Gazete Kağidindan Sahte

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında Yusuf Artan tarafından paylaşıldı.

1. Yusuf Artan

Yusuf Artan Yusuf Artan

Yalnız bir kutu boya bizim burada 1,5 lira ve bence değmez vermeye.
    Ama bildiğin bir boyacı var ise tercih senin.Ayrıca vernik sağlamlaştırıyorda aynı zamanda.
    HADİ RASTGELE

2. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Burada işin püf noktası şu:
    Blander'a koymadan önce kağıt ile su iyice hamur kıvamına gelecek. Bu hamur, içerisinde topaklanmış parçaları bulunan bir hamurdur. Daha sonra bu hamuru blander'a koy ve blander'ı çalıştır eğer hamur içerisinde topaklanmalar parçalanmayıp kayıyorsa, üzerine az su eklersen topaklanmalar gevşer ve hamur topaksız güzel bir hal alır. Daha sonra buna şekil verip tutkal vernik boya sürdüğün zaman cam gibi parlar. Birde o fosfor tarifini uygulayıp içerisini değişik boyalarla karıştırırsan farklı rennkler elde edebirsin.
    Sağlıcakla kal.

3. serkancetin175

serkancetin175 serkan

Tebrikler Ysuf azmine hayran kaldım doğrusu :)

4. LapinCash

LapinCash

1.5 liraysa 5 kutu alacaksın 7.5 liraya hepsini onlarla yapacaksın çeşit çeşit olur birde vernik sağlamlaştırıyorsa her tarafına sürün :D

5. Yusuf Artan

Yusuf Artan Yusuf Artan

Bünyamin bey;
    Fosfor uygulamasını denedim ancak nasıl çalıştığını kestiremedim. Bu fosforumuz üstüne ışık tutunca parlıyanlardan mı olacak yoksa ışığı bünyesine hapsedenlerden mi olacak? Cevap yazarsanız çok makbule geçer.
    RASTGELE:D

6. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Tebrikler Yusuf... İşte amatör balıkçılığın keyfi, zevki ve yaratıcılığı burda...
    Önce hazır takımlar ile tutmayı öğrenirsin, sonra bağlamayı ve takım yapmayı, en son da senin gibi yaratıcılığını kullanarak yeni takımlar yapıp denemeyi...
    Genç yaşta bu seviyeye gelmen bir ağbin olarak beni çok sevindirdi. Tebrik ederim...
    Verdiğin emek bir çok kişi gibi benide mutlu etti, sevindirdi...
    Emeğine sağlık...

Umarım balıkların en güzellerini kendi yaptığın takımlar ile tutarsın...

Rast gele...

7. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

[img=http://img149.imageshack.us/img149/5323/sssssds.th.png]

Şişenin içine koyduğumuz karbonatın üstüne kendi şişesinin kapağıyla 3-4 kapak oksijenli su ekle... Evet bildiğin OKSİJENLİ SU..... ve şişeyi iyice çalkala... Çalkaladıkça karbonatın oksijenle birleşerek nasıl parladığını göreceksin.

8. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Yusuf seni en başta yaratıcılığın ve emeğin için gönülden tebrik ederim. Yaptığın maket, balık tutar ya da tutmaz, kaldı ki ben tutacığınada inanıyorum ama yaptığın iş bunun da önüne geçmiş eline sağlık,

ayrıca gözden kaçmasın bu maket geri dönüştürülmüş bir ürün, ve dönüştürülebilir aynızamanda :) paylaştığın için teşekkürler. Devam kardeşim.

9. fish founder

fish founder Özgür

tüm icatlar,maddi imkansızlıklardan ortaya çıkarmış :)
    rapala firmasının genel müdürü,senin bu çalışmanı görse eminimki sana eğitim bursu bile verdirir,
    seni canı gönülden kutluyorum,

10. Yusuf Artan

Yusuf Artan Yusuf Artan

İltifatlar için hepinize teşekkürler bu arada Bünyamin abicim 3 kapak oksijenli su ne kadar karbonat için
    Tekrar teşekkürler.
    HADİ RASTGELE

11. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Yusuf gayretli çalışmanın karşılığını başlangıç için balıklardan alamasan bile şu an hepimizden tebriklerle,takdirlerle ve övgülerle aldın.

Bir şeyleri denemekten, üretmeye çalışmaktan , geliştirmekten sakın geri durma. Eminim sen içindeki cevherlerle çok daha iyi şeyler yapacak ve belki bir gün biz de sana ve yaptıklarına bakarak "ben bunun gazete kağıdından sahte yaptığını da bilirim" diyerek tatlı tatlı övüneceğiz.

Aferim sana..

12. LapinCash

LapinCash

Gerçekten bu oranu biraz açarsanız iyi olur yani kaç litrelik şişeeye kaç gram karbonat su miktarını zaten vermişsiniz birde bunları sallayıp sahtenin üzerinimi boyayacaz.

13. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    helal olsun sana tebrik ederim

14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    İsteyen arkadaşlar bu video ve diğer videolardan faydalanabilirler;)
    YOUTUBE VİDEO

15. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Bende tam hazırlıyordum ki neyseki linki göndermişsiniz. evet aynen göründüğü gibi

Son düzenleme: 16 Eylül 2009
  16. Yusuf Artan

Yusuf Artan Yusuf Artan

peki siz bunu denedinizmi ?biz sahte üzerinde bunu nasıl kullanabiliriz.Ayrıca meyveli gazoza gerek varmı acaba???
    HEM BU FOSFOR BİRAZ PARLAYIP SÖNECK İ YOKSA IŞIK TUTUNCA TEKRAR PARLAYACAK MI?

Son düzenleme: 16 Eylül 2009
  17. Yusuf Artan

Yusuf Artan Yusuf Artan

cevap verirseniz sevinirim.

18. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Çok yaratıcısın. Fırsat verseler olta makinesi bile yaparsın gazete kağadından :)

19. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

fosforu sürekli parlak tutman mümkün değil. Ancak sana söyle bir şey öneriyim. Bu parıltılı çözeltiyi oluşturacağın hamurun sıvısı olarak kullan o zaman iç kısmının da parıldamasını sağlayabilirsin. Burada pürüzsüzlük önemli bir faktör. pürüzlülük varsa, arasına zamanla mikron mertebesinde malzeme yığılır ve görselliği bozulur. Ama seni fosfor bu kadar cezbetmesin.

Aslında sahtelerde alt kısımlarında ışık tayfının olması daha önemli bir hadisedir. Işık tayfı fosfordan daha önemlidir. Çünkü içerisinde tüm renkleri barındırdığı için cezbedicidir. siz bir hamsiyi alıp ışık gören bir yerde baktığınızda gerçek balığın alt kısmında ışık tayfı göreceksiniz

fosfor yerine ışık tayfı üzerine uğraşırsan daha iyi neticeler alabilirsin. Bunun için kullanılmış cdler daha iyi bir seçim olabilir.

Ancak burada sadece ışık tayfı oluşturmak yeterli bir seçim olamamaktadır.
    ona gerçeğe yakın aksiyon nasıl verilir onları anlaman lazım . bunu için sahteyi sürekli kıyıda denemelere tabi tutman lazım. Ondan sonra hangi hızla çekmen gerektiğini bilmen lazım ne kaçarcasına ne de çok ağır olmayacak
    tabi bunu belirlenken de akıntı hızı da önemlidir.

Sonuç olarak bir sahteyi yaparken en çok bu ışık tayfına dikkat edeceksin
    Ancak fosforu buna bir çizgi halinde ağız kısmında kuyruğa kadar, yaparsan o karanlıkta fosfor parlayacak ve ışık tayfı da sahtenin rengarenk görünmesini sağlayacaktır.
    çok fazla bilgiyle kafanı karıştırmayayım. sen önce cd deki bu tayfı sahteye nasıl yapıştırabileceğini bir düşün ondan sonra foruma resmini koy sonra daha farklı şeyler düşünürüz

Son düzenleme: 17 Eylül 2009
  20. korayozkan_1907

korayozkan_1907 koray özkan

En İyi Avı:
    daha kg'a ulaşamadım :) :) :)
    bence yılın tasarım ödülüne aday bir proje.kesinlikle....