GAZİPAŞA-ALANYA-MANAVGAT-ANTALYA-KEMER-KUMLUCA-FİNİKE VE KAŞ

Konu, 'Bölgeler' kısmında Cuneyt1972 tarafından paylaşıldı.

1. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Kudos IM-9 4,20 180-250 gr atarlı, Shimano Vengeance 4.20, amundson stager advance vs...
    Favori Makine:
    penn affinity 8000, ryobi naxo, okuma salina 2 16000 vs....
    En İyi Avı:
    tatlı suda; 9200 gr sazan ve 3300 gr kırmızı benekli alabalık - denizde; 180 cm vatoz
    Bu aralar felaket yoğun günler yaşıyorum balığa ara vermek zorunda kaldım ama en kısa zamanda balıkta olacağım ve yeni raporlarla...;)

2. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Kudos IM-9 4,20 180-250 gr atarlı, Shimano Vengeance 4.20, amundson stager advance vs...
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tatlı suda; 9200 gr sazan ve 3300 gr kırmızı benekli alabalık - denizde; 180 cm vatoz
  3. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Cüneyt abi selam nasılsın?

bayadır uğrayamıyordum bu konuya :)

4. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İyidir sağol evet bir süredir sesin çıkmıyordu bu konuyla ilgili... Özlettin kendini..:) Kış boyunca fırsat buldukça balığa gittim ve levrek, mırmır ve minekop yakaladım bolca ve biraz da çipura ama şimdi biraz sıkıntı başladı olta atacak yer kalmadı herkes denize girmeye başladı ve balık kıyıdan iyice uzaklaştı...:(

5. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    yaz geldi abi artık dediğin gibi insanlardan fırsat bulamazsın :)
    adrasan tarafına bir uğra abi çok güzel yerler var valla, hem sessiz sakin hem tertemiz :) yazın ortasında bile kimsenin olmadığı yerler var adrasanın biraz ilerisinde geçen sene çok çeşitli balıklar görmüştüm daldığımda

6. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet yazın gelmesi çok güzel bir duygu ama böyle olunca da insan sevinsem mi ağlasam mı diye içinden geçirmiyor değil...:)
    Adrasan için plan aşamasındayız oraya jig için gideceğiz tekne hazır herşey hazır sadece zaman sorununu çözmeye çalışıyoruz..:D

7. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    herşey hazırsa güzel bir rapor bekliyoruz :D şöyle koca bir akya mesela :rolleyes: bir zamanlar sitede namık abi vardı, adrasanda yaptığı avları paylaşırdı :D

8. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Umarım en kısa zamanda av raporu hazırlayacak birşeyler yakalarız..:) Fırsat bulup da jig için kaçabilsek tam süper olacak...:D

9. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar uzun zamandır balığa gidemediğim gibi foruma girmek için de pek vakit bulamıyorum yoksa birkaç raporumuz olurdu...:(

10. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Galiba herkes tatil hayali kurmaya başladı, burada kimseyi göremez oldum ama Antalya'ya tatil için gelecek arkadaşlar için söylüyorum: HAVALAR ÇOOOK SICAAAAAKKK...YANIYORUUUUZZZ...:)

11. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar ilk jig avıma gittim kemerden denize açıldık balık bulucumuz ve teknemiz harika ötesiydi telefonlarda daha önceden yüklenmiş balık yerleri mevcuttu ve biz bu şekilde sabah saat: 04.00 sıralarında avımıza başladık saatler 06.50 sıralarıydı ki yanımdaki arkadaşın kamışın ucu bir anda suyun içine gömüldü müthiş adrenalin başladı balık 90 metreler civarında kendini göstermişti arkadaş kalamayı önceden ayarlamıştı balık hızlı ve kuvvetli bir şekilde makinedeki ip misinayı bitirmeye çalışıyordu tekne çalıştı balığın gittiği istikamete doğru yol almaya başladık ama nafile balık sürekli yön değiştirerek hiç durmadan hareket ediyordu kullandığımız tekne cidden sürat teknesi kadar hızlı ve seri olmasına rağmen balığın hareketlerine çok çabuk tepki vermemiz zor oluyordu 30-40 dk. sonunda artık makinedeki ipn sonuna gelinmişti son 2-3 metre ip kalmıştı arkadaşın kalamayı biraz daha sıkmasıyla ipin kopup elimizde kalması bir oldu ve adrenalin yerini hüzüne bıraktı herkes birbirinin yüzüne bakıyordu ama nafile bugün yenildik dedik nasip değilmiş ama avunmak mı? Ne kelime avunamadık ancak daha bir hevesle jig yapmaya başladık gezdik dolaştık arkadaşların kesin vardır dedikleri bütün meralarda jig yaptık, denedik tekrar denedik boş ve boş saat 11.30 civarında avımızı sonlandırıp geriye dönmek üzere yola çıktık...
    Herşeyden önemlisi güzel bir gün geçirmiştik arkadaşlarla vedalaşıp ayrılırken hala kaçan balığın ne olduğunu tartışıyorduk ve kalama sıkılmalımıydı yoksa sonuna kadar misina bitse bile devam mı edilmeliydi ama tek ortak fikir güzel geçen zamandı...
    Devamı gelecek ama bu sefer biz daha şanslı olacağız onlar bugün yine gitti ama ben çalışıyorum gidemedim iyi haberlerini bekliyorum...:)

12. 42konyali42

42konyali42 halil biyikli

selam cuneyt abi evet havalar cok sicakkkk ve memleketteydim yaylada nasil durumlar guzel av yok degilmi haberlerini bekliyorum ve tekneyle tanismakta guzel :)

13. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    aklıma bir balık geliyor Cüneyt abi acaba omu desem :) olabilir mi ?

wikipediada böyle yazmışmlar :)

Yelkenbalıkları veya Marlin, Istiophoridae, grubundan bir deniz balığıdır ve tatlı su alabalığı ile yakın akrabadır. Benzerlikleri yüzünden halk arasında Kılıç balığı ile karıştırılmaktadır. Hemingway'in Yaşlı Adam ve Deniz adlı eserininde geçen balık Kılıç balığı değil Yelken balığıdır.En çok dikkat çeken ve önemli özelliği ise dünyadaki en hızlı balık olmasıdır.Neredeyse çita kadar hıza ulaşır.(Belki daha fazla) Dünyadaki en hızlı balık olduğundan yakalanması çok zordur.Yakalanırsada ya tesadüfen, ya şans,ya da balığın hasta olmasıdır.

14. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar bu adı geçen balıktan daha önce farklı zamanlarda 2 tane yakalamışlar ve aynen bu tarzda bir uğraşma sonucu tekneye almışlar bir ara bizim de aklımızdan geçmişti ama daha sonra balığın yakalanma anındaki davranış karakteristiğinin farklı olduğunu söylemişlerdi. O hep bir muamma olarak kalacak galiba ama yapacak birşey de yok...:( cyrr banghead reeling mrsparkle

15. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Şimdilik güzel denecek bir avımız yok zaten bir ara çok yoğun çalışıyordum, sonrasında da zaten ramazan geldi ve havalar çok ısındı ve av yaptığımız her yerde denize girilir oldu.. Yapacak birşey yok en azından ramazanın geçmesini bekleyeceğiz...:)

16. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar, geçen cumartesi günü sahurda yatmayıp balığa gidelim dedik ve daha avlak yerine vardığımızda alacakaranlık vardı hemen at-çek takımımı çıkarıp şansımı denemeye başladım ikinci atışımda çok ciddi büyüklükte bir levrek sahteye atladı balığın büyüklüğünü anlayınca kalamayı biraz daha açtım ve mücadelemiz başladı yaklaşık 15 dakikalık bir süre geçmişti ki misina bir anda koptu ve tabi ben başından kaynar sular dökülmüş olarak olduğum yere oturdum kaldım benim şanslı sahtem gitmiş ve ben o koca levreği kaçırmıştım... Ben de bu aralar bir basiretsizlik var aldı başını gidiyor, daha sonra defalarca şansımı denedim ama nafile birşey çıkmadı ben de yemliye döndüm ama aklım kaçırdığım levrekte kalmıştı...Şanslımın adı yozuri cristal minnow f6 c57 deneyin f7 olanı da süper...:)

17. 42konyali42

gecmis olsun cuneyt abi avlak derken ayni tutugumuz yerdemi ??? :)

18. Cuneyt1972

Cuneyt1972 Cüneyt ALKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim bir bahtsızlıktır gidiyor, avlak aynı yer değil yeni bir yer, yeni keşif, çok güzel bir yer ama yaz geldiği için çoğu yer de sorun var. Antalya'da denize girilmeyen kıyı bulmak imkansız...:)

19. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    var abi olmaz mı ama merkezden uzaklara gitmen gerek :)

20. 42konyali42

olemiiii yeni yer haaaaaaaaaaa cuneyt abe benim niye haberim yogggggg :)
    abi gece kim denize gircek saat 4 gibi gitcen sabah 10a kadar falan tutulmazmi o zaman bi bulusamadik beraber balik tutmaya bayramdan sonra insallah sana bi borcum var biliyon demi yem takmak icin igne :)