Tarih : 25.11.2009 Yer : Gaziantep -Nizip kum ocakları Takımlar: Kamışlar, (carbon) silstar spinn270,Cormoran Balackstar spinn (carbon)270.Makinalar Dam Quick 4 ballbering 430, Dam Zri 4ballbering 430, misina Dam 0.20 kaşık,(Dam Effzett) çeşitli sahteler Katılım: Mustafa Güneş, Ali Sercan Öğle sonrası Gaziantep e 60 km olan kum ocaklarına ulaşdık. Yaklaşık bir iki saatlik zamanda epey yosunlarla uğraşdık. Bir ara kaşığım takıldı ama yosun mu değilmi sürüncemesinde iken balık kendini hissettirdi))), tabi ki epey uğraşdan sonra yüzümüz güldü. Kepçemi aldım; Balğımızı örnek bir şekilde sudan çıkarttık KURBAN BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN!!!!
hayırlı bayramlar abı, av güzeldır muhakkak, yalnız bu balıgın cinsi nedir onu soracaktım, ve tad da önemlı tabii slmlar.
Bu balığın ismi ''SİS BALIĞI'' dır.Sitede hakkında çok malumat bulursun! Ayrıca yapana tadı çok güzeldir. Bak sana baska bir avımdan nasıl yendiğine dair resimleri gösterem))) bu linki tıkla http://www.balikdostlari.com/forum/showthread.php?t=12631 Nasıl iştahla yemişim gör
Değişik, (daha doğrusu bizim için,buralarda yok ya) güzel bir balık.Eminim siz yapınca lezzetli oluyordur.Afiyet olsun.
Avınızı tebrik ederim. İnşallah paylaşımlarınızı bizim sitemiz üzerinden yapar ve yayarsınız bundan gayrı.
Çok Teşekkürler, Gaziantep de çok hoş balıklar avlıyoruz, ben zaten cok paylaşımlarımı buradan yapıyorum)))
Tebrikler Mustafa abi. Bu balığa Adana tarafında ağzı büyük derler. Bir aralar seyhan nehrinde çok çıkardı ama şimdi hiç kalmadı. Bu balık sinek çekirge gibi kanatlı hayvanlara çok sever. Ama ilk defa kaşıkla tutulduğunu gördüm. Sayende bir şey daha öğrenmiş oldum. Teşekkürler.
Bence bir Yanlışlık olmasın abim, balık nesli kolay kolay tükenmez hele bu seyhan olursa benim bildiğim bu balık Fırat ve Dicle de yani bu havzada yaşar. Eğer doğru ise bu konuyu Çukurova üniversitesinin araştırması gerekir .
Mustafa abi, bundan dokuz on yıl önce nehrin suyunu bir müddet kesmişlerdi. Nehir yatağının içinde küçük gölcükler oluşmuş binlerce balık kabak gibi ortaya çıktı. Tabi toplayanlar topladı. Tekrar su verildikten sonra Nehir eski verimini bir türlü vermedi. Bu dediğin balık benim dediğimle aynı da olabilir benzer de olabilir. saygılarımla...
Evet Bu Balik Agzi Büyük Die Bilinir Osmaniye çevresinde Hatta Tahta Köprü Barajinda Da çok Vardir Tadi çokta Hoş Sayilmaz.
Hasan Kardeşim, Tahta Köprğ barajına bende giderim ama daha bu balığa orada raslamadım. Ama bir dahaki sefer gidince denerimve de sorarım. Birecik öevresinde bu balığa mahalli olarak ZURNACI derler. Antepli olman lazım, bize ulaş derneğimize üye ol))) . Birlikten kuvvet doğar , tanışalım beraberce balığa gideriz. Ayrıca Balık da Yapana göre değişir!!! Çok lezzetli !!!))))
İşte burda yanlışınız var heleki seyhan olursa kesin tükenir.Adamlarda iğne sınırlaması yok küspe desen hat safhada kural diye birşey bilmezler tebliğ desen o ne lan derler.Böyle bir yerde olmaz böyle.İç anadoludaki göllerimiz böyle değil ama.
Yarabbi!!! Sen bizleri kurallara uyan kullarından eyle, Kural, kanun tebliğ denildiginde ''One ne lan!!!! '' diyen kullarından eyleme, insanlarımıza Çevre bilinci ve Tabiatı ve sularımızı koruyan kullarından eyle ,Amin!!