Garanti kapsamındaki 9.9 Mercury Yardım

Konu, 'Motorlar' kısmında Çim adam tarafından paylaşıldı.

1. mehmetmeral

mehmetmeral mehmet

En İyi Avı:
    Levrek 8.300 kg
    aydın beyin sorunu aradaşının benzine yağ koymasından ötürü anladığım kadarı ile böle bi durumlarda boğulma pislik gelme vs karbüratörden şüpelendğiniz durumda teknenizde herzaman bir düz tornavida bulundurun.Motorun kapağını açın ve karbüratörü görün karbüratörün yanında şeffaf sarı bi hortum var o hortumun ilk başlangıç noktasında sarı pirinç düz tornavida başlı bidayı gevşetin ve hortumdan benzin geldiğini görün bu karbüratörün içindeki tüm benzini boşaltır boğulma pislik gelme gibi durumlarda denizin ortasında kaldığınızda bayabi işe yarar boşalttıktan sonra tekrar vidayı sıkın ve benzini tekrar pompalayın en azından kıyıya kadar gitmenizi sağlayacaktır 4 zamanlı motorların karbüratörleri çok hassastır ilk çekmede çalıştıramadığınız zaman 2.veya 3. çekmedede çalışmaz ise daha fazla zorlamayın çünkü çok çabuk boğulurlar biraz bekledikten sonra ipi bi kaç kez yavaşca çekip fazla yakıtı pistonların içine aktarmış oluruz gazı normalinden biraz daha açarak ipi çekerseniz motoru çalıştırmanız dahada kolaylaşır bildiklerimi ve tecrübelerimi paylaşmak istedim deniz gerçekten şakaya gelmez bu anlattıklarım olaki denizde bu gibi sorunla karşılaşırsınız (inşallah öle bişey olmaz) ozaman yapıcağınız şeylerden biridir saygılar..