bunların navigasyon cihazlarının üstüne yok zaten. heralde balıkbulucuda da başarılıdır. balık avı konusuna gelince şahsen ben bu aletlere karşıyım. arayıp bulmaktan yanayım
Cihaz dün elime geçti,2.7 dolar için 39 lira vergi çıktı(97.2 dolara kadar vergi yok )12V 7 AH AKÜ ALDIM, denedim çalışıyor(evde) .Önümüzdeki günlerde teknedede deneyeceğim.
Hayırlı olsun Fatih Bey, ben de bugün amazondan sipariş verdim Humminbird 571 hd di modelini. amazon hemen 50$ ekledi fiyatına vergi diye. anlayabildiğim kadarıyla bu para sizin yararınıza kullanılacak gibi bişey söylüyor. inşallah birde burda vergi iztemezler. tekrar güle güle kullanın..
kargomu yoksa posta ilemi istediniz? posta(ptt)ile gelirse %20 gümrük vergisi(75 ero üstü ise bedeli) artı üç lira hizmet bedeliyle kapıda ödemeyle teslim alırsınız. kargo işi oldukça karışık,duyduklarım doğruysa canınız yanacak
postayla istedim ama amazondan şimdiye kadar yaptığım bütün alışverişler yurtiçi kargoyla geldi. onlar hep 100$ ın altındaydı bakalım bu ne olacak. %20 vergi ödemeye razıyım ama bazı firmalar birde 200$ civarında hizmet/depolama bedeli istiyorlarmış. işte öyle bişey olursa ürünü almadan geri göndermeye çalışırım artık
selamlar..aldığınız linki rica edebilirmiyim.Amazon Türkiyeye gönderim yapmıyor artık diye duymuştum birara aldıgınıza göre ya yanlış bilgi yada değişmiş..Fedex vs gibi uluslararası kargo firmalarıyla gelirse yüksek hizmet bedeli ve gümrük işlemleri kesin çıkar bu nedenle normal posta ile ama mümkünse varsa seçeneklerde takipli kargo ile almalı..Gümrükte takılması geçmesi şans işi takılırsa vergisi ödenip alınabilirki o durumda bile buradaki fiyatlarından çok ucuza gelir.. ...Bende Humminbird 597 ci hd di modeli almaya niyetliyim ama gümrük sorunundan dolayı şuan cesaret edemiyorum birisi aracılığıyla getirtmek daha iyi.. ...Oradan gelecek cihazda türkçe menü olmayacak birde ölçü birimi metre yerine feet olacak ama bunlarda çok sorun olmaz..Cihazın elinize ulaşması ile ilgili bilgilendirirseniz bizi sevinirim..
Günaydın, amazonda satılan bütün ürünler amazon tarafından satılmıyor. bazılarına sadece aracılık ediyor. bu bilgi ürün fiyatının altında görülebilir zaten "sold by amazon" yazması lazım diğer firmalardan biri yazıyorsa tr ye göndermez. bir konu daha var tabi sizin almayı planladığınız cihazda GPS de olduğu için iletişim özelliğinden dolayı amazon da bu ürünleri tr ye göndermiyor bilginiz olsun. şu an kargoda görünüyor hafta içi elimde olacaktır. süreci açtığım bu kanudan da takip edebilirsiniz. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=53472