kovaları kraça dolu:( Defalarca uyarmama ve kovasını denize dökmeme rağmen, kraça avlamak uğruna siteden gidenler bile oldu:confused: Tek çözüm bizlerin içindeki, vicdani sirküleri harekete geçirecek bir şeyler yapmak.

10. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Konuyu defalarca okudum yinede fındık kabuğu dolmadı.
    Üyeler: 16.868 sizce Türkiyede bu kadarmı balık avlayan insan var?
    Her kelimenin başında sonunda söylediğimiz EĞİTİM ŞART bu eğitim nasıl ve nerde olacak kısa ve öz anlatayım.
    Atölyeme kendime ait yaklaşık 100 adet seçme resim ile bir pano yaptım günde yaklaşık 15-20 kişi inceleyip sorar usta bu balıkları ağlamı yakaladın (biz köyde ağ atarız kireç salarız elektirik veririz) vs vs kişi ile ilgilenip muhabet konusu ortaya çıkar uzun lafın kısası birey olarak herbirimizin görevi yerine getirmesi ile ancak sorun çözüme ulaşabilir yoksa burda havada uçan boş kelimeler ile biryere varamayız.
    Lütfen kişinin yüzüne karşı söyleyemiyeceğimiz kelimeleri burdan telaffuz etmeyelim....